11 Mënyra Inteligjente për ta Bërë Shtëpinë Tuaj Elegante pa Blerë Asgjë

©pexels, © weirdestnerd / unsplash

Ndonjëherë doni të ndryshoni diçka në folenë tuaj komode. Por zhurma dhe pluhuri nga rinovimi, zgjedhja e dhimbshme e materialeve të ndërtimit dhe kostot e pafundme financiare ju lëkundin dhe ju bëjnë ta braktisni këtë mendim.

Për fat të mirë, dizenjatorët dinë të ndryshojnë një shtëpi pa shumë mundim dhe shpenzim. Ne vendosëm të kuptojmë se si mund ta transformoni një apartament.

Hiqni telat

© Ai825 / depositphotos

Telat dhe kabujt jo vetëm që krijojnë një ndjenjë të rrëmujës, por janë gjithashtu të rrezikshme për fëmijët e vegjël dhe kafshët. Mbi të gjitha, atyre u pëlqen të fusin gjithçka në gojë. Gjithashtu, pluhuri grumbullohet vazhdimisht rreth tyre.

Ka disa mënyra për të fshehur telat. Për shembull, vendosni litarët zgjatues në një kuti dekorative. Fshihni një gungë me kabllo të ndryshëm prapa mobiljeve duke përdorur shirit të dyanshëm ose grepa. Ose rregulloni kordonët në mobilje dhe dërrasa me një fiksues ndërtimi.

Hiqni sendet nga raftet e hapura

Hapësira të hapura shtojnë ajrin në brendësi dhe ndihmojnë në zgjerimin e hapësirës. Por ata kanë një mangësi: është e vështirë t’i mbash të sistemuara. Raftet furnizohen vazhdimisht me suvenire udhëtimesh, punime fëmijësh, çelësa, kufje dhe shumë sende të tjera. E gjitha bëhet kaotike dhe duket e parregullt.

Së pari, pastroni raftet që janë në nivelin e syve. Është më mirë të vendosni sende dhe gjërat në kuti ose organizatorë të bukur. Ruani gjëra të mëdha dhe të rënda në raftet e poshtme dhe lini libra të vegjël dhe gjëra të vogla të këndshme në nivelin e syve.

Përdorni rregullin e treshit

© olenkasergienko / unsplash

Kur të jenë hequr të gjitha sendet e panevojshme nga raftet, është koha të mendoni për dekorin. Kjo do t’ju ndihmojë: Sipërfaqja duhet të ketë tre artikuj. Zgjidhni gjërat me një karakteristikë: materialin, temën, ngjyrën, formën, stilin, etj. Ju nuk keni nevojë t’i vendosni gjërat afër njëri-tjetrit ose t’i vendosni ato në distanca të largëta. Lini pak hapësirë mes tyre.

Renditni gjërat në një trekëndësh

Kjo është një mënyrë tjetër argëtuese për të rregulluar gjërat në rafte. Shpesh përdoret në fotografi, por gjithashtu duket i freskët dhe mbresëlënës në brendësi. Vizatoni një trekëndësh në mendjen tuaj dhe vendosni objekte në kulmet e tij imagjinare. Trekëndëshat nuk duhet të jenë të barabartë ose të njëjtën madhësi.

Sistemoni librat

© jonathanborba / unsplash , © karlie_may / unsplash

Rregullimi vertikal i librave është bërë prej kohësh një klasik. Por, çka nëse largohemi nga tradicionalja dhe hedhim një vështrim të ri në librat e dorës së dytë? Për shembull, alternoni horizontale me vertikale, vendosni libra me shpinë prapa, ose rregulloni sipas ngjyrës. Krijoni një ndjenjë të rastësishme në raft. Bëni një stendë për lule ose një llambë nga librat e panevojshëm. Mbulesa të bukura mund të vendosen në korniza fotografike në vend të posterave.

Krijoni një tabelë emocionesh

© Lithiumphoto / shutterstock

Në anglisht moodboard – një tabelë emocionesh. Bëjeni vetë, të armatosur me një letër Whatman, revista të vjetra, vizatime, bileta nga kinema dhe muze, fotografi. Mund të bazohet në një ide, një ngjyrë të vetme, gjendje shpirtërore ose kujtime të këndshme. Moodboard shërben jo vetëm si një dekor i brendshëm, por edhe si një burim frymëzimi dhe motivues për të arritur qëllimin.

Varni kurora

© Syda Productions / shutterstock

Kush tha që zbukurimet duhen vetëm për Vitin e Ri? Ato bëjnë dhomën më të rehatshme. Varni kurorën në mur ose mbi tryezën e punës, kështu që gjeni ngjyra të ndezura për të kornizuar kornizën e pasqyrës ose hyrjen. Dhe nga diodat në vijën e peshkimit dhe një kanaçe të bukur, bëni një dritë nate.

Përdorni shtresëzimin

© soumeya / unsplash , © katsiajazwinska / unsplash

Kjo prirje ka depërtuar në dizajnin e brendshëm nga bota e modës. Për të freskuar një dhomë, vendosni disa qilima krah për krah që ndryshojnë në ngjyrë, strukturë dhe madhësi. Shtoni shtresa në shtratin tuaj. Vendosni një batanije të vogla të ngushta ose një të gjerë në majë të një mbulesë të rregullt në fund të shtratit dhe shtoni jastëkë. Disa shtresa mbulesash tavoline dhe peceta do të zbukurojnë tryezën tuaj të ngrënies.

Bëni një batanije

© beazy / unsplash

Tekstilet janë në gjendje të transformojnë një dhomë dhe të vendosin thekse të ndritshme në dhomë. Nuk është e nevojshme të blini perde të reja dhe mbulesa jastëkësh, ne përdorim atë që kemi. Hidhni një batanije të hollë mbi pjesën e pasme të karriges ose vendoseni rastësisht në divan. Nëse nuk ka batanije, nuk ka rëndësi, ajo do të zëvendësohet nga një shall i gjerë.

Transformoni pragjet e dritareve

© miracleday / unsplash

Kur pajisni një apartament, mos harroni dritaret. Shikoni Pinterest për ide dizajni. Kthejeni pragun e dritares në një raft librash. Organizoni edicionet tuaja të preferuara, lidhni ato me një fjongo ose spango të bukur. Krijoni dekore me temë për pushimet. Për shembull, dekoroni hapësirën me qirinj, gjëra të vogla të lezetshme dhe varni kurora.

Përdorni materiale natyrore

© purejulia / unsplash , © DW Euromaxx / youtube

Ju mund të mblidhni gjërat që ju nevojiten për të dekoruar dhomën tuaj gjatë një shëtitje gjysmë ore në park. Gjithçka do të vijë në ndihmë: lule të thata, gjethe, lule, degë, kone, shkopinj, etj. Degët e holla do të bëjnë një kurorë dekorative, do të vendosin degë dhe dru të tharë në një vazo dhe do të zbukurojnë një vazo për bimë me shkopinj . Gjethet ose lulet e thata janë të shkëlqyera për herbariumet e qelqit.