20 Gjëra Normale që Shoqërueseve të Fluturimit Nuk u Lejohen në Bord

depositphotos.com, depositphotos.com

Industria e aviacionit është plot me kufizime, dhe shoqërueset e fluturimit duhet t’u binden shumë rregullave që mund të barazohen me gjëra krejtësisht normale për ne të tjerët.

Nëse keni menduar ndonjëherë të bëheni një stjuardesë ose jeni mahnitur me ndërlikimet e punës, atëherë lexoni artikullin tonë më poshtë.

Ne ishim kurioz të dinim se çfarë nuk lejohet të bëjnë shoqërueset e fluturimit dhe kështu u kërkuam të na ndihmonin t’u përgjigjeshin disa pyetjeve.

Atyre nuk u lejohet të përkulen.

© Matej Kastelic/Shutterstock.com

Shoqëruesit e fluturimit kalojnë shumë kohë në këmbë, gjë që mund t’i bëjë ato të përjetojnë dhimbje shpine, veçanërisht në fluturimet më të gjata. Edhe kur ato janë duke kryer shërbimin e kabinës, ato nuk supozohet të përkulen në shpinë. Mund t’i lehtësojë ato nga dhimbja për një moment dhe mund të jetë relaksuese, por nuk duket profesionale të qëndrosh në një posturë dembele.

Përkulja nuk lejohet duke filluar në aeroport, ose kudo që ata kanë veshur uniformën. Disa kompani ajrore gjithashtu kanë një kufizim në lidhje me duart në xhepa ose kryqëzimin e krahëve të tyre.

Ato nuk lejohen të përdorin parfume të rënda.

© mediavn/Depositphotos.com, © depositphotos.com

Higjiena është shumë e rreptë në industrinë e aviacionit, dhe shoqëruesit e fluturimit gjithmonë duhet të duken bukur. Për më tepër, ata duhet të kenë kujdes se cilin parfum përdorin. Edhe pse ato mund të kenë vendosur të preferuarin tona, nëse është një aromë shumë e rëndë mund të jetë e pakëndshme për pasagjerët e tjerë, kolegët e tyre, apo edhe për pilotët, kur ata ndërveprojnë me ta.

Ato nuk supozohet të ngrenë çantën tuaj.

© depositphotos.com

Ata nuk lejohen të ngrenë çantat e pasagjerëve, dhe bërja e kësaj do të ishte shumë e dëmshme për shëndetin e tyre. Ata supozohet se (dhe për fat të mirë ju ndihmojnë) ju ndihmojnë me vendosjen e çantës tuaj në dollapët e sipërm, nga një perspektivë e trainimit. Por nuk është detyra e tyre të vendosin bagazhet – bërja e kësaj për 200 pasagjerë në çdo fluturim, 4 herë në ditë, do të ndikonte seriozisht në shpinën e tyre.

Ato nuk supozohet të vrapojnë në korridor.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Shoqëruesit e fluturimit përpiqen për më të mirën e tyre për të ofruar shërbimin më të mirë në bord, por mund të ketë situata kur po u mbaron koha, si për shembull në fluturime më të shkurtra, dhe ata kanë shumë gjëra për t’u kujdesur. Edhe kështu, atyre nuk u lejohet të vrapojnë nëpër korridorin që shkon nga galeria e përparme në galerinë e pasme. Nuk duket mirë para pasagjerëve dhe ata gjithashtu mund të pengohen dhe të bien.

Ato nuk lejohen të hanë ose pinë para pasagjerëve.

© shutterstock.com

Ekipi i kabinës janë gjithashtu njerëz. Dhe ata gjithashtu kanë nevojë për lëndët ushqyese të tyre që të punojnë siç duhet në këmbë. Por ne përpiqemi ta bëjmë atë larg nga sytë e udhëtarëve. Në shumicën e aeroplanëve, galeritë ose kuzhinat ndahen nga kabina me një perde. Nëse shkoni në tualet dhe shihni perden e tërhequr, kjo do të thotë që shoqëruesit e fluturimit nga fluturimi juaj po bëjnë pushimin e drekës ose vaktin e natës.

Ato nuk lejohen të përdorin kufje.

Nëse keni një fëmijë që qan pranë ose një folës me zë të lartë, mund të tundoheni të vendosni kufjet dhe të anuloni zhurmën. Shoqëruesit e fluturimit nuk mund ta bëjnë këtë. Veshët e tyre janë pasuri e vlefshme për sigurinë tuaj.

