11 Gjëra në Dhomën e Gjumit që i Pëlqejnë Syrit, Por në Fakt Vetëm Mbledhin Pluhur

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Një dhomë gjumi është një dhomë për të fjetur dhe relaksuar. Është ajo në të cilën kalojmë rreth 1/3 e jetës sonë.

Shumë po përpiqen ta pajisin këtë dhomë sa më mirë që të jetë e mundur, për ta bërë atë sa më komode. Dhe me kalimin e kohës, dhoma është e mbushur me objekte nga të gjitha llojet të cilët bëhen mbledhës pluhuri.

Jastëkët dekorativë

© Depositphotos.com

Në pamje të parë, duket se jastëkët dekorativë në shtrat janë një zbukurim i shkëlqyeshëm i brendshëm. Por jo të gjithë mendojnë se janë të përshtatshme në dhomën e gjumit. Përveç faktit që çdo herë që duhet të pastrohen, ata gjithashtu mbledhin pluhur të madh.

 • Ishte një dhimbje e madhe! I hoqa qafe dhe tani kemi 2 jastëk të rregullt, të bukur që duken dekorativë. © LexiLucy / Reddit
 • Unë kam një rregull në lidhje me sendet prej pëlhure: ato duhet të jenë funksionale. Hidhni jastëkët nëse bëjnë rrëmujë. Në fakt, askush nuk i sheh përveç meje. © bookworm92054 / Reddit

Llambadarët dimensionalë

© Depositphotos.com

Llambadarët volumetrikë me shumë elementë të vegjël duken mjaft mbresëlënës dhe të shtrenjtë. Sidoqoftë, kur vjen koha për pastrimin e radhës, padashur lindin mendime rreth këshillueshmërisë së një zgjedhjeje të tillë. Mbi të gjitha, sa më i madh të jetë llambadari, aq më shumë kohë do të duhet për ta pastruar.

 • Pastrova llambadarin. M’u deshën mbi 2 orë. © canibeyourprincess / Reddit
 • Unë jam e befasuar që më mori vetëm 2 orë! © allisonwonderland00 / Reddit

Raftet e varura

© Depositphotos.com

Për ta bërë dhomën e gjumit më të rehatshme, shumë përdorin atribute shtesë të brendshme – rafte të varura. Besohet se ato nuk zënë shumë hapësirë, por e mbushin hapësirën në mënyrë të përsosur për sa i përket dekorit. Por këtu mendimet ndryshojnë, dhe disa zgjedhin dollapët e plotë si një mundësi për ruajtjen e gjërave.

 • Unë nuk do të përdorja rafte të varura ose orendi të tjera të vogla për ruajtjen e gjërave. © AB-1987 / Reddit

Shumë libra të panevojshëm

© Depositphotos.com

Pothuajse çdo shtëpi ka të paktën një duzinë libra të një lloji në një raft ose dollap. Për fat të keq, pak njerëz i përdorin ato për qëllimin e tyre të synuar, dhe, si rregull, ata thjesht mbledhin pluhur.

 • Një numër i madh i librave zënë shumë hapësirë. Lini vetëm ato kopje që ju pëlqejnë dhe që mund të dëshironi t’i rilexoni. Nëse nuk planifikoni ta bëni këtë, atëherë është më mirë t’i dhuroni ato. Kjo është ajo që unë do të bëja. © goddessofthewinds / Reddit

Karriget me mbështetje

© Depositphotos.com

Si mundet që një atribut i tillë i thjeshtë i mobiljeve si një karrige të bëhet qendra e rrëmujës në një dhomë? Por në të njëjtën kohë, vështirë se ka njeri që nuk ka varur kurrë rroba në pjesën e pasme të një karrigeje. Në pamje të parë, kjo është e shpejtë dhe e përshtatshme, por në fakt, mali i gjërave në të po rritet vazhdimisht.

 • Një gjë që nuk e kuptoj për dhomat e gjumit është të vendos një karrige atje. Është vetëm një recetë për magazinë të përsosur. © wenamedthecatindiana / Reddit

Mbulues mbi shtrat

© Depositphotos.com

Në ndjekje të modës, njerëzit gjithnjë e më shumë filluan të përdorin një element të pazakontë të brendshëm në dhomat e tyre të gjumit – një tendë mbi shtrat. Një kulm i bukur i jep dhomës një pamje të veçantë.

