7 Këshilla që të Mos Blini Veshjet e Gabuara edhe Kur Ato Duken të Përshtatshme për Ty

©shutterstock©shutterstock

Kur blejnë gjëra të reja, njerëzit shumë rrallë marrin parasysh një fakt të rëndësishëm: ka gjëra që nuk bëjnë për ta, edhe nëse arrijnë ta veshin me lehtësi dhe janë në gjendje të mbërthejnë të gjitha pullat.

Në fund të fundit, ka disa forma të prerjes së rrobave që tregojnë se madhësia është e juaja, por në fakt, shpërfytyrojnë pamjen.

Në këtë artikull, duam të tërheqim vëmendjen tuaj pikërisht tek ato nuancat e paqarta të përshtatjes së rrobave, të cilat sinjalizojnë se duhet ta shikoni më nga afër madhësinë e ndryshme të rrobave në mënyrë që të dukeni me të vërtetë mahnitshëm.

Gjërësia e përparme e fundit

Edhe pse një fund është krijuar për t’iu përshtatur kofshëve, ju duhet të jeni në gjendje të keni të paktën 1 cm ind të lirshëm me gishta për të lëvizur dhe ulur lehtë. Por nëse është pëlhurë e rëndomtë, do të formohet një flluskë joestetike përpara nën rrip, dhe pastaj duhet të provoni një madhësi më të vogël.

Fakti që fundi është i ngushtë mund të sinjalizohet nga të çarat në pjesën e pasme ose në anë: ato do të hapen, edhe kur thjesht po qëndroni drejt. Dhe gjithashtu pjesa e poshtme e fundit nuk do të jetë paralele me dyshemenë rreth të gjithë perimetrit të fundit. Arsyeja për këtë është tensioni i tepërt i indeve në nivelin e vitheve dhe ijeve.

Qepjet në shpatulla

© Depositphotos , © Depositphotos

Nëse jeni duke kërkuar një prerje klasike që thekson siluetën natyrale dhe nuk e fsheh ose deformon atë (për shembull, si modele me përmasa të mëdha), atëherë së pari shikoni shtresat e shpatullave.

Sigurohuni që qepjet të jenë në skajin e nyjës së shpatullave. Nëse ato janë shumë më të larta se vija e shpatullës suaj, atëherë rroba është e vogël, dhe do të duket se ju bie ngushtë. Nëse qepjet janë shumë më të ulëta, atëherë artikulli do të duket shumë i madh dhe me shumë gjasa do të shkelë proporcionet e trupit, duke e bërë pjesën e sipërme të saj të gjerë dhe me një rrumbullakosje të kotë.

Rrudhat në nivelin e gjoksit dhe lartësinë e sqetullës

Sqetulla është një nga detajet më tinëzare të prerjes, pasi mund të prishë pamjen e rrobave, edhe nëse keni zgjedhur madhësinë e duhur dhe përshtatet në mënyrë të përsosur. Gjëja kryesore për të mbajtur mend është se krahët duhet të jenë mjaftueshëm të lartë (në mënyrë që të mos krijojnë efektin e një mëngë “shkop” kur ngreni krahët) dhe në të njëjtën kohë të mos priten në sqetulla.

Në rastin e një këmishë apo xhakete me pulla, ju do të kuptoni se veshja juaj është shumë e vogël nga pëlhura e shtrirë dhe boshllëqet e formuara midis pullave. Nëse ndodh kjo, kushtojini vëmendje palosjeve në nivelin e gjoksit dhe në sqetulla. Tensioni i pëlhurës tregon qartë se veshja është ose e ngushtë në gjoks, ose ka thellësi të pamjaftueshme të tegelit. E njëjta gjë vlen edhe për zgjatjen e shpinës kur lëvizni krahët.

Flluska në tehët e shpatullave

© Depositphotos , © Depositphotos

Përveç sqetullave tepër të gjera, zbrazëtia që formohet në nivelin e shpatullave mund të tregojë për madhësinë e tepërt të gjërave. Kjo vlen kryesisht për fustanet dhe bluzat, pasi vija e belit është e lidhur ngushtë me lartësinë dhe proporcionet e trupit.

Nëse madhësia është më e vogël se e nevojshmja, shpina dhe beli do të zvarriten lart, dhe vija horizontale formohen në ije (në rastin e një fustani të ngushtë) nga tensioni i pëlhurës.

Nëse pjesa e sipërme është e gjerë dhe materiali i tepërt mblidhet në shpatullat, duhet të shikoni nga afër madhësinë më të vogël. Në të njëjtën kohë, nëse ju pëlqente vërtet veshja, mund t’i kushtoni vëmendje qepjeve: mbase prerja lejon ndërhyrjen e një rrobaqepësi, i cili mund të presë pëlhurën e tepërt në pjesën e pasme.

Beli

© Depositphotos , © Depositphotos

Duhet thënë se është shumë më e vështirë të gjesh veshjen e përsosur të pajisur në përgjithësi sesa një fustan të lirshëm, pasi që çdo bel i çdo gruaje është individual. Meqë ra fjala, ju mund të përcaktoni se deri ku është duke qëndruar në këmbë dhe duke u mbështetur nga njëra anë në tjetrën: beli do të jetë në vendin e kthesës së trupit.

Nëse zgjidhni një model, atëherë kushtojini vëmendje të madhe që vija e belit në fustan të përputhet me tuajën, por në të njëjtën kohë pëlhura të mos shtrihet ose të mos ulet.

Përshtatja e pahijshme e një gjëje të tillë mund të shpërfytyrojë shumë figurën dhe të prishë përmasat e trupit. Për shembull, një vijë bel që është shumë më e ulët se e juaja, do t’i bëjë këmbët tuaja shumë të shkurtra të paktën vizualisht.

Rrudhat në xhepat e pantallonave

© Depositphotos , © Depositphotos

Gjetja e pantallonave perfekte është po aq e vështirë, pavarësisht nga trupi, prandaj duhet t’i kushtoni vëmendje të paktën tipareve themelore të përshtatjes korrekte. Së pari, duhet të jeni në gjendje të vendosni 2 gishta në zonën e belit në mënyrë që të mos ju shtrëngojë shumë fort kur jeni ulur. Por pëlhura e fryrë pikërisht poshtë belit, sugjeron që pantallonat janë shumë të mëdha për ju.

Është shumë e lehtë të kuptohet që pantallonat janë të ngushta nëse kanë xhepa: ato do të dalin edhe kur jeni në këmbë, megjithëse duhet të jenë afër ijeve. Nëse nuk ka xhepa, atëherë sinjali i kuq janë palosje horizontale në vendin e tyre – shenja kryesore e madhësisë së vogël.

Këshillë: Lëvizni me forcë për të zbuluar të metat në veshje.

© C Technical / Pexels , © C Technical / Pexels

Por paradoksi është se është më mirë ta kuptoni këtë vetëm me ndihmën e lëvizjeve aktive të trupit. Vetëm duke lëvizur do të shihni përshtatjen e vërtetë të kostumit me të gjitha të metat, dhe kështu do të dukeni në jetën reale. Prandaj, mos kini frikë të aktivizoheni në mënyrë të plotë, të uleni, të ecni dhe të hidheni. Nëse rrobat akoma ju përshtaten në mënyrë të përsosur dhe në të njëjtën kohë nuk ndiheni të detyruar, mund t’i blini në mënyrë të sigurt.