17 Gjëra të Bukura që i ka Çdo Shtëpi Japoneze, e do t’i Donim edhe në Tonat

© her.atlas / YouTube

E ka një arsye se përse Japonia quhet një planet tjetër.

Për të qenë të bindur për këtë, mjafton të shohim në banesën e një banori të zakonshëm të Tokës së Diellit në Lindje. Dera e frigoriferit hapet në drejtime të ndryshme, rrobat nuk është thahen fare në ballkon dhe vështirë se ka mbajtëse ënësh në kuzhinë.

Por pothuajse të gjithë kanë një skarë të vogël.

Ne nuk kemi lënë bloge pa lexuar dhe kemi përpiluar një listë të gjërave të vogla shumë të dobishme me të cilat mund të mburren banesat japoneze.

Sistemi i Kullimit

© her.atlas / YouTube

Shumë njerëz e dinë që japonezët bëjnë dush para se të zhyten në vaskë. Në këtë rast, uji rrjedh poshtë në dysheme. Kullimi i dushit është i pajisur me një sitë që mbledh flokët. Edhe nëse thjesht pastrojnë banjën, atëherë japonezët gjithashtu heqin flokët e mbetur. Kjo minimizon rrezikun e bllokimeve.

Dysheme me një strukturë të veçantë në banjë

© her.atlas / YouTube

Dyshemeja e banjës ka një sipërfaqe me “brinjë” në mënyrë që banorët e shtëpisë të mos rrëshqasin gjatë procedurave në banjë.

Butoni për të kontrolluar kullimin e banjës

© her.atlas / YouTube

Për të mbyllur kullimin, thjesht shtypni butonin në cep të banjës, dhe tapa do të futet në pozicion. Atëherë mbetet vetëm të zgjidhni temperaturën e ujit në panelin e duhur të kontrollit.

Ventilimi shumëfunksional

© Dream Kate / YouTube

Ventilimi në një banjë japoneze jo vetëm që nxjerr ajër të lagur. Mund të funksionojë si një kondicioner dhe tharëse pëlhure. Modaliteti i dëshiruar është vendosur në panelin e kontrollit.

Lavaman shumë i madh

© her.atlas / YouTube

Lavaman përdoret jo vetëm për larjen e duarve, por edhe për larjen e fëmijëve të vegjël ose larjen e sendeve të vogla personale. Meqë ra fjala, lavamanët bëhen me një parvaz të veçantë ku mund të vendosni një fëmijë.

Pajisja për pasqyrat e nxehta

© Olha Z / YouTube

Shumë dhoma banjo japoneze, përveç panelit të kontrollit të temperaturës dhe ujit të vendosur kanë edhe një buton tjetër. Përdoret nëse pasqyra figuron me mjegull pas procedurave të përdorimit të ujit. Nxehet dhe nuk ka nevojë ta fshijmë.

Dollap këpucësh

© Nika Japan / YouTube

Pikërisht në hyrje të shtëpisë ka një dollap të gjatë. Nuk është menduar fare për veshje: ato janë “dyqanet” japoneze për këpucë, çadra dhe çanta. Ju gjithashtu mund të rregulloni lartësinë e rafteve për të akomoduar lloje të ndryshme këpucësh, të tilla si çizme ose atlete.

Kutia postare me alarme dorëzimi

© Dream Kate / YouTube

Ka kuti postare në dyert e apartamenteve. Në to, korrierët vendosën njoftime se u përpoqën të dorëzonin mallin e porositur, por nuk gjetën pronarët e shtëpisë. Pas kthimit në shtëpi, një letër e tillë mund të gjendet në një ndarje të veçantë.

Ndërlidhje me funksionin e regjistrimit të videos

© Olha Z / YouTube

Shtëpitë janë të pajisura me interkoneksione me funksion regjistrim video. Nëse, në mungesë të qiramarrësve, dikush donte të vinte në apartament, atëherë mund të shikoni të dhënat dhe të zbuloni se kush erdhi dhe në cilën kohë.

Frigorifer, dera e të cilit hapet në drejtime të ndryshme

© her.atlas / YouTube

Për shkak të faktit se dera e frigoriferit hapet në të dy drejtimet, ajo mund të përshtatet me çdo plan urbanistik të kuzhinës.

Raft special për pajisjet e kuzhinës

© her.atlas / YouTube

Për të kursyer hapësirë, tenxheret me oriz dhe pajisje të tjera vendosen në një raft me tërheqje të pajisur me një kapak tërheqës. Prizat bëhen në nivelin e vendndodhjes së teknologjisë.

Skarë në kuzhinë

© ToriChyanChannel / YouTube

Stufat japoneze kanë një skarë, gazi furnizohet nga maja. Shumë njerëz e përdorin këtë ndarje ekskluzivisht për gatimin e peshkut.

Mbajtës në vend të dorezave

© Depositphotos.com , © her.atlas / YouTube

Të përfshira me tavat e pjekjes janë edhe këto mbajtëse speciale për to. Ata ju lejojnë të merrni enët e nxehta nga furra pa u djegur aspak.

Sobë me bateri

© Olha Z / YouTube

Stufat japoneze të gazit nuk janë të dizajnuara saktësisht si tonat. Ato furnizohen nga bateritë që futen në një ndarje të veçantë të pajisjes së kuzhinës.

Kabineti i deponimit të mbeturinave

© Dream Kate / YouTube

Në mënyrë tipike, ka një vend për të ruajtur mbeturinat tuaja në kuzhinë. Dhe shpesh nuk ka një enë, por 2 ose 3 – për lloje të ndryshme të mbeturinave.

Lavaman që nuk lejon bllokimin e tubave

© her.atlas / YouTube

Kullimi i lavamanit në Tokën e Diellit në Lindje është i pajisur me një rrjetë të veçantë. Mbetjet e ushqimit që  pastrohen nga enët e ndyra futen në të. Kur rrjeta mbushet plotësisht, ajo hidhet me mbeturinat.

Kapaku i aspiratorit

© Olha Z / YouTube

Kapaku i asporatorit në kuzhinë është gjithashtu një raft. Në të mund të ruhen erëza dhe gjëra të tjera të vogla të nevojshme për gatim.