20 Rregulla që të Gjithë Anëtarët e Familjes Mbretërore i Ndjekin që në Lindje

Çdo familje ndjek tradita. Ata mund të duken qesharake dhe të çuditshme për të huajt, por kanë kuptim të thellë për familjen. Është edhe më interesante kur bëhet fjalë për familjet mbretërore, sepse traditat e tyre kanë një histori shekullore.

Ne kemi mbledhur ritualet interesante që janë ndjekur nga familja mbretërore britanike për shumë vite.

Të paktën 2 fëmijë

© UPPA/Photoshot/REPORTER © kensingtonroyal / Instagram

Tradicionalisht, familjet mbretërore nuk kanë më pak se 2 fëmijë dhe kjo traditë tashmë është 60 vjeçare. Një çift është i mirëpritur të ketë 3 ose 4 fëmijë, por është në dorën e tyre.

Meqë ra fjala, shumica e familjeve mbretërore kanë vetëm 2 fëmijë. Çifti i vetëm i cili vendosi të ketë më shumë është Mbretëresha Elizabeta II dhe Duka i Edinburgut. Dhe tani Duka dhe Dukesha e Kembrixhit vendosën të ndiqnin shembullin e tyre dhe po presin fëmijën e tyre të tretë.

Postura e duhur

© theroyalfamily / Instagram

Gratë në familjet mbretërore nuk mund të ulen sikur duan. Ata nuk duhet të ulen me këmbët e tyre të kryqëzuara tek gjunjët. Qëndrimi i saktë është që t’i mbash gjunjët dhe këmbët e bashkuara dhe të anoni këmbët pak në krah.

Gjinia e një fëmije është një sekret.

Në familjen mbretërore britanike, është rreptësisht e ndaluar të shpallet gjinia e një fëmije përpara se ai ose ajo të lindë. Publiku pëlqen të mendoj dhe të vendosë baste për këtë, kështu që i kushtojnë vëmendje të veçantë veshjeve të dukeshës dhe ngjyrës së tyre në veçanti.

Rendi i veçantë

© eastnews

Familja mbretërore ecën dhe ulen në një mënyrë të veçantë. Kjo është arsyeja pse burri i Mbretëreshës Elizabeta II nuk mund të ecë me të dhe është gjithmonë pak pas saj. Ka edhe një rend të veçantë kur ulen: Mbretëresha Elizabeta II, Duka i Edinburgut, Princi i Uellsit dhe Dukesha e Cornwall (Princi Charles dhe gruaja e tij, Camilla), Duka dhe Dukesha e Kembrixhit (Princi William dhe Kate Middleton) dhe kështu me radhë.

Ashtu si Mbretëresha

© theroyalfamily / Instagram

Në një pritje madhështore, të gjithë udhëhiqen nga sjellja e Mbretëreshës. Sidomos kur ajo përfundon së ngrëni sepse në këtë moment të gjithë mysafirët duhet të ndalojnë së ngrëni gjithashtu.

Vetëm gratë mund ta shikojnë procesin e lindjes.

Vlen të përmendet se edhe kur lindja e fëmijës ndodhi në shtëpi, babai i foshnjës nuk mund të jetë pranë gruas së tij. Princesha Diana ishte gruaja e parë që thyeu rregullën e lindjes në shtëpi. Megjithatë, ashtu si shumë shekuj më parë, burrat ende nuk mund të marrin pjesë në këtë proces. Shpjegimi është i thjeshtë – ky është një proces ekskluzivisht për gratë.

Nuancat e pirjes së çajit

© depositphotos © depositphotos

Ne të gjithë e dimë se sa vëmendje i kushtohet pirjes së çajit në Britaninë e Madhe dhe është e rëndësishme të dish se si të mbash një filxhan mirë për të qëndruar me nivelin më të lartë.

Çuditërisht, nuk mund ta lakoni gishtin tregues përmes dorezës së filxhanit. Gishti i madh dhe gishti tregues duhet të përdoren për të mbajtur majën e dorezës, ndërsa gishti i mesëm mbështet fundin. Është rreptësisht e ndaluar të nxirrni gishtin e vogël.

Një veshje e zezë

© theroyalfamily / Instagram

Anëtarët e familjes mbretërore duhet gjithmonë të marrin me vete një veshje të zezë, pavarësisht nga moti. E zeza përdoret vetëm për zi dhe nuk mund të përdoret për ngjarje të tjera zyrtare. Prandaj, gjithmonë ka veshje të gatshme në rast të vdekjes së një të afërmi.

Shtatzënia mund të shpallet vetëm në javën e 12-të.

Është zakon të njoftojnë një shtim në familje vetëm pas 12 javësh. Megjithatë, për Kate Middleton u bë një përjashtim për shkak të toksicitetit të rëndë gjatë shtatzënisë. Familja e saj kishte për të shpjeguar arsyen e mungesës së saj në ngjarjet zyrtare.

