5 Gjërat që Zakoni i Kafshimit të Thonjve Thotë Për Ty

©shutterstock ©shutterstock

Kafshimi i thonjve zakonisht fillon në fëmijëri. Shumë njerëz që e kishin këtë zakon si fëmijë përfundimisht e tejkalojnë atë, por për disa, bëhet një zakon i përjetshëm që mund të jetë jashtëzakonisht i vështirë për të hequr dorë.

Shumica prej nesh jemi rritur duke menduar se kafshimi i thonjve ishte një zakon i keq që duhet ta heqim. Por rezulton se kjo sjellje e përsëritur mund të zbulojë disa fakte interesante për ju, dhe nuk ka të bëjë vetëm me nivelin e stresit tuaj.

Ne kemi bërë disa hulumtime për të gjetur arsyet prapa vesit të kafshimit të thonjve.

Ju mund të jeni një perfeksioniste.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Sipas një studimi, shumica e kafshuesve të thonjve janë të prirur drejt mbiarritjes. Studiuesit anketuan një grup njerëzish, gjysma e të cilëve kishte zakon të kafshonte thonjtë dhe gjysma e tyre jo. Thonj-kafshuesit u zbulua se ishin personalitete të tipit A, të cilët tentojnë të punojnë shumë me veten e tyre.

Ju jeni më të zgjuar se sa mendoni

©shutterstock

Njerëzit që kafshojnë thonjtë shpesh janë individë të drejtuar nga qëllimet që nuk kryejnë detyra me një ritëm të zakonshëm. Shumë njerëz kanë një tendencë të kafshojnë thonjtë e tyre gjatë momenteve të përqendrimit intensiv kur janë duke u përpjekur të zgjidhin një problem.

Ju mund të jeni të paduruar.

©Depositphotos ©Shutterstock

Mërzia dhe zhgënjimi mund të jenë shkaktarë të rëndësishëm të kafshimit të thonjve. Sapo të bëhet zakon, mund të bëhet diçka që ju bëni për ta mbajtur veten të angazhuar kur nuk bëni asgjë ose kur prisni diçka.

Ju nuk jeni të kënaqur me veten tuaj.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Të kafshosh thonjtë mund të jetë një zakon nervoz që përkohësisht i bën njerëzit të ndihen më mirë. Kafshuesit e thonjve shpesh janë personat që arrijnë shumë gjëra që vendosin pritshmëri të mëdha për veten e tyre. Kur nuk mund të arrijnë qëllimet e tyre, ata shpesh ndihen të zhgënjyer dhe të turpëruar nga vetja.

Mund të ketë lidhje me një çështje psikologjike.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Kafshimi i thonjve mund të jetë i lidhur me çrregullime obsesive-kompulsive – kur njerëzit ndiejnë dëshirën për të bërë diçka pa pushim, si për shembull, kafshimi i thonjve e tyre.