12 Gjëra të Vogla që i Bëjnë Riparimet e Shtrenjta të Duken si të Dorës së Tretë

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Gjithkush që ka pasur një shans për të kaluar provën e riparimit është i njohur me ndjenjën e gëzimit të pakufishëm pas përfundimit të tij: ju shikoni përreth, dhe të gjitha detajet e brendshme duket se përputhen në mënyrë të përsosur.

Por me kalimin e kohës, sytë fillojnë të kërkojnë gjëra të imëta.

Ne kaluam nëpër dhomat e një apartamenti mesatar dhe gjetëm detaje që mund të prishin edhe idenë më spektakolare të dizajnit.

Fotografitë në sipërfaqet horizontale

© Pexels , © Depositphotos.com

Duke dashur të riprodhojmë diçka të mirë në kujtesën tonë sa më shpesh të jetë e mundur, ne shfaqim fotografitë tona të preferuara në dollapë, tavolina dhe rafte. Zakonisht kemi shumë kujtime të këndshme dhe si rezultat, fytyrat e fëmijëve, miqve dhe prindërve shkrihen në një kolazh të vetëm shumëngjyrësh pa asnjë ide. Për të shmangur këtë, është më mirë të zgjidhni një nga muret për fotografi të paharrueshme dhe të gruponi saktë imazhet.

Postera Noname

© Depositphotos.com , © E_EqUaLs_mC_69420 / Reddit

Në një mënyrë të mahnitshme, muret e apartamenteve tona kapën pamjet e qyteteve evropiane, pyjeve tropikale dhe plazheve të pafundme. Këto postera pa emër janë të lira dhe shiten pothuajse kudo. Kjo do të thotë se ka shumë që duan të zbukurojnë shtëpitë e tyre me ta.

Projektuesit këshillojnë të braktisin fotografitë që mund të shihen në çdo kafene të vjetër. Në vend të kësaj, vendosni gjëra në mure që flasin për individualitetin e banorëve. Mund të jenë zanate të bëra me dorë ose një koleksion objektesh.

Suvenire udhëtimi

© Depositphotos.com , © JelloEmergency651 / Reddit

Këta dëshmitarë të udhëtimeve tona dukeshin shumë tërheqës në dyqanet e suvenireve. Por në një apartament të ri, ato më shpesh nuk kombinohen me asgjë dhe thjesht mbulohen me trishtim me pluhur në raft.

Jashtë vendit, njerëzit krijojnë “kuti me kujtime” të veçanta në të cilat ju mund të ruani suvenire dhe gjëra të tjera të dashura për zemrën tuaj, ndonjëherë i nxirrni ato dhe t’i rishikoni ato. Veryshtë shumë i përshtatshëm, kuti të tilla dekorative nuk rrëmbejnë hapësirën e banesës. Ju mund t’i bëni ato vetë.

Priza në vende të spikatura

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Në këtë çështje, ne duhet të ekuilibrohemi në prag të rehatisë dhe harmonisë së jashtme. Po, mund të jetë e përshtatshme që hekurosja të ketë një prizë energjie pikërisht në mes të murit. Sidoqoftë, është ajo që do të jetë e para që do të vërehet nga të ftuarit. Nëse nuk arrini t’i largoni bazat nga sytë, mund t’i fshehni pas vazove të bimëve ose brenda mobiljeve.

Dyer standarde për të gjitha dhomat

© Depositphotos.com , © tanya.gurova / Pikabu

Pak njerëz mendojnë të bëjnë dyert e dhomave të ndryshme dhe në këtë mënyrë të theksojnë modelin dhe stilin e secilës dhomë. Si rezultat, ne shohim të njëjtat dyer standarde, të cilat ndonjëherë nuk shkojnë mirë me dekorimin e brendshëm të dhomës.

Për të shmangur këtë, ekspertët këshillojnë të shikojnë nga afër afishe, të cilat, ndër të tjera, mund të vazhdojnë në derë. Një zgjidhje tjetër interesante mund të jetë larja e ajrit – vizatimi në mur.

