7 Rregullat e Mirësjelles që Duhet t’i Respektoni Kur Merrni një Dhomë Hoteli

© shutterstock.com © DasAdam / Reddit

Udhëtuesit më entuziastë kalojnë, mesatarisht, 88 netë në hotele çdo vit, sipas statistikave.

Dhe hotelet në të gjithë botën bëjnë çmos për t’i mirëpritur mysafirët e tyre. Sidoqoftë, shumë njerëz nuk e kuptojnë se pagesa për një dhomë hoteli nuk do të thotë ta përdorësh atë pa u kujdesur për të.

Ne bëmë një listë të rregullave të caktuara që të gjithë duhet të ndjekin përpara se të largohen nga një hotel.

Mos i palosni peshqirët e papastër.

Punëtorët e hotelit thonë se mënyra e duhur për t’u marrë me peshqirët e përdorur është mbledhja e tyre në një vend mjaft specifik, si në një vaskë ose në dyshemenë e banjos, duke e bërë më të lehtë për ta që t’i marrin për pastrim. Mos i fshihni në një raft sepse ata nuk do ta dinë nëse ato janë përdorur në të vërtetë apo jo.

Mos e rregulloni shtratin.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Do të ishte e sjellshme të bëni disa pastrime themelore përpara se të dilni nga dhoma juaj e hotelit. Për shembull, ju mund të pastroni çdo lëng nga sipërfaqe të ndryshme. Mund të ju befasojë, por disa njerëz nuk lajnë as tualetin pasi ta përdorin! Sidoqoftë, nuk ka absolutisht asnjë nevojë për të rregulluar shtratin sepse pastruesit do t’i ndërrojnë çarçafët gjithsesi.

Lini bakshishe

© shutterstock.com

Bakshishet vlerësohen shumë në industrinë e shërbimeve pasi pagat e tyre zakonisht janë të ulta, por mbi të gjitha, puna që ata bëjnë është mjaft e vështirë. Prandaj është e rëndësishme të mos harroni të falënderoni njerëzit që ju kanë siguruar një qëndrim të rehatshëm me një bakshish.

Vetëm mos harroni: njerëz të ndryshëm mund të pastrojnë dhomën tuaj çdo ditë, kështu që ju mund të dëshironi të merrni parasysh këshillat e lënies së bakshishit jo vetëm në fund të qëndrimit tuaj. Udhëtarët me përvojë këshillojnë që nëse nuk është dita e fundit e qëndrimit tuaj, lini një shënim së bashku me bakshishin, në mënyrë që të zotët e shtëpisë të jenë të sigurtë se bashkëpunëtorët e tyre t’i marrin paratë.

Mblidhni mbeturinat.

© shutterstock.com © shutterstock.com

Mos i lini mbeturinat kudo, por përkundrazi, në një kosh mbeturinash. Do të duhet një kohë vërtet e gjatë që pastruesit e shtëpisë të mbledhin të gjitha shishet e përdorura dhe kutitë në të gjitha dhomat. Nëse keni shumë, mund të kërkoni një qese plastike për të vendosur gjithçka, gjë që e bëjnë shumë udhëtarë.

Hapni dritaret për të lejuar futjen e ajrit të pastër

Pronarët e shtëpive duhet të pastrojnë dhomat shumë shpejt në mënyrë që të ftuarit e tjerë të jenë në gjendje të kontrollojnë dhe nuk është gjithmonë e lehtë të ventilohet hapësira. Do t’u bëni atyre një nder të madh duke i lënë dritaret të hapura për të freskuar ajrin në dhomë, thonë menaxherët e hotelit. Në muajt e ngrohtë të vitit, madje mund të ndizni kondicionerin.

Organizoni të gjitha mobiljet dhe aksesorët ashtu siç ishin kur mbërritët.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju duhet ta vendosni telekomandën e TV në stendën e TV, takëmet në tryezë dhe karriget në vendin e tyre, sugjerojnë udhëtarët. Pronari i shtëpisë ka rreth 20-30 minuta për ta bërë dhomën të duket perfekte, kështu që rregullimi i gjërave të tilla me të vërtetë do ta lehtësojë punën e tyre.

Mos përdorni asgjë që nuk ju nevojitet vërtet

© shutterstock.com © depositphotos.com

Nëse udhëtoni vetëm dhe merrni një dhomë me 2 shtretër, mos i përdorni të dy. Ju mund të shtriheni mjaft mirë vetëm me një shtrat, duke mos krijuar më shumë punë për pronarët e shtëpive. Kjo gjithashtu i referohet çdo gjëje tjetër që mund të mbetet e paprekur.