10 Rregulla Elementare për Veshjen e Aksesorëve

© us.asos, © cutypaste

Revistat me të njohura luftojnë me njëra-tjetrën për të na ndihmuar të mësojmë për të gjitha trendet më të fundit të modës, përfshirë idetë më të fundit për kombinimin e aksesorëve dhe rrobave.

Ne kemi studiuar me kujdes këtë temë dhe tani jemi gati të ndajmë të gjitha sekretet me ju dhe të shpërbëjmë të gjitha mitet. Bëhuni gati për një revolucion në gardërobë!

Vishni jo më shumë se 3-4 aksesorë të mëdhenj

© macademiangirl, © mylifestyle-today

Është e mundur të kombinoni pajisje të mëdha së bashku në një veshje, por nuk duhet të ketë më shumë se 3-4 të tilla. Dhe sigurisht, ato duhet të përputhen me njëra-tjetrën për sa i përket ngjyrës, stilit dhe materialit nga i cili janë bërë.

Mos fshihni një jakë të madhe nën një shall të rëndë

Ju nuk keni nevojë të shtoni një shall të madh në veshjen tuaj nëse palltoja juaj tashmë ka një jakë të madhe. Në vend të kësaj, vendosni një shami të lehtë në qafën tuaj dhe nën shtresën e jashtme.

Përdorni një set të plotë bizhuterish që kombinohen vetëm nëse sendet janë me madhësi të vogël

© fotocommunity, © florange-shop

Disa njerëz argumentojnë se vendosja e rruazave, vathëve, rrathëve dhe unazave të gjitha nga një set duket pa shije. Kjo ide është vetëm pjesërisht e vërtetë, sepse gjithçka varet nga sa i madh është secili aksesor. Nëse kanë përmasa të vogla, veshja e të gjithave së bashku mund të duket elegante.

Harrojeni rregullin që thotë se çanta juaj duhet të jetë në të njëjtën ngjyrë me këpucët tuaja

© befrassy, © chicforstyle.blogspot

Përzgjedhja e një çante që përputhet me këpucët tuaja nuk është me të vërtetë e detyrueshme. Nëse këpucët tuaja janë shumë të ndritshme, në të vërtetë është shumë më mirë të keni një çantë dore në një ton të lehtë të kundërt.

Vendosni përparësitë: ose rroba të ndritshme ose pajisje shtesë tërheqëse

© estilobykikidell.blogspot, © leclownlyrique.wordpress

Kur punojmë për stilin tonë, ne gjithmonë duhet të përpiqemi të përcaktojmë saktësisht se çfarë efekti duam të arrijmë, dhe pastaj thjesht të zbatojmë theksin e duhur në veshjen tonë. Ne mund t’i bëjmë rrobat, makijazhin ose aksesorët tanë pjesën më tërheqëse të pamjes sonë, por duhet të shmangim përpjekjen për të arritur të njëjtin efekt përmes të treve njëkohësisht. Kombinimi i një jakë të fryrë me vathë të jashtëzakonshme diamanti duket thjesht absurde.

Harrojeni vendosjen e një ore nëse keni veshur një fustan mbrëmjeje

© beauty, © modagid

Orët dores funksionojnë mirë për stilet urbane, sportive ose të biznesit. Sidoqoftë, kombinimi i një ore me një fustan mbrëmje në mënyrë efektive është praktikisht e pamundur.

Mos harroni se unazat e mëdha nuk u përshtaten të gjithëve

© aliexpress, © taylorjewell

Unazat e trasha nuk duken mirë në gishtat e shkurtër, megjithëse ato të hollët mund të rrisin vizualisht gjatësinë e tyre. Mos harroni këtë kur të blini një unazë.

Dorezat duhet të jenë në të njëjtën ngjyrë me një tipar tjetër të veshjes tuaj

© wildberrie, © blog.shopomio

Një mënyrë e shpejtë për të zgjedhur dorezat e duhura me ngjyrë: shikoni ngjyrën e këpucëve, rripit ose buzëkuqit tuaj. Si rregull, dorezat tuaja duhet të kombinohen në mënyrë harmonike me të paktën një tipar të veshjes tuaj.

Shmangni mbathjet e zeza nëse vishni ngjyrat pastel

© infamous-magazine, © raquelaffaires

Tonet pastel në veshje kombinohen më së miri me këpucë me një hije më të lehtë. Këpucët e errëta vërtet nuk funksionojnë këtu.

Kombinoni pajisje specifike kulturore vetëm me veshje me ngjyrë neutrale

© naludowo, © goldunlimitedsa

Nëse vishni pajisje shtesë me shumë fije ose rruaza, zvogëloni efektin e përgjithshëm me veshje me ngjyrë neutrale.