Detergjentë dhe sfungjer për larjen e enëve

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Ne nuk e dimë se kush erdhi me idenë për të bërë sfungjer për larjen e enëve me ngjyra të tilla të ndritshme, por ne duhet disi të mësojmë të jetojmë me të. Dhe mënyra më e mirë është t’i largoni nga sytë pas përdorimit.

Kështu që nuk ka pika të panevojshme të ndritshme në zonën e lavamanit, vlen gjithashtu të punoni me detergjentin për larjen e enëve. Për shembull, hidheni në një enë me ngjyrë neutrale me bombol me vrimë nxjerrëse. Do të jetë edhe e bukur edhe e rehatshme.

Shishe plastike uji

© Depositphotos.com , © IKEA

Pa hequr nga përfitimet shëndetësore të ujit të pastër, vlen të merret parasysh se si të përshtateni në mënyrë harmonike burimin e tij në brendësi të një apartamenti të ri. Enë plastike nuk shtojnë bukurinë, prandaj ka kuptim të instaloni një filtër për ujë të pijshëm në kuzhinë. Epo, nëse nuk ka asnjë mënyrë për të refuzuar shishet, atëherë dizajnerët këshillohen të mendojnë se ku t’i ruajnë ato. Për shembull, ndërtoni rafte speciale për ta.

Peshqirë të përdorur dhe letra

Gjërat që përdoren çdo ditë humbin pamjen e tyre tërheqëse mjaft shpejt. Kjo është veçanërisht e vërtetë për peshqirët dhe mbajtësit e gropave, të cilat na duhen kur gatuajmë dhe mbajmë të pastër kuzhinën. Shtë e rëndësishme të mos humbasë momentin kur ato duhet të zëvendësohen. Përndryshe, mund të përdorni peshqirë letre në vend: ato janë shumë më higjienike sesa kushërinjtë e tyre prej rrobe.

Qilimat e banjës

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Pllakat e përdorura për të mbuluar dyshemenë e banjës shpesh na bëjnë të mendojmë për blerjen e qilimave, sepse ato janë të ftohta dhe të rrëshqitshme. Shpesh, në përpjekje për të mbuluar të gjithë dyshemenë, njerëzit blejnë disa qilima të vegjël dhe kjo mund t’i japë fund edhe modelit më spektakolar të banjës. Disa pronarë këshillojnë të vendosin një qilim vetëm për të dalë nga dushi, dhe pastaj ta thajnë në anën e banjës dhe ta vendosin larg.

Perde të ndritshme për dushin

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Një artikull i përdorur shpesh si një perde dushi mund të jetë një problem i vërtetë: nuk është e lehtë të përputhesh me stilin e banjës dhe duhet të ndryshohet çdo 6 muaj. Një perde mikrofibre me një ngjyrë neutrale mund të jetë një zgjidhje e mirë: ajo mund të lahet vazhdimisht me makinë, që do të thotë që ju nuk keni pse të ngatërroni çdo gjashtë muaj se ku mund të gjeni një zëvendësim.

Pastrimet dhe pajisjet e pastrimit të ruajtura në vende të dukshme

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Fshijat, leckat dhe leckat në një vend të dukshëm na karakterizojnë si pronarë të pastër, por sigurisht që nuk shtojnë pikë në atraktivitetin e dhomës. Prandaj, është më mirë të mendoni paraprakisht për ruajtjen e pajisjeve pastruese. Për këtë, mund të përdorni hapësirën prapa derës.

Këpucë të shpërndara

© Depositphotos.com

Salla e hyrjes është dhoma e parë që shohim kur shkelim pragun e banesës së dikujt. Këpucët e shpërndara pa kujdes mund të prishin një përshtypje të mirë. Këpucët dhe atletet e shtrirë në rrëmujë krijojnë një ndjenjë kaosi. Për ta mbajtur korridorin të pastër dhe të bukur, vlen të merret parasysh një sistem ruajtje këpucësh. Për shembull, instaloni një raft të hapur ose të mbyllur për të.