15 Gjëra që Duhet të Jenë në Çantën e Një Gruaje Gjithmonë

©shutterstock,©unsplash

Çanta e gruas është një objekt që mban një numër të pa fundëm të gjërave të nevojshme dhe të panevojshme.

Ju vazhdimisht mund të gjeni disa gjëra origjinale në të. Disa prej tyre mund të shpëtojnë me të vërtetë jo vetëm vetë vajzën në një situatë emergjente ose të vështirë, por edhe dikë tjetër.

Ne do t’ju tregojmë se cilët aksesorë nuk duhet të mungojnë. Mbi të gjitha, pa to, papritmas mund të ngecni në momentin më të papërshtatshëm. Dhe në fund të artikullit do të gjeni një bonus të vogël.

Çorape / geta rezervë

©unsplash

Sa herë në vjeshtë mund të bini në një pellg dhe t’i lagni këmbët? Dhe në dimër të biesh në dëborë, të heqësh dëborën nga çizmet, dhe pastaj të kuptosh që këmbët e tua janë të lagura? Çorapet rezervë duhet t’i keni në çantë për t’ju ngrohur gjatë gjithë kohës.

Kruajtëse dhëmbësh

© abubibolabu / Pixabay

Shpesh një copë sallatë ose një arrë ngec në cepin më të largët të gojës dhe shqetëson një ditë të qetë. Ju nuk duhet të përpiqeni ta arrini atë me duart tuaja, një zgjidhje më e mirë do të ishte të përdorni një kruese dhëmbësh. Por mos harroni se pastrimi i gojës në këtë mënyrë bëhet më mirë në banjë, jo në publik.

Thjesht zgjidhni një paketë të ngushtë, përndryshe do të duhet të mblidhni kruese dhëmbësh në të gjithë çantën.

Kopjet e dokumenteve të rëndësishme

© cytis / Pixabay

Pasaporta dhe sigurimi shëndetësor duhet të mbahen gjithmonë afër. Dokumentet janë të nevojshme në dyqane, në postë, në klinikë, për porosi të paguara online, dhe në bankë.

Veshje shiu

© victoshafoto / depositphotos , © Ioannis Ioannidis / Pixabay

Ndonjëherë është kaq përtesë të mbash një çadër që nuk përshtatet askund. Dhe duart janë vazhdimisht të zëna dhe era e nxjerr këtë objekt të rëndë. Dhe çadra shpesh kthehet brenda. Një mushama është një çështje tjetër krejtësisht. Zë një hapësirë minimale dhe ndihmon në kohën e duhur.

Të dhënat e grupit të gjakut dhe numrat e të afërmve të ngushtë

© kropekk_pl / Pixabay

Në disa raste, është e rëndësishme që profesionistët e kujdesit shëndetësor të njohin llojin e gjakut të një personi. Dhe në rast se papritmas ju merr një ambulancë, është e rëndësishme për punonjësit shëndetësorë të gjejnë shpejt të dhënat e të afërmve në mënyrë që t’i njoftojnë ata se ku jeni.

Ngjitës mjekësor

© iKotina / pikabu

Kjo është një mënyrë e mirë për të trajtuar prerjet, gërvishtjet dhe gërvishtje të tjera kur nuk ka asnjë mënyrë për të mbrojtur plagën që rezulton nga papastërtitë. Ngjitësi mjekësor nuk zë shumë hapësirë, por është i domosdoshëm në rrethana të tilla.

Dezinfektues duarsh

© Ri Butov / Pixabay

Projekti shkencor i Danielle Abadam tregon se sa baktere jetojnë në duart tona. Dhe për të shmangur sëmundjet, duart duhet të dezinfektohen para çdo vakt, pas banjës dhe vendeve publike.

Krem dielli

© Markus Marcinek / Pixabay

Kremi i diellit është i domosdoshëm jo vetëm në plazh gjatë verës për tu larë dielli, por edhe çdo ditë në dimër. Dawn Dorsey i Universitetit të Teksasit MD Anderson Cancer Center foli për rëndësinë e mbajtjes së kremit kundër diellit gjatë gjithë vitit për të zvogëluar shanset për t’u prekur nga kanceri i lëkurës.

Buzëkuq higjienik ose dekorativ

Buzët thahen në mënyrë të pakëndshme në mot me erë. Prandaj, gjithmonë duhet të keni me vete buzëkuq higjienik, sepse edhe buzët tona kërkojnë kujdes. Dhe, për shembull, një nuancë ose shkëlqim i gëzueshëm do të ndihmojë kur dita të bëhet mbrëmje, dhe nuk ka kohë për të shkuar në shtëpi dhe për të aplikuar përbërjen e mbrëmjes.

Krem për duart

Një krem hidratues do të shpëtojë duart tuaja nga ngricat e forta në dimër, dhe pas një larje në det të kripur në verë. Vendosja e një kremi ushqyes nuk është vetëm një procedurë e këndshme, por edhe e dobishme për të mbrojtur lëkurën e duarve tuaja.

Powerbank dhe karikues

© KarleHorn / commons.wikimedia

Në botën moderne, edhe një hap nuk mund të hidhet pa një smartphone. Kudo ju duhet të lexoni komente, të merrni udhëzime, të telefononi miqtë, të lexoni artikujt tanë për t’u informuar. Dhe për të mos mbetur pa telefon në kohën e gabuar, duhet të keni gjithmonë me vete një powerbank ose një karikues të zakonshëm.

Parfum në formatin e udhëtimit

Një gjurmë e parfumit është diçka që do të mbahet mend nga të tjerët dhe do të mbetet në dhomë edhe pasi të largoheni. Të kesh një mini-shishe të parfumit tënd të preferuar me vete në çantë nuk është luks, por një domosdoshmëri.

Tampona

© SouthernSun / Pixabay

Edhe nëse “ato ditët” tuaja i keni kaluar kohë më parë, një mik apo një i huaj në banjë mund të ketë nevojë për tampona. Mbani pak prej tyre me vete në rast se cikli juaj papritmas ndryshon.

Krehër druri

© PublicDomainPictures / Pixabay

Flokët e shprishura gjithmonë duken të çrregullta. Një krehër i imët nuk do të zërë shumë hapësirë, por do të ndihmojë në ruajtjen e një pamjeje të rregullt.

Peceta të lagura

© Shuni1423 / pikabu

Ndërsa pastruesi i duarve mund të ndihmojë në mbajtjen larg të mikrobeve, pecetat e lagura mund të ndihmojnë në mbajtjen e pastër të këpucëve dhe veshjeve. Ato janë të nevojshme nëse aksidentalisht keni hedhur salcë në pantallona, keni derdhur kafe ose keni bërë pis xhaketën në një makinë.

Edhe një tjetër…

© kybo3 / pikabu

Problemi i një vidhosjeje nga korniza e syzeve ndodh në jetën time më shpesh sesa do të doja. Vendosa ta fiksoj përkohësisht në kornizë me një kruese dhëmbësh. Doli që funksiononte shumë mirë: krahët mblidhen poshtë dhe vendosa ta lija përgjithmonë. Nuk nxjerr më problem për rreth 3 muaj.