13 Fakte të Pazakonta për Femrat që Janë Krejtësisht të Vërteta

Të gjithë ata libra se si të kuptojmë gratë nuk kanë asnjë lidhje me faktet biologjike dhe sociale të krijesës më të bukur të njerëzimit. Për shembull, pse ato jetojnë 2-10 vjet më gjatë se burrat në të gjithë botën. Ejani të zbuloni disa të vërteta të jashtëzakonshme për gratë.

Nuk lamë vend pa kërkuar për të gjetur disa fakte mjaft të mrekullueshme për zonjat – dhe ja çfarë morëm. Cila është ajo që do ju habisë më shumë?

Gratë shohin më shumë ngjyra.

© pixabay © pixabay

A debatoni ndonjëherë me koleget tuaja femra mbi ato perde të bardha në zyrë për të cilat ajo pretendonte se ishin ngjyrë krem? Epo kjo është për shkak të grave që shohin mesatarisht 20% më shumë ndryshime në ngjyra dhe forma.

Trupi femëror ka një rezistencë më të ulët ndaj alkoolit.

© pixabay

Besoni ose jo, por alkooli është edhe më i rrezikshëm për gratë pasi ato janë më të prirura ndaj sëmundjeve të mëlçisë si hepatiti (një inflamacion i mëlçisë) dhe ka më shumë të ngjarë të vdesin nga cirroza e mëlçisë (një sëmundje kronike). Gjithashtu ka më shumë të ngjarë që gratë të pësojnë dëmtim të trurit nga alkooli si humbja e funksioneve mendore dhe zvogëlimi i madhësisë së trurit.

Pjekuria është tërheqëse.

 

Studime të ndryshme kanë treguar që një grua sa më pjellore të duket aq më shumë tërheqëse është, kështu që gratë që kanë lindur, të rritura në një trup shumë femëror, ose nuk përdorin kontrollin e lindjes janë më tërheqëse për burrat.

Burrat gjithashtu e lexojnë këtë në aromën e një gruaje dhe në tingullin e zërit të tyre.

Gruaja mesatare do të hajë 1.8kg buzëkuq gjatë gjithë jetës së saj.

© pixabay

Kur ju llogaritni numrin mesatar të buzëkuqëve të blerë gjatë gjithë jetës dhe përdorimin e tyre mesatar, rezulton se gratë lepijnë ose hanë bashkë me ushqim rreth 1.8 kg buzëkuq në jetën e tyre.

Kjo përkthehet në 533.76 buzëkuqë. Sigurisht, për disa gra, ky numër është shumë i madh (ose jo mjaft i madh), prandaj është marrë një mesatare – ndryshon me vendin dhe kulturën.

Ato urrejnë të ndërmarrin rreziqe.

© pixabay

Ju mund të keni vërejtur se gratë janë më keq se burrat në ndërmarrjen e rreziqeve, dhe në të vërtetë ekziston një arsye shkencore për këtë. Korteksi cinguloz i përparmë, pjesa e trurit që peshon opsionet kur merrni një vendim, është më i madh tek gratë sesa tek burrat.

Disa argumentojnë se kjo ishte mënyra e evolucionit për t’i bërë gratë kujdestare më të mira dhe për të shpëtuar “fisin” kur mbledhnin ushqim dhe strukturonin jetën shoqërore.

Ato mund t’i shëndoshin burrat

© pixabay

Çuditërisht, shumë burra në marrëdhënie afatgjata po shëndoshen gjithnjë e më shumë, dhe kjo mund të jetë vepra e grave të tyre. Ata kalojnë në një modalitet “kujdesi” që rezulton në të ushqyerit e partnerit të tyre në mënyrë të tepërt (me qëllimin për të pasur një “luftëtar” të fortë në krah).

Ekziston edhe qëllim i pavetëdijshëm për ta bërë një mashkull më pak tërheqës për femrat e tjera.

Stili mbi rehatinë

© pixabay

Ky kuriozitet nuk ka një shpjegim shkencor – por më tepër një social. Shoqëria dhe media u kanë bërë presion për shekuj me radhë grave për ta mbajtur veten në një standard të caktuar dhe kjo rezulton që shumica e grave të zgjedhin një prezantim elegant përpara rehatisë.

Ndjesi nuhatje të theksuar

© pixabay

Ashtu siç u përmend më parë, ndjesia e mirë e nuhatjes i ndihmoi paraardhësit tanë të mbijetojnë dhe, pasi gratë ishin kryesisht grumbulluese, i ndihmoi ato të zgjidhnin ushqimet e duhura për familjen.

Pra, për të nxitur atë ndjesi të theksuar- ndoshta disa lule?

Qelizat e trurit janë paketuar më dendur në trurin e femrës.

© pixabay

Mesatarisht, truri i femrës është 9% më i vogël se i mashkullit. Por kjo nuk ka asnjë efekt në aftësitë njohëse pasi numri i qelizave është i njëjtë dhe ato thjesht janë të paketuara dendur.

Ato janë heroinat e palavdëruara të shpikjeve.

© pixabay

Mary Anderson shpiku pastruesin e xhamave në vitin 1903. Përveç kësaj, gratë me kalimin e viteve kanë shpikur: pelena njëpërdorimshe, qese letre, xham jo-reflektues,pedalen e këmbës për kosh plehrash, pjatalarëse dhe shumë risi të tjera.

Takat ishin për burrat.

© pixabay

Në vitet 1600, takat u futën në modën e grave për të imituar burrat që mbanin taka si një shenjë e mashkullorisë dhe statusit të tyre.

Leximi i fytyrës

© pixabay

Që nga fillimi i jetës së tyre, gratë janë më të mira në leximin e fytyrave, gjesteve dhe toneve të zërit, gjë që i bën ato biseduese më të mira dhe udhëheqëse sociale. Edhe në një grup njerëzish, të gjitha bashkëveprimet shoqërore ndoshta do të drejtoheshin nga një femër e tipit alfa sesa një mashkull alfa.

Jetë të gjatë grave!

© pixabay

Ndonjëherë diferencat e kohëzgjatjes së jetës midis burrave dhe grave mund të jenë deri në një dekadë, por mesatarisht janë të paktën 2-3 vjet në të gjithë botën. Dhe kjo nuk është e vërtetë vetëm për femrat njerëzore. Orangutanet dhe shimpanzetë femra gjithashtu tejkalojnë homologët e tyre meshkuj.

Edhe me gjithçka që dimë për zonjat, ka ende një ton mistere për të zbuluar. Cilat janë të preferuarat tuaja?