10 Tiparet Unike që i Bëjnë Kokëkuqët të Veçantë

Kokëkuqët ishin disi misteriozë dhe tërhiqni vëmendjen e njerëzve. Në Mesjetë, ata konsideroheshin si shtriga apo vampirë dhe nganjëherë shoqëria i trajtonte ata mizorisht.

Por fatmirësisht, këto kohë janë zhdukur dhe tani ne mund të kënaqemi me njerëzit me këtë ngjyrë të bukur të flokëve. Por ngjyra e flokëve nuk është e vetmja veçori dalluese që kanë kokëkuqët.

Ne ishim kuriozë dhe na u duk interesante të zbulonim se çfarë tjetër i dallon njerëzit kokëkuqë nga të tjerët. Dhe disa nga faktet që gjetëm ishin me të vërtetë të habitshme! Ne ju ftojmë të mësoni rreth këtyre gjërave dhe mos harroni kurrë t’u tregoni miqve tuaj kokëkuqë se sa të veçantë janë ata.

Ata janë “mutantë”.

Gjeni MC1R është përgjegjës për lëkurën dhe ngjyrën e flokëve. Kur është i joaktiv ose i bllokuar, trupi fillon të prodhojë më shumë melaninë që është përgjegjëse për tonet më të kuqërremta. Ky “gjen i kuqërremtë” gjithashtu krijon çuka në fytyrën e kokëkuqëve.

Ata mund të prodhojnë vitaminë D.

THE PARENT TRAP, Lindsay Lohan, 1998, (c) Walt Disney/courtesy Everett Collection

Për shkak të lëkurës së tyre të zbehtë, ata mund të digjen në diell dhe të absorbojnë më shumë diell. Prandaj, flokët e kuqe mund të prodhojnë më shumë vitaminë D.

Burrat me flokë të kuqe kanë përfitime shëndetësore.

© action press/Reporter

Burrat me ngjyrë të kuqe të flokëve kanë më pak të ngjarë të marrin kancerin e prostatës. Gjatë një studimi, u zbulua se vetëm 5% e meshkujve me flokë të kuqe sëmureshin me këtë sëmundje.

Ata kanë më shumë gjasa të sulmohen nga bletët.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Bletët i dallojnë njerëzit me flokë të kuqe më shumë se të tjerët. Ato tentojnë të sulmojnë flokët e kuqe, sepse kjo ngjyrë mund të perceptohet si grabitqare.

Ata kanë tolerancë të ulët ndaj dhimbjes.

Këto gjene gjithashtu i bëjnë kokëkuqët të ndjeshëm ndaj dhimbjes. Ky tipar nuk lejon që anestezia të absorbohet, prandaj ata kanë nevojë për më shumë anestezi.

Ata kanë më pak flokë.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Përkundër faktit se flokët e kuq mund të jenë goxha të dendur, ka vetëm 90,000 fije flokësh. Mund të duken më pak në krahasim me brunet që kanë afërsisht 110,000 dhe bjondet që kanë edhe më shumë se: 150,000 fije flokësh!

Ata kanë më shumë gjasa të jenë “mëngjarashë”.

Sipas një studimi, kokëkuqët kanë më shumë gjasa të jenë mëngjarashë. Është një tipar recesiv ashtu si flokët e kuq.

Britania është shtëpia e kokëkuqëve.

© AFP/EAST NEWS

Shumica e kuqanëve jetojnë në Irlandë dhe Skoci. Deri në 20% -30% të popullsisë përkatësisht kanë këtë ngjyrë të bukur të flokëve. Megjithëse, ende ekziston një supozim se kokëkuqët i marrin gjenet e tyre diku nga Norvegjia jugperëndimore.

Ata janë të ndjeshëm ndaj të ftohtit.

I njëjti gjen MC1R mund të tejaktivizojë një gjen zbulues të temperaturës. Pra, të kokëkuqët mund ta ndjejnë të ftohtin më shumë se njerëzit me ngjyra të ndryshme të flokëve.

Ata kanë më shumë frikë nga vizitat tek dentisti.

Meqë flokëkuqët janë më të ndjeshëm ndaj dhimbjeve dhe anestezive, ata kanë më shumë frikë nga stomatologjia sesa të tjerët. Ata përjetojnë më shumë ankth lidhur me vizitën tek dentisti dhe shpesh kanë frikë nga dhimbja e dhëmbëve.

Kanë ditë të veçanta festash.

Gingerfobia është një frikë nga kokëkuqët. Ndoshta kjo ndodh për shkak të një paragjykimi që i bën ata të besojnë se nuk kanë një shpirt ose për ndonjë arsye tjetër. Sidoqoftë, disa njerëz kanë frikë nga individët me flokë të kuq.

Ata janë të rrallë.

Më e rëndësishmja, numri i njerëzve me karakteristika të tilla unike është shumë i vogël. RKokëkuqët janë të rrallë dhe përbëjnë vetëm 1% deri në 2% të popullsisë së përgjithshme, që përkthehet në 70-140 milionë njerëz.

A jeni dakord që flokët e kuqe janë të mrekullueshme? A dëshironi që ju të keni flokë të kuqe? Na tregoni mendimet tuaja në koment.