10 Këshilla Ekspertësh për të Jetuar si Mbretëreshë edhe në Një Apartament të Vogël

©Baloncici / Shutterstock.com , AE2 Store / AliExpress

Pyetja se si të futni një elefant në një apartament të vogël u drejtohet dizajnerëve të brendshëm më shpesh sesa ata do të dëshironin.

Dhe përgjigja “në asnjë mënyrë” për disa arsye nuk i përshtatet askujt. Në këtë rast, është e rëndësishme të thuash sinqerisht: nuk ka magji. Diçka duhet të sakrifikohet: ose hapësira ​​e lirë ose komoditeti.

A jeni gati të hidhni gjysmën e veshjeve dhe enët? Prisni, ka akoma disa sekrete se si të zgjidhet ky problem.

Me ndihmën e arkitektes Margarita Isanova, ne mësuam çfarë të bëjmë kur jeton në një apartament me pak hapësirë por që dëshirojmë liri dhe komoditet.

Së pari, siç thamë, duhet të pranoni: ata që jetojnë në një apartament të vogël gjithmonë duhet të sakrifikojnë ose komoditetin, ose numrin e gjërave, ose hapësirën. Fotografitë nga interneti se si ta fusni një elefant në një apartament janë po aq të vërteta sa lëkura e përsosur e modeleve të Instagram-it.

Nëse po kërkoni një plan arredimi për një shtëpi të vogël, kushtojini vëmendje studiove evropiane, veçanërisht atyre franceze.

© Rachid Jalayanadeja / Shutterstock , © wjarek / Shutterstock

Sobë vetëm me dy pllaka, frigorifer i vogël, pjatalarëse mikro. Duke vendosur një frigorifer të vogël, ju do të kurseni shumë hapësirë për ruajtje, dhe gjithashtu do të mësoni se si të blini vetëm ushqimet që ju nevojiten dhe t’i hani ato shpejt. Pllaka me dy djegie është e mjaftueshme për shumicën e vakteve të thjeshta. Ky është i njëjti shembull i sakrifikimit të komoditetit për hir të kursimit të hapësirës.

© Baloncici / Shutterstock , © Galina Sharapova / Shutterstock

Gjithmonë ka hapësirë magazinimi afër dyshemesë dhe nën tavan. Duke përdorur bazamentet e mobiljeve, sirtarët poshtë shtratit, katin e ndërmjetëm dhe dollapët deri në tavan, do të fitoni disa metra hapësirë për vendosjen e gjërave atje. Vërtetë, do të jetë e papërshtatshme t’i vendosësh atje.

© YIO Tool Store / AliExpress

Raftet janë armiqtë tuaj, dhe të gjitha llojet e sirtarëve me tërheqje, shportave dhe mbajtësve të shisheve janë miqtë tuaj. Ato mund të përdoren jo vetëm në kuzhinë, por edhe në banjë dhe në dhomën e gjumit.

© AE2 Store / AliExpress

Pajisjet speciale në mure dhe dyer gjithashtu do t’ju ndihmojnë të kurseni hapësirë. Çdo gjë që mund të pezullohet duhet të pezullohet.

© Pexels , © Shop5365014 Store / AliExpress

Mund t’ju duket se ndarja e një apartamenti të vogël në zona me ndarje është një ide e mirë, por kjo nuk është kështu. Ndarjet duken mirë vetëm në foto, por në të vërtetë ato e bëjnë një dhomë të vogël edhe më të vogël dhe pengojnë gjatë pastrimit.

© Depositphotos.com , © Photographee.eu / Shutterstock

Nëse është e mundur, zgjidhni një divan cilësor si një krevat dopio. Nëse nuk mund të flini në divan dhe keni një shtrat, merrni kolltuqe në vend të një divani. Ata zënë më pak hapësirë gjatë kryerjes së të njëjtit funksion.

© Depositphotos.com

E vetmja gjë që është më e mira për një madhësi normale është një tryezë. Ky është artikulli më i zhdërvjellët. Në studio, kjo është një platformë për grupime miqësore, një vend pune, një zonë ngrënie dhe një sipërfaqe për gatim.

Nëse apartamenti ka një mikro-kuzhinë, të ndarë nga një mur që nuk mund të hiqet, dhe ju rregullisht hani në shtëpi me të gjithë familjen, pajisni një vend për të ngrënë në dhomën kryesore. Më mirë të sillni një pjatë nga kuzhina sesa të ngushtoheni.

© Depositphotos.com

Problemi më i madh (në çdo kuptim) me një banjë të vogël është vetë banja. Nëse mund të bëni pa të, pajisni një dush, por jo një tezgë dushi. Është mjaft i rëndë, veçanërisht nëse ka një anë të lartë. Është i vështirë për tu instaluar, larë dhe shumë më i shtrenjtë. Për të pajisur një dush, do të duhet të instaloni një kullues dhe një ndarje ose perde.

© Depositophotos.com

Ka kabina të tilla dushi, nëqoshe. Ato janë më të lehta për tu instaluar dhe mund të jenë më të lira nëse blini një perde, bëni një kullues dhe montoni muret ose brezat veç e veç.

© HUIDA Store / AliExpress

Larja e një fëmije pa banjë është një problem i zgjidhshëm. Ka vaska të palosshme për foshnjat. Në përgjithësi, e njëjta ekziston për të rriturit, por ata zakonisht nuk kanë ku t’i vendosin.

© LazyChild Store / AliExpress

Nëse preferoni akoma një vaskë, atëherë provoni të instaloni një ekran me dyer të varura. Megjithatë, është mjaft e shtrenjtë.

Nëse ka një lavatriçe në banjë, mund të organizoni ruajtje mbi to: varni sirtarë ose rafte të plota. Një opsion i shtrenjtë, por që kursen hapësirë është një lavaman mbi lavatriçen.

©unsplash

Gjëra të vogla si krehrat, produktet kozmetike dhe të gjitha llojet e kavanozave mund të ruhen në mur. Raftet me kënd mund të mbajnë më pak artikuj mesatarisht. Zgjidhni raftet e rregullta prej çeliku inox me grepa në pjesën e poshtme.

Meqë ra fjala, një tabelë me vrima është i përshtatshëm për ruajtje në mur. Mund të lahet me dush.

© FamilyPlaying Store / AliExpress

Pajisjet e tilla do të jenë gjithashtu të mira për kuzhinë dhe korridor.

© FamilyPlaying Store / AliExpress

Për të ruajtur letër higjienike ose detergjentë, mund të bëni një kat ndërmjetës mbi derën në banjë. Në boshllëqet e ngushta (midis banjës dhe tualetit ose lavatriçes), mund të vendosni rafte të larta në rrota.

Por këto pajisje mund të ju shërbejnë mjaft mirë edhe në kuzhinë.

© Untior Official Store / AliExpress

Ekzistojnë gjithashtu mbajtëse shumë të përshtatshme për tharëse flokësh pajisje për flokët.

© Musamban CN Store / AliExpress

Para se të mbushni një apartament të vogël me objekte të ndryshme, mendoni se pa çfarë mund të jetoni. Ky është ndoshta hapi më i rëndësishëm, por më i vështiri. Nëse ju vjen keq që i keni hedhur gjërat, vendosini në kuti dhe ia jepni dikujt për t’i ruajtur. Gjithashtu, në qytete të mëdha është e lirë të marrësh me qira një kontejner ose një garazh me qira. Pas disa muajsh, do të lodheni duke paguar për ta dhe do të keni një ndjenjë tjetër për të hequr qafe këto stoqe.