Rrobat e fëmijëve

© theroyalfamily / Instagram © clarencehouse / Instagram © kensingtonroyal / Instagram

Ekziston një rregull shumë i rreptë në lidhje me rrobat e fëmijëve: pantallonat mund të vishen vetëm nga të rriturit. Kjo është arsyeja pse fëmijët veshin vetëm pantallona të shkurtra, pavarësisht nga koha e vitit. Ky kod i veshjes duhet të ndiqet deri në moshën 8 vjeçare.

Mërsinë në një buqetë dasmash

© kensingtonroyal / Instagram

Mërsina është një shenjë e fatit dhe lumturisë në një martesë, prandaj duhet të jetë në të gjitha buqetat e dasmës. Kjo traditë filloi gjatë mbretërimit të Mbretëreshës Viktoria kur gjyshja e dhëndrit paraqiti Mbretëreshën Viktoria me këto lule. Sot, kjo bimë merret nga një pemë e rritur në kopshtin mbretëror.

Batare solemne për nder të një princi apo princeshe

Menjëherë pas lindjes së një fëmije mbretërore, nderimet u bëhen prindërve dhe fëmijës. 62 batare qëllohen pranë Tower Bridge dhe 41 pranë Buckingham Palace.

Shpallja e lindjes së një fëmije

© theroyalfamily / Instagram

Është e zakonshme të informohet publiku se një fëmijë ka lindur në një mënyrë të dashur nga të gjithë. Pranë pallatit, një këmbalec i praruar vendoset me një shënim që tregon kohën e lindjes dhe gjininë e foshnjës.

Gjithashtu paralajmërohet edhe me zëra që informojnë njerëzit në rrugët e Londrës. Çifti i Cambridge ishte i pari që njoftoi lindjen e fëmijëve të tyre nga media.

4 emra

© kensingtonroyal / Instagram

Fëmijët mbretërorë mund të kenë deri në 4 emra, por nuk kanë mbiemra. Nëse kërkohet, titulli i tyre kryen këtë funksion. Princ George, për shembull, përdor mbiemrin Kembrixh në shkollën e tij.

Ushqyerja me gji

Të gjithë fëmijët mbretërorë ushqehen me hji nga nënat e tyre dhe ky është një fakt i mirënjohur. Megjithatë, ekzistojnë disa përjashtime edhe këtu: Mbretëresha Victoria vendosi të mos e ndjekë këtë traditë, sepse mendonte se ushqyerja me gji bëri një grua teveqele.

Dhurata nga e gjithë bota

© kensingtonroyal / Instagram

Fëmijëve tradicionalisht u jepen dhurata, dhe fëmijët mbretërorë i marrin ato në sasi të mëdha. Të gjithë u dërgojnë dhurata, duke filluar nga krerët e shtetit dhe duke përfunduar tek njerëzit e thjeshtë. Disa dhurata zakonisht jepen për bamirësi dhe disa qëndrojnë në familje.

Ata nuk mund të komunikojnë me njerëzit e thjeshtë.

Nëse të afërmit e një fëmije janë njerëz të zakonshëm atëherë fatkeqësisht fëmija nuk do të jetë në gjendje të komunikojë me ta. Tradicionalisht vetëm komunikimi me anëtarë të familjeve mbretërore ishte i lejuar. Megjithatë, të gjithë e dimë që dukeshja e Kembrixhit e theu këtë rregull duke shpenzuar shumë kohë me familjen e saj.

Ditëlindja e Mbretëreshës

© kensingtonroyal / Instagram

Kur festojnë ditëlindjen e Mbretëreshës, të gjithë anëtarët e familjes duhet të jenë të pranishëm në ceremoni. Dhe nuk ka rëndësi nëse sapo ke lindur një fëmijë ose nëse ke plane për të shkuar me pushime. Përjashtimet janë pothuajse të pamundura. Gjithkush duhet të jetë atje për ditëlindjen e saj.

Kujdestare të besueshme për beben

Para se të punësojë një grua si kujdestare për një fëmijë mbretëror, familja e dërgon atë në kurse të veçanta. Jo vetëm që ajo zotëron aftësi në komunikim me fëmijët, por gjithashtu mëson rregullat e sigurisë (duke përfshirë ngarje të kujdesshme) dhe madje edhe disa arte marciale.

Pagëzimi i të sapolindurve

© kensingtonroyal / Instagram

Ndodh që pagëzimi është ngjarja e parë zyrtare publike në jetën e të sapolindurve. Mediat janë, natyrisht, të ndaluara për të marrë pjesë në ngjarje të tilla. Foshnjat pagëzohen nga kreu i kishës angleze ose në Buckingham Palace ose në një kishë të zgjedhur nga prindërit. Fëmijët kanë të njëjtën veshje, atë që Mbretëresha Victoria veshi në pagëzimin e saj në 1841.

Refuzimi i pelenave

Mund të tingëllojë e çuditshme, por familja mbretërore nuk përdor pelena. Ata zgjedhin vetëm ato prej pëlhure. Megjithatë, ka edhe disa përjashtime këtu: për t’u kujdesur për princin e vogël William, përdoreshin pelena të disponueshme.

A ka ndonjë traditë në familjen tuaj që ia vlen ta ndani?