16 Njerëz që e Kanë Shkëputur Lidhjen me Pastërtinë

©l i g h t p o e t/shutterstock

Nënat na kanë mësuar të jemi të sjellshëm dhe të rregullt që nga fëmijëria: palosni gjërat, lani këpucët, dukuni të rregullta. Në fund të fundit, në një mënyrë apo tjetër ato duken në rroba.

Por ndonjëherë duket se disa njerëz jo vetëm i kanë harruar mësimet e prindërve, por edhe sillen si pisanjozë të vegjël pavarësisht nga të gjithë. Ne u habitëm kur zbuluam se ndonjëherë pastërtia është një koncept që nuk është i njohur për njerëzit.

Në vend që të lante enët, ish-i im thjesht pastronte ushqimin e mbetur dhe i vendoste enët përsëri në dollap. Sapo i kërkova një tenxhere, ai më tha të shikoja në sirtar. E hapa sirtarin, dhe ishte  thjesht një makth. Kur e pyeta pse nuk po i lante enët, ai u përgjigj se përtonte. U ndamë. © yosupdood / Reddit

Ishte shumë kohë më parë, takova një vajzë në një nga tubimet e studentëve. Vendosëm të shkojmë në kinema dhe fillimisht të shkonim në një kafene. Ajo u vonua 20 minuta. Epo, mendoj se është në rregull. U ulëm në rreshtin e fundit, gjithçka është ashtu siç duhet. Po përtypnim kokoshka, ushqime të ndryshme paraprakisht, bleva edhe një pije. Kanë kaluar 15 minuta – gjithçka është në rregull. Një tjetër 15 minutësh më vonë, ajo papritmas hodhi një mbështjellës karamele në dysheme. Ajo e shpjegoi veprimin e saj kështu: ka pastrues këtu, marrin rrogën për këtë, edhe nëse e pastroj unë. Pas kësaj shkova në banjë dhe nuk u ktheva më. © Alyanserot / Pikabu

I dhamë me qira një dhomë një çifti të ri. Kur tualeti u bllokua për herë të parë, hidrauliku nxori një gungë të madhe gazetash, fletësh fletore – çdo gjë përveç letrës higjienike. Kemi bërë një bisedë, djemtë janë infiltruar. Herën tjetër kishte një copë litari atje. Nuk kisha nevojë për hidraulik, zhbllokimin e përballoi vetë vajza. Epo, për të konsoliduar efektin, banorët fusnin edhe barishte në tualet. Jo vetëm një tufë, por kërcell të trashë koprës. Për fat të mirë, pasi kishin paguar për punën e një hidraulik, atyre u iku dëshira për eksperimente. © plushkasetka / Pikabu

Unë punoj në një ndërtesë të vogël zyrë për modën. Të gjitha vajzat ecin me atë fytyrën “nuk je e denjë për mua”. Por nëse shkon në tualet, zbret nga parajsa në tokë. Nuk kam parë kurrë pisanjoze të tillë në jetën time. Ata nuk lahen pas vetes çdo herë, nuk lajnë as duart.

Një vajzë jetonte me mua në konvikt. Ajo kishte një zakon të tmerrshëm për t’i lënë të lagura rrobat e pista në një legen në mënyrën e vjetër, dhe kjo gjë mund të ndodhte dy ditë në javë, duke ekspozuar “aromën Shanelka”. Një ditë, durimi më mbaroi. Kur shoqja po debatonte me Romeon e saj të radhës ia hodha enën me rroba nga dritarja, dhe bërtita: “Shoqe, kape përshëndetjen!” – rrobat me të brendshme goxha të zbehura ranë pikërisht nën këmbët e saj. Ajo nuk e bëri më këtë. © Përgjuar / Ideer

“Vëllai im ha patate të skuqura dhe i kthen kutitë në dollap”.

© waffles-are-tastee / Reddit

Qysh si student ka pasur praktikë pedagogjike në kamp si mësues në detashmente të larta. Skuadra është 40 adoleshentë: 20 vajza, 20 djem. Mësuesit janë zakonisht 2 vajza dhe një djalë. Një javë më vonë, pas rikthimit dhe të gjitha kontrolleve, më vjen partneri, më thonë, le të shkojmë se do të tregoj diçka në dushin e përbashkët të grave. Me thënë të butë, jam i çmendur. Në vend të erës së zakonshme të detergjenteve dhe produkteve të larjes në dush, ka një erë të rëndë. Mbi baterinë 2-metërshe në të gjithë gjatësinë e saj shtrihen shtresat e “tharjes” me 5-7 të brendshme të përziera me rrobat e përditshme. Shtresa që shtrihet në vetë baterinë dhe shtresa e sipërme janë pak a shumë të thata, por mesi thjesht po kalbet. Partnerja tha se tashmë kishte tentuar të fliste veçmas me vajzat, por asgjë nuk ka ndryshuar. Më duhej të grumbulloja gjithçka në qendër dhe të kërkoja ta çmontoja. Ajo që mbeti duhej të hidhej tutje. Kjo ndihmoi. © Eqiulibr / Pikabu

Blini në shtëpi, banak me pasta të freskëta. Tong lopata për të marrë sende ushqimore. Një çift i ri 28 vjeç me një fëmijë. Ata duken të denjë. Pikërisht përballë meje, djali ndjen një picë me duar të zhveshura, pastaj një tjetër, të tretën dhe të katërtën. Jo vetëm shtyp me gisht, por e merr në buzë. Çuditërisht, nuk ka aspak turp nga klientët e tjerë. © etoyanatan / Pikabu

Ish-i im mund të merrte, për shembull, djathë nga frigoriferi, ta linte në tavolinë dhe ta harronte. Në mëngjes ai u zgjua dhe e pastroi përsëri sikur të mos kishte ndodhur asgjë. Produktet po prisheshin vazhdimisht. Kur shkoja për vizitë, nuk haja asgjë. © projekt fitues / Reddit

Unë kam një qen që e pastroj çdo ditë: çantat, gjithçka. Pronarët e racave të vogla për disa arsye mendojnë se defektet e kafshëve të tyre shtëpiake dekompozohen më shpejt se të tjerët. Dje shëtisnim në park, po vijnë nënë e bir dhe qeni. Ajo u ndal në lëndinë pranë vendit, bëri biznesin e saj dhe i gjithë grupi vazhdoi. E thirra zonjën, i kërkova ta pastrojë dhe ajo më ktheu një gjest të çuditshëm. Karma e bëri të sajnë 20 minuta më vonë, kur djali i saj u fut në grumbullin e dikujt me të dyja këmbët dhe një top futbolli.

Burri im ka një zakon të tmerrshëm: lëpin gishtat kur ha. Ne u grindëm shumë për këtë. Deri sa e kuptoi, ose e korrigjoi ose thjesht u bëra më tolerante. © Bhakti Chandrasekhar / Quora

Na tregoni se çfarë zakonesh të të tjerëve të paskrupull që njihni keni hasur.