10 Rregulla të Dizajnit të Brendshëm që i Kemi Lënë në Harresë

©depositphotos ©depositphotos

Të gjithë jemi mësuar të blejmë tavolina dhe karrige nga i njëjti koleksion. Nëse blini një shtrat, ai duhet të jetë pjesë e një kompleti të dhomës së gjumit.

Por sot mund t’i harroni të gjitha këto rregulla. Ne do t’ju tregojmë se cilat rregulla mund të shkelni dhe cilat jo.

Divane dhe kolltuqe që kombinojnë

© depositphotos

Shumë njerëz janë mësuar me idenë që mobiljet duhet të blihen vetëm në një set: divani dhe kolltuqet duhet të jenë të njëjta. Ju nuk keni pse t’i përmbaheni këtij rregulli. Ju mund të blini kolltuqe krejtësisht të ndryshme për t’i kombinuar me divanin tuaj. Ajo që me të vërtetë ka rëndësi është se ato janë të ngjashme me diçka tjetër në shtëpinë tuaj.

Mobilje për dhomë gjumi

© depositphotos

Nuk keni pse të blini një set gjumi. Ju mund të jetoni pa të dhe thjesht blini disa ndenjëse të këndshme.

Muret e bardha

© depositphotos

Po, muret tuaja mund të jenë të bardha pa u dukur si spital – për sa kohë që nuk vendosni shumë gjëra të bardha në dhomë. Gjëja më e rëndësishme është të planifikoni theksin në mënyrë korrekte, dhe brendësia juaj do të jetë shumë e lehtë dhe tërheqëse.

Mobiljet përgjatë mureve

© depositphotos

Ky mendim është shumë popullor sepse njerëzit mendojnë se kjo u jep atyre më shumë hapësirë të lirë. Epo, po, nëse dhoma është e vogël dhe nuk ka mundësi të tjera. Sidoqoftë, lehtë mund ta harroni këtë rregull.

Pllaka të parëndësishme në banjë

© depositphotos

Tani ka kaq shumë mënyra për të dekoruar banjën tuaj, kështu që më në fund mund t’u thoni jo pllakave të parëndësishme. Mund të provoni pllaka që duken si guri, betoni, apo edhe druri.

Tavolina të kombinuara me karrige

© depositphotos

Ju mund ta bëni brendësinë e kuzhinës tuaj më të larmishme nëse blini një tavolinë dhe karrige nga koleksione të ndryshme. Mos kini frikë të eksperimentoni.

Mobilje të mëdha

© depositphotos

Mobiljet e mëdha dhe mbështetëset e mëdha të divanit nuk janë më të njohurat. Format e thjeshta dhe madhësitë e vogla janë më të njohura sot. Kur zgjidhni mobilje, mbani mend një rregull: sa më e vogël të jetë dhoma, aq më të vogla duhet të jenë kolltuqet, divani dhe tavolina.

Një dhomë fëmijësh me ngjyra të ndezura

© depositphotos, © depositphotos

Dhoma e një fëmije mund të jetë e qetë pa ngjyra shumë të ndritshme. Në një dhomë të tillë, imagjinata e një fëmije mund të zhvillohet më mirë. Një dhomë e qetë mund të bëhet më interesante me lodra, postera dhe vizatime të ndryshme.

Betoni është shumë i ashpër

© depositphotos

Ka shumë mënyra për të përdorur beton në brendësinë tuaj. Duket shumë mirë në një dizajn modern. Përparësia e tij e madhe është se është rezistent ndaj ujit, kështu që mund ta përdorni edhe në banjë.

Perde rrjetë

© depositphotos

Nëse vërtet dëshironi, lehtë mund të jetoni edhe pa perde rrjete. Dhomat e vogla madje do të duken më të mëdha pa to.