Ato duhet të jenë në gjendje të dëgjojnë gjithçka në kabinë dhe në të vërtetë kanë tinguj specifikë që përshkruajnë raste urgjente, tym tualeti dhe thirrje pasagjerësh. Ata gjithashtu i nënshtrohen një testi të veshëve gjatë provimit të tyre mjekësor kur rinovojnë licencën e tyre.

Ato nuk mund të jenë shumë të shkurtra ose shumë të gjata.

© depositphotos.com

Edhe pse në të kaluarën kishte një kufizim në gjatësi, ky nuk është rasti më. Sidoqoftë, në varësi të ndërmarrjes, disa mund të kenë ende disa kërkesa. Më e zakonshmja është se nëse shoqëruesit e mundshëm të fluturimit janë shumë të shkurtër për të hapur dollapin e sipërm, ata nuk mund të punësohen pasi nuk do të jenë në gjendje të marrin valixhet ose të marrin mjetet mjekësore nga atje.

Nga ana tjetër, nëse janë shumë të gjatë, disa procedura emergjente mund të jenë jopraktike për ta, kështu që përsëri është një “ndalim”. Disa kompani thjesht matin lartësinë, të tjerët kanë një provë të arritjes së krahut në ditën e përzgjedhjes.

Ato nuk lejohen të veshin shumë bizhuteri.

© Sorbis/Shutterstock.com

Ky është një rregull që ndryshon nga një kompani ajrore në tjetrën, por unazat ose gjerdanët shumë të rëndë dhe të dukshëm janë të ndaluar. Atyre u lejohet të mbajnë vetëm bizhuteri të vogla dhe diskrete, si një ose 2 unaza, një gjerdan të vogël dhe vathë të matur.

Rrathët e mëdhenj ose vathët e varur mund t’i pengojnë ata të përdorin disa pajisje, kështu që mund të jetë një çështje sigurie. Pirsing dhe unazat e hundës nuk mund të diskutohen.

Ato janë të detyruara të mbajnë gjithmonë orë.

© depositphotos.com

Koha është thelbësore. Ata gjithmonë duhet të dinë kohën për të arritur aeroplanin, për të hipur, për të filluar shërbimin, për të zbritur. Ata janë të detyruar të mbajnë një të tillë në çdo kohë, dhe duhet të jetë analoge, duke treguar sekonda, sepse u nevojitet për situata emergjente.

Orët inteligjente lejohen, por atyre u duhet të mbajnë një orë të dytë në çantën e tyre gjatë gjithë kohës. Ato të zbukuruara me shkëlqim janë të ndaluara.

Ato nuk lejohen të bëjnë tatuazhe.

© depositphotos.com, © teamtime/Depositphotos.com

Kjo ndryshon nga një kompani në tjetrën, por kërkesa e zakonshme është që ata të mos lejohen të bëjnë tatuazhe të dukshme. E dukshme në thelb nënkupton çdo pjesë të trupit që nuk mbulohet nga uniforma, e cila mund të nënkuptojë krahët, këmbët, qafën ose fytyrën.

Ato nuk lejohen të pranojnë bakshishe.

© VPales/Shutterstock.com, © depositphotos.com

Të jesh në aeroplan nuk është e njëjtë si të jesh në një restorant. Ata nuk lejohen të pranojnë bakshishe pasi që arsyeja e tyre kryesore se janë atje është që të mbajnë të gjithë të sigurt dhe të dhërbejnë ushqim dhe pije vjen në vend të dytë. Nëse doni të tregoni vlerësimin tuaj ndaj tyre, thjesht tregohuni të mirë, miqësor dhe të sjellshëm.

Ato nuk lejohen të flenë gjatë fluturimeve.

© Artem Katranzhi/Flickr

Mund të jetë një punë mjaft e lodhshme duke kapërcyer nga zona kohore në zonën kohore, por edhe kështu, ata nuk lejohen të arrijnë orët e humbura në fluturimet e tyre. Megjithatë ka një përjashtim. Nëse shoqëruesit e fluturimit po kryejnë fluturime të gjata, si ato transkontinentale, ata kanë zonën e tyre të gjumit dhe ata në fakt janë të detyruar të marrin kohë pushimi. Këto ekuipazhe zakonisht punojnë me turne.