Sidoqoftë, pak mendojnë për mangësitë: një sasi e madhe pluhuri vendoset në pëlhurë, e cila më pas duhet të pastrohet.

 • Anët negative: Këto gjëra të mallkuara mbledhin shumë pluhur. © TWFM / Reddit
 • Shpresoj të mos jeni alergjik ndaj pluhurit. © BrownLiquorice / Reddit
 • Unë e dëshiroja këtë instalim për një kohë të gjatë, por pastaj u plaka dhe kuptova se ishte një kurth i madh pluhuri. © monkey_trumpets / Reddit

Rrobat që nuk do të vishen

©unsplash

Nëse shikoni nga afër veshjet tuaja, mund të habiteni se sa gjëra thjesht nuk përdoren. Ne jemi mësuar me rrobat më të rehatshme dhe zakonisht veshim vetëm ato. Në këtë rast, pse të mbushni dollapin me gjëra të panevojshme, nëse edhe veshja më e vogël është “pluhurosur” në varëse rrobash?

 • Ju vetë mund të vini re se vishni 20% të rrobave tuaja 80% të kohës. Ka disa gjëra që ju i vishni shumë shpesh, dhe disa, ndoshta, rrallë. Çdo gjë që nuk përdorni kurrë duhet të hidhet. © TheSimpler / Reddit

Shandanët dekorativë

© Depositphotos.com

Gjatë pastrimit, si rregull, pluhuri hiqet vetëm nga sipërfaqet si tavolina, raftet dhe pragjet e dritareve dhe elementët e brendshëm më pak funksionalë mbeten të ndotur. Këto përfshijnë shandanë dekorativë, shumë prej të cilëve fillimisht kishin një qëllim – për të zbukuruar.

 • Qirinjtë aromatik janë një nga ato gjëra me të cilat kam probleme të përjetshme. Kam shumë prej tyre. © songbird121 / Reddit

Bizhuteri dhe parfume të shpërndarë

©unknown/imgur

Sigurisht, bizhuteritë dhe parfumet janë atributet thelbësore të një tavolinë në dhomën e gjumit. Sidoqoftë, ata gjithashtu duhet të kenë vendin e tyre të mbrojtur. Përveç faktit që ekspozimi ndaj rrezeve të diellit, pluhurit dhe lagështisë mund të përkeqësojnë pamjen e produkteve, rrëmujat në tavolinë nuk do të shtojnë rehati në dhomën e gjumit.

 • Unë rekomandoj një kuti bizhuterish të mbyllur. Ekspozimi ndaj lagështisë, nxehtësisë do të shkaktojë njollë dhe më shumë. © nauresme / Reddit

Bimë të brendshme të shumta

© Pexels

Bollëku i bimëve të brendshme jo vetëm që dekoron dhomën e gjumit, por gjithashtu rrit përmbajtjen e oksigjenit në ajër. Sidoqoftë, ka ende një minus të caktuar në sasinë e tepërt të florës shtëpiake: është jopraktike, dhe nganjëherë edhe ndërhyn.

Bimët gjithmonë shtrihen dhe kërkojnë gjithnjë e më shumë hapësirë, e cila jo vetëm që zvogëlon hapësirën e lirë në dhomë, por gjithashtu rrit ndjeshëm kohën që duhet për të hequr qafe pluhurin.

 • E shndërrova raftin për t’u dukur si bimë. Tani një bandë vazosh po bllokon sirtarët e mi, kështu që dhoma gjithsesi është jofunksionale. © ** DKACATS / Reddit

Qilim mbi të gjithë sipërfaqen e dyshemesë

© Depositphotos.com

Laminati dhe linoleumi janë materiale mjaft të ftohta që nuk janë shumë të rehatshme për të ecur zbathur në dhomën e gjumit. Është shumë më e këndshme kur ka një qilim të ngrohtë dhe të butë nën këmbët tuaja. Por jo gjithçka është aq e lehtë: pluhuri, papastërtitë dhe flokët nga kafshët shtëpiake mbeten në grumbullin e tij, dhe heqja qafe e tyre është shumë problematike.

 • Nuk më pëlqen qilimi sepse është e vështirë të pastrohet. Njolla që nuk janë larë plotësisht, mbeturina të ndryshme të vogla që mbërthehen atje… © soccer_trekkie / Reddit