15 Gjërat që Hotelet ju Lejojnë t’i Merrni me Vete Falas

©depositphotos

Shishe të vogla shampo, balsam dhe sapunë – është gjithmonë e këndshme të ruani në kujtesë një udhëtimi interesant duke marrë disa gjëra të dobishme nga hoteli ku keni qëndruar.

Rezulton se ka shumë gjëra interesante dhe të dobishme që ju lejohet t’i merrni me vete nga dhoma juaj e hotelit. Megjithëse, duhet të siguroheni që të mos e teproni.

Shumë persona i marrin këto aksesorë kur dalin nga hotelet dhe ua falin personave të pamundur që kërkojnë ndihmë rrugëve, por këto aksesorë vlejnë gjithashtu edhe nëse dëshironi t’i merrni në shtëpi. Janë jashtëzakonisht të dobishme!

Sapun, shampo, kondicioner

© sunburnedtourist / reddit

Artikujt si shishe të vogla me shampo, freskues, xhel për dush dhe sapunë të vegjël janë klasikë. Nuk ka asgjë të keqe t’i merrni ato me vete! Madhësia e tyre e vogël është e përsosur për udhëtarët dhe mund të transportohen pa asnjë kufizim në bagazhin e dorës gjatë fluturimit në shtëpi. Deodorantët gjithashtu mund të shtohen këtu sepse edhe ato gjithashtu mund të merren falas.

Locione dhe kremra

© Monica Kaneko / flickr

Hoteli juaj gjithashtu mund t’ju ofrojë shishe të vogla locionesh trupi ose krem për duart. Mos ngurroni t’i merrni me vete. Mund t’i mbani në çantën tuaj dhe t’i përdorni kur lëkura juaj ndihet e thatë.

Pastë dhëmbësh, shpërlarës goje dhe furça dhëmbësh

© cwrex2 / reddit

Edhe nëse keni sjellë artikuj tuaj të kujdesit oral, nuk mund të dëmtojë nëse vini një pastë dhëmbësh shtesë ose keni një shpërlarës goje të siguruar nga hoteli juaj. Furça e dhëmbëve që ata japin zakonisht vijnë në madhësi për t’u marrë në udhëtim, kështu që është mirë të keni atë me vete. Ju mund t’i përdorni ato në udhëtimin tuaj të rradhës ose thjesht t’i keni në çantën tuaj për disa situata kur duhet të freskoni gojën tuaj.

Makinë dhe krem rroje

© LuukPl / reddit

Edhe nëse zotëroni një makinë rroje elektrike, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të përfitoni nga ajo e disponueshëm falas që stafi i hotelit la për ju. Nëse harroni të karikoni makinën tuaj elektrike, atëherë ai nga hoteli do të vijë i dobishëm! Kremi i rrojës zakonisht vjen së bashku me të, kështu që mos harroni atë.

Komplet për qepje

© Saintdavus / reddit

Kutitë e qepjes të ofruara nga hotelet janë mbijetesë për shumë udhëtarë. Paketat zakonisht vijnë në një madhësi kompakte, gjë që i bën ato të përsosura për t’i mbajtur në bagazhin tuaj. Nëse nuk jeni të sigurt, gjithmonë mund të pyesni stafin e hotelit nëse ju lejohet ta merrni atë dhe ata zakonisht nuk e kanë problem këtë.

Për kujdesin e këmbëve

© shutterstock.com

Ky është një tjetër send shumë i dobishëm për shumë udhëtar që ndonjëherë mund të gjenden në dhomat e hotelit. Nëse nuk keni një të tillë, mund ta kërkoni atë në tryezën e përparme të hotelit. Shumica e hoteleve do t’u sigurojnë mysafirëve të tyre sfungjerë këpucësh, peceta, apo edhe pajisje të tëra që ata mund t’i mbajnë.

Lugë këpucësh

© novamenities.com

Në disa hotele, madje një lugë këpucësh është e përfshirë në faturë. Gjithashtu, në disa hotele mund të plotësohet falas, në rast se e keni prishur atë të mëparshmen. Nëse nuk e gjeni një në dhomën tuaj, gjithmonë mund të pyesni recepsionistin nëse mund t’ju ofrojë një.

Krëhër

© WolfSweaters / reddit

Disa hotele do të vendosin në dhoma furça flokësh të disponueshme dhe krëhër për mysafirët e tyre. Pasi të largoheni, ato të përdorurat do të hidhen. Kështu që ju mund të vendosni t’i mbani këto sende për veten tuaj dhe udhëtimet tuaja në të ardhmen!

Stilolapsa, lapsa dhe zarfe

© mulattodisciple / reddit

Hotelet nuk do të merrin parasysh nëse merrni stilolapsat ose zarfat e tyre. Ata kanë logon e tyre mbi ta dhe mund të shërbejnë si një reklamë e mirë. Ndërsa për ju, këto artikuj janë falas dhe të dobishëm. Pra, të gjithë janë të lumtur në fund.

Kafe, çaj dhe sheqer

© Unicorn8113 / reddit

Mund të gjeni çanta kafeje dhe çaji në pothuajse çdo dhomë hoteli. Ato mund të merren nga të ftuarit pa ndonjë tarifë. Më vonë, ju mund t’i shijoni ato në shtëpi, duke kujtuar shërbimin tuaj të këndshëm në hotel.

Filxhane

© ume-y / flickr

Shumicën e kohës ju nuk mund të merrni sende tryeze nga dhoma juaj e hotelit me vete. Megjithëse, nëse dëshironi vërtet, mund të pyesni në recepsion nëse mund ta mbani filxhanin e tyre. Zakonisht, ata nuk do ta marrin parasysh. Dhe, pasi të miratohet nga stafi, do të dini se nuk po vidhni asgjë.

Shishe me ujë

© tubetop2go / reddit

Ju duhet të siguroheni që uji në shishe nuk është pjesë e minibarit. Pyetni stafin e hotelit tuaj së pari dhe nëse nuk është kështu, kjo do të thotë që mund ta merrni falas.

Rrobat e banjës

Në hotele më të lira, rrobat e banjës nuk lejohen të merren në shtëpi. Nëse përpiqeni t’i merrni ato, do t’i paguani. Por në disa hotele më të shtrenjta, rrobat e banjës përfshihen në çmimim e dhomës tuaj. Disa nga hotelet madje mund të qepin inicialet tuaja ose logon e hotelit mbi to. Kjo do të thotë që ata janë tuajat dhe vetëm tuajat dhe ju jeni të lirë t’i merrni me vete.

Pantoflat

© Sali Sasaki / flickr

Zakonisht pantoflat që ofrohen nga hotelet janë për një përdorim. Nëse i lini këto pantofla të përdorura në dhomën tuaj, ato do të hidhen pasi të keni ikur. Kështu që nuk ka asnjë dëm t’i merrno ato në shtëpi. Sidoqoftë, kjo vlen vetëm për ato më të lira. Në hotele më të shtrenjta ata ndonjëherë përdorin pantofla të shtrenjta që pastrohen pasi të ftuarit largohen – dhe ato nuk mund të merren.

Çadrat

© apintogsphotos / flickr © depositphotos.com

Ju mund të merrni cadra rek recepsioni i disa hoteleve. Edhe pse, ata zakonisht nuk janë për t’u marrë falas, mund të bisedoni me recepsionistin dhe t’i pyesni nëse mund të keni një të tillë. Ndonjëherë ata nuk e kanë problem. Në fund të fundit, cadrat gjithashtu kanë logon e hotelit mbi ta dhe mund të shërbejnë si një reklamë e mirë.