Ato nuk lejohen të mos vendosin makijazh.

© Oleg V. Belyakov/Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Stjuardesat femra nuk lejohen të vijnë në një fluturim me një fytyrë të zhveshur, që do të thotë pa përbërje. Por ato gjithashtu duhet të kenë kujdes dhe të mos vijnë me përbërje vërtet intensive. Përbërja e tyre duhet të duket natyrale, nuk lejohet asnjë buzëkuq i zi dhe as sytë me tone të errëta.

Ato nuk lejohen të mbajnë manikyr të zi.

© Vera.vvo/Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Manikyrët janë shumë të rëndësishëm për stjuardesat pasi ato ndërveprojnë shumë me pasagjerët. Pra, thonjtë e tyre duhet të jenë gjithmonë të shkurtër, të pastër dhe të kujdesur mirë. Disa kompani madje kanë rregulla se çfarë ngjyre duhet të jetë manikyri, pa ngjyra të çmendura ose forma të gjata, dhe e zeza është një “e ndaluar”.

Ato nuk lejohen të mbajnë flokët e lëshuar.

© LA to Vegas / Fox, © The Flight Attendant / HBO Max

Flokët poshtë shpatullës duhet të lidhen gjithmonë në një bisht. . Flokët duhet të jenë të pastra, të pastër gjatë gjithë kohës. Zakonisht nuk lejohen prerjet e çmendura, balluket e mëdha ose lidhjet në mes të majës së kokës.

Ata nuk lejohen të kenë ngjyra të çmendura të flokëve.

Ngjyra e flokëve të tyre gjithashtu bie nën kufizime. Lejohen vetëm ngjyrat natyrale, pa ngjyra rozë ose jeshile. Ka stjuardesë që lyejnë flokët, por duhet të jenë shumë të kujdesshëm me rrënjët e tyre. Rrënjët e rritura dhe ngjyra të ndryshme në flokët e tyre nuk lejohen.

Ata nuk lejohen të kenë mjekra të gjata.

© teamtime/Depositphotos.com

Për shoqëruesit e fluturimeve meshkuj, rregullimi është i domosdoshëm. Stilet e çmendura ose mjekrat e gjata nuk lejohen, lejohen vetëm mjekra të shkurtra, të matura dhe të pastruara mirë. Disa kompani janë edhe më të rrepta dhe nuk lejojnë fare mjekra – ato lejohen vetëm nëse janë aty për të fshehur papërsosmëritë e fytyrës.

Fundet e tyre nuk mund të jenë më të shkurtër se lartësia e gjurit.

© teamtime/Depositphotos.com, © teamtime/Depositphotos.com

Gjatësia e fundit është një gjë e madhe për një kompani ajrore. Stjuardesat femra nuk lejohen të kenë funde apo fustane (dhe këtu po flasim për uniformën) më të shkurtër se niveli i gjurit. Sepse kur ulesh, shkon edhe më lart.

Ata duhet të kenë një buzëqeshje të patëmetë.

Buzëqeshja e një stjuardese është gjëja e parë që pasagjerët shohin ndërsa hipin. Kështu që dhëmbët e tyre duhet të jenë të pastër dhe të pastër të rregullt dhe jo të dëmtuar. Aparaturat lejohen.

Ata nuk lejohen të bërtasin ose të përdorin fjalë të këqija.

Në çdo kohë, toni i zërit të tyre duhet të jetë i qetë. Ata nuk mund të flasin me zë të lartë përgjatë galerisë, veçanërisht gjatë fluturimeve të natës kur dritat duhet të jenë të fikura dhe kur njerëzit po flenë. Ata supozohet te shmangin thekse ose fjalë zhargon dhe gjithmonë duhet të tregojnë sjellje të mirë.

 Ato duhet të sillen sipas rregullave ndërsa mbajnë uniformë.

© teamtime/Depositphotos.com

Ndërsa ata janë të veshur me uniformë, ata nuk lejohen të sillen në asnjë mënyrë mosrespektimi. Ato përfaqësojnë linjën ajrore dhe parimet e saj, kështu që çdo sharje, pirje duhani, ulëritje ose sjellje tjetër përbuzëse është plotësisht e ndaluar. Kjo madje përfshin edhe çamçakëzin.