10 Parimet Themelore të Një Ambienti të Brendshëm që Nuk Duhen Shkelur në Asnjë Rast

©Depositphotos. ©Depositphotos

Brendësia e secilës shtëpi është gjithmonë diçka e veçantë.

Ndonjëherë krijohet dhe formësohet për vite me radhë, dhe nganjëherë për breza të tërë. Sidoqoftë, përkundër unikalitetit të secilës shtëpi, ekzistojnë rregulla themelore të harmonisë që nuk duhet të neglizhohen.

Ne kemi mbledhur 10 këshilla kryesore nga dizajnerët profesionistë se si të krijoni një ambient të brendshëm perfekt.

Koncepti i zhytjes në mendime

© depositphotos , © depositphotos , © depositphotos

Para se t’i hyni punës, është shumë e rëndësishme të mendoni mbi konceptin e përgjithshëm të dhomës. Është e përshtatshme për ta bërë këtë duke përdorur një “stuhi idesh”- një kolazh abstrakt, i cili reflekton ngjyrat, stilin, format dhe tekstet e brendshme të ardhshme.

Falë një koncepti të menduar mirë, bëhet e qartë se në cilin drejtim duhet lëvizur (si të zgjidhni letrën e murit dhe mobiljet) dhe çfarë kornize nuk duhet të tejkaloni.

Ngjyrat

© depositphotos , © depositphotos

Është e preferueshme të përdorni jo më shumë se 4-5 ngjyra në skemën e ngjyrave të dhomës, 3-4 prej të cilave do të jenë neutrale. Përveç kësaj, sa më shumë që të përdoret një ngjyrë në brendësi, aq më pak e ngopur duhet të jetë.

Ngjyrat e ndritshme ngacmojnë psikikën e njeriut – ato përdoren shpesh në restorante dhe klube. Për hapësirat e jetesës, zgjidhja ideale do të ishte përdorimi i pakët ngjyrave të ndritshme sa për të vënë një theks.

Sfondi neutral

© depositphotos , © depositphotos , © depositphotos

Kur zgjidhni dekorin dhe mobiljet, është shumë e rëndësishme të mos harroni “hapësirat boshe”. Muret e pikturuara me një ngjyrë neutrale theksojnë bukurinë e aksesorëve të ndritshëm dhe i japin pushim syrit.

Qendra

© depositphotos

Duke rregulluar mobiljet në mur, ne kemi shumë hapësirë në qendër të dhomës. Kjo zgjidhje është më e përshtatshme për hartimin e hapësirave të vogla. Për dhomat me një sipërfaqe më të madhe, rregullimi “ishull” i mobiljeve do të jetë më harmonik. Falë kësaj zgjidhjeje, brendësia merr një pamje më të mirë, e cila rrit komoditetin dhe dinamikën e hapësirës së banimit.

Zonimi kompetent

© depositphotos

Zonimi ndihmon në krijimin e komoditetit dhe që ndjesia e lëvizshmërisë të jetë më e madhe. Përdorni pëlhura, sirtarë dhe xham për të ndarë zonat e fjetjes dhe ngrënies.

Dekor i tepërt

© depositphotos , © depositphotos , © depositphotos , © depositphotos

Është e preferueshme t’i lini artikujt e arredimit në minimum. Duke hequr qafe aksesorët e panevojshëm, ne zgjerojmë vizualisht hapësirën, duke e lejuar atë të “marrë frymë”. Është e rëndësishme të lini vetëm atë që është vërtet e dobishme, atë që ia vlen të tregoni – një llambë të bukur, disa fotografi ose figurina.

Tekstilet

© depositphotos

Shumë njerëz heqin jastëkët dhe tapetët e dyshemesë për arsye praktike. Dizajni i dhomës vuan shumë nga kjo si për sa i përket zonimit ashtu edhe për sa i përket komoditetit. Ambienti i brendshëm ideal përfshin qilima, perde dhe jastëkë.

Ndriçimi i dhomës

© depositphotos.

Llambat e tryezës, llambat e murit dhe llambat e dyshemesë – e gjithë kjo shërben gjithashtu për të krijuar rehati. Përveç kësaj, neglizhimi i ndriçimit na privon nga rehatia – nevoja për të lexuar dhe punuar në çdo vend të përshtatshëm për ne.

Në dukje

© depositphotos

Fotografitë dhe posterat duhet të varen në nivelin e syve. Kur aksesorët në mure varen më poshtë ose më lart sesa duhet, krijon një ndjenjë të çekuilibrit në brendësi.

Rrëmuja që nuk ekziston

© depositphotos , © depositphotos , © depositphotos , © depositphotos

Ruajtja e sendeve të vogla në kavanozë ose kuti mund të ndihmojë në menaxhimin e rrëmujave. Në të njëjtën kohë, me ndihmën e kontejnerëve të tillë dekorativë, ju mund të dekoroni brendësinë. Ky opsion është veçanërisht i përshtatshëm për në korridor ose banjo.