20 Fakte mbi Kafshët që do t’ju Lënë me Gojë Hapur

Sipas Universitetit të Kalifornisë, njerëzit përjetojnë të njëjtat emocione si kafshët kur shohin njëri-tjetrin. Të dy mendojnë për krijesën tjetër si “të bukur” dhe “të rrezikshme” në të njëjtën kohë.

Ka shumë fakte interesante rreth kafshëve që i ngjajnë sjelljes njerëzore që shumica prej nesh nuk janë në dijeni.

Mos i humbisni këto fakte interesante në lidhje me kafshët që do t’ju bëjnë ti doni edhe më shumë:

1. Vidrat e detit i mbajnë duart të bashkuara me njëri-tjetrin ndërsa ata janë në gjumë, për të parandaluar ndarjen ndërsa lundrojnë.

© Joe Robertson / wikimedia.org

2. Vidrat ekspozojnë foshnjat e tyre kur ato përballen me rrezikun për ta bërë grabitqarin të ndjejë dhembshuri për ta.

© avokatzo / imgur

3. Ketrat mbjellin mijëra pemë çdo vit, sepse ata e harrojnë vendin e saktë ku i kanë fshehur frutat e tyre.

© depositphotos.com

4. Delfinët jo vetëm që kanë gjuhën e tyre, por ata gjithashtu kanë emra për secilin prej miqve të tyre kur ata u thërrasin.

© depositphotos.com

5. Zogjtë e detit lidhen përjetë – pasi ata gjejnë partnerin e tyre, ata ndërtojnë shtëpinë e tyre në një shkëmb dhe qëndrojnë atje për pjesën tjetër të jetës së tyre.

© depositphotos.com

6. Gocat e detit mund të ndryshojnë gjininë – ata mund ta marrin atë vendim në varësi të asaj që mund t’ju leverdisë më mirë për çiftëzim.

© depositphotos.com

7. Kuajt e detit martohen përjetë. Sapo të çiftëzohen, ata gjithmonë mbajnë bishtin e njëri-tjetrit.

© depositphotos.com

8. Qenushët meshkuj ndonjëherë i lënë qenushet femra të “fitojnë” kur ata luajnë së bashku, në mënyrë që të njihen më mirë.

© depositphotos.com

9. Quokka konsiderohet kafsha më e lumtur në botë.

© depositphotos.com

10. Lopët bëhen mikesha më të mira me lopët e tjera dhe kur ato janë larg përjetojnë ankth vërtetë të keq.

© eastbayrae / imgur

11. Jo vetëm që pinguinët bashkohen përjetë, por edhe kalojnë shumë kohë duke kërkuar për guralecin e përsosur për t’ua dhënë partnerëve të tyre gjatë “propozimit”.

©GettyImages

12. Oktapodët mbledhin objekte me shkëlqim dhe guacka në mënyrë që të ndërtojnë një kopsht rreth shpellave të tyre. Ata e bëjnë këtë për të qëndruar “të fshehur” në mënyrë që të mbrojnë veten dhe shtëpitë e tyre.

© edjfhsywe / reddit © depositphotos.com

13. Zogjtë e vegjël të pulave kanë aftësinë për të komunikuar me njëri-tjetrin ndërsa janë ende në vezë përmes një sistemi të tingujve.

© depositphotos.com

14. Pandat e kuqe e kanë bishtin natyralisht si shtëllungë që e përdorin si batanije gjatë dimrit, për t’i mbajtur ngrohtë ndërsa flenë.

© depositphotos.com

15. Arinjtë polarë përshëndesin njëri-tjetrin duke përdorur metodën “hundë-për-hundë” kur duan t’i kërkojnë një ariu tjetër një nder, si dhe kur kanë nevojë për ushqim.

© depositphotos.com

16. Elefantët bebe thithin feçkën e tyre për qetësim ashtu siç bëjnë njerëzit me gishtat e tyre kur janë foshnja.

© depositphotos.com

17. Një ari i murrmë dhe pasi të rritet dhe të largohet nga mamaja, gjithsesi do ta ngrejë strofullën pranë strofullës së nënës së tij.

© depositphotos.com

18. Pasi një koala e vogël rritet dhe bëhet më e madhe se xhepi i nënës, ajo do ta mbajë fëmijën e saj në shpinë.

© depositphotos.com

19. Macet rrallëherë e përplasin kokën dhe e fërkojnë tek të tjerët, por kur ato e bëjnë, duan të tregojnë se ato u besojnë atyre.

© depositphotos.com

20. Ketrat i adoptojnë dhe kujdesen për ketrat e tjerë të vegjël nëse ata janë jetimë.

© depositphotos.com