11 Gabime me Kompletimin e Shtëpisë për të Cilat do Pendoheni Ditë pas Dite

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Ne të gjithë përpiqemi ta bëjmë shtëpinë tonë jo vetëm mikpritëse, por edhe sa më komode.

Reklamat, interneti dhe televizioni vijnë me të gjitha llojet e ideve. Fatkeqësisht, disa zgjidhje bashkëkohore rezultojnë jopraktike në baza ditore. Dhe menjëherë pasi i kemi zbatuar, ne pendohemi për kohën dhe paratë e investuara.

Ne do t’u tregojmë lexuesve tanë disa arritje joefikase të dizajnit të brendshëm që mund t’i ndihmojnë ata të shmangin marrjen e vendimeve të gabuara.

Lavaman me fund të rrafshët

© murtenfindthebird / Reddit

Padyshim, një lavaman i tillë duket elegant dhe sjell një prekje moderne në brendësi. Por ka një pengesë të rëndësishme, e cila manifestohet menjëherë pas instalimit.

Fundi i tij i rrafshët parandalon kullimin e plotë të ujit, gjithnjë mbetet një sasi e vogël në fund. Përveç kësaj, nuk është gjithmonë e lehtë të pastrosh llumin e sapunit të mbetur në cepat e lavamanit. Ne duhet të bëjmë zgjedhjen midis anës estetike dhe aspektit praktik.

Qilimi në hyrje

© depositphotos

Shpesh, në serialet tona të preferuara, ne shohim një qilim mjaft të butë në dysheme. Duket i pastër. Por pastërtia në rrugë nuk është e njëjtë nga një vend në tjetrin. Nëse shputat e këpucëve tuaja janë shpesh të ndyra, qilimi nuk është zgjidhja më e mirë. Dhe nëse përveç kësaj, keni kafshë shtëpiake në shtëpi që dalin çdo ditë, një numër i madh i baktereve të sjella në putrat e tyre do të vendosen në grumbullin e qilimit. Prandaj, një shtresë e tillë duket mirë vetëm në ekran ku nuk duket se kërkon shumë mirëmbajtje, por në të vërtetë ajo duhet të pastrohet çdo javë ose dy.

Pastroni hapësirat e pllakave në banjë

© depositphotos

Në foto, një banjo me tone të ndritshme gjithmonë duket mirë, veçanërisht kur dyshemeja është me ngjyra të lehta. Por lagështia dhe gëlqerja zbehin nyjet e pllakave, kështu që formohen depozita myku. Kjo bën që banjo të humbasë pamjen tërheqëse me kalimin e kohës.

Tavolinë xhami në një kuzhinë

© curiousjdoe / reddit

Pa dyshim, një tryeze xhami nuk i mungon origjinaliteti, sepse për shkak të transparencës së saj lejon dritën të kalojë. Por absolutisht gjithçka do të jetë e dukshme në sipërfaqen e saj: gjurmët e gishtave, pluhuri, njollat.

Është e pamundur të pastrohet në mënyrë efektive një mbështetje e tillë me ndonjë leckë. Duhen përdorur detergjentë të veçantë dhe lecka mikrofibre. Ose, mbulojeni atë me një mbulesë tavoline, por në këtë rast, efekti i dëshiruar humbet çdo kuptim.

Hapësira mbi dollapët e kuzhinës

© depositphotos , © jafo / reddit

Në praktikë, askush nuk e përdor hapësirën e zbrazët mbi dollapët e kuzhinës. Më mirë ta mbushni deri në tavan. Kjo jo vetëm që rrit vizualisht lartësinë e tavanit, por gjithashtu na shpëton nga pastrimi i vendeve të vështira për t’u arritur. Është e rëndësishme të lini një diferencë të vogël për hapjen e dyerve dhe dritave të mbyllura.

Raftet e hapura

© depositphotos

A e dini shprehjen “Nuk ka kurrë shumë hapësirë”? Bazuar në këtë, ne me vetëbesim planifikojmë shumë rafte, në të cilat ne organizojmë mjeshtërisht gjithçka që do të na duhet më vonë. Në pamje të parë, është praktike dhe e bukur: gjithçka është afër dhe përshtatet në mënyrë të përsosur në modelin tonë të përgjithshëm. Por kur vjen koha për të pastruar, këto mbështetëse bëhen një dhimbje koke e vërtetë për shkak të gjithë pluhurit që grumbullojnë.

Vaskë me hidromasazh

© depositphotos

Kush nuk e ka ëndërruar një xhakuzi në shtëpi? Mbi të gjitha, është mirë të pushosh pas një dite të vështirë pune dhe të relaksohesh në ujë të nxehtë. Disa madje planifikojnë një blerje të tillë, e cila, për më tepër, është mjaft e shtrenjtë. Por me kalimin e kohës, ne e kuptojmë se sisteme të tilla kërkojnë mirëmbajtje specifike. Sa më shumë vrima dhe elementë të spikatur të ketë në sipërfaqen e vaskës, aq më shumë grumbullohen depozitat e gëlqeres dhe mykut.

Rroba shtrati prej mëndafshi

© depositphotos

Shtroja e mëndafshit natyror shpesh konsiderohet si një shenjë e shijes luksoze dhe të rafinuar. Ideja për të blerë një set të tillë na ka kaluar në mendje më shumë se një herë.

Kinemaja na tregon se njerëzit e pasur zgjedhin mëndafshin për shtretërit e tyre. Por kjo zgjedhje nuk është aspak praktike: rrobat e mëndafshit rrudhen shpejt dhe mbeten të freskëta në prekje. Dhe e meta e tyre kryesore është se janë jashtëzakonisht të rrëshqitshëm.

Shtrat në platformë

© depositphotos

Ne e kalojmë një të tretën e jetës sonë duke fjetur, kështu që dëshira për komoditetin e diçkaje aq thelbësore sa shtrati nuk bëhet fjalë. Këto ditë, falë reklamave, konsumatorët shpesh e orientojnë zgjedhjen e tyre drejt platformës së shtratit. Ka një pamje origjinale dhe duket solide. Por në praktikë, një shtrat i tillë rezulton të jetë i pakëndshëm kur shtriheni mbi të dhe zbritni prej tij.

Garderoba me dyer të pasqyruara

© depositphotos

Dollapët me dyer të pasqyruara janë një zgjedhje mjaft popullore që zgjeron vizualisht dhomën. Por ky iluzion optik ka edhe një të keqe. Gjurmët e gishtërinjve dhe pluhuri do të jenë të dukshme  në mënyrë të përsosur në një zonë të madhe. Edhe pastrimi disa herë në javë nuk do të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi. Përveç kësaj, dyert e pasqyruara janë shumë më të kushtueshme në krahasim me llojet e tjera të dyerve.

Banak prej mermeri të zi

© meidan321 / reddit

“Elegant, fin, luksoz” janë fjalët e para që të vijnë në mendje kur sheh një tryezë të tillë pune. Prandaj, është mjaft shpesh ndër të preferuarat. Por me kalimin e kohës, ne e kuptojmë se kjo zgjedhje në fund të fundit nuk është dhe aq e mrekullueshme. Çdo pikë uji në sipërfaqen e saj do të lërë gjurmë. Dhe vazhdimisht do të jetë e nevojshme të lani dhe fshini sipërfaqen rreth lavamanit nëse duam që banaku ynë shumë elegant të mbetet i paraqitshëm gjithnjë.