8 Gjëra që i Bëjnë Veshjet e Shtrenjta të Duken Sikur Vlejnë Asgjë

© Depositphotos.com,© Depositphotos.com

Fraza e famshme “Ne nuk jemi aq të pasur sa të blejmë gjëra të lira” u atribuohet njerëzve të ndryshëm të famshëm: dramaturgut Bernard Shaw dhe stilistes franceze të modës Madeleine Vionne.

Ajo përshkruan një ekonomi të rreme, pasi gjërat e lira shpejt prishen dhe duhet të zëvendësohen. Por edhe kjo taktikë nuk funksionon gjithmonë. Dhe rezulton të jetë një situatë shumë e pakëndshme: ju blini rroba të shtrenjta, dhe disa detaje të parëndësishme në të shkatërrojnë të gjithë elegancën.

Përfundimi: paratë shpenzohen, por ne nuk dukemi aspak të paraqitshëm.

Ne nuk duam ta vendosim veten në një situatë të tillë, kështu që rishikuam pikat që mund t’u japin çmim të lirë rrobave dhe i morëm parasysh ato.

Rripa elastikë

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Rripat e belit mund të duken elegante nëse janë të hollë, prej lëkure dhe minimalistë. Zgjedhja e rripit shoqërohet me një sërë rregullash të pashprehura, dhe për shumicën e pamjeve – qoftë një fustan, xhinse apo një xhaketë – një opsion me trashësi 1 deri në 5 cm është i përshtatshëm.

Por një rrip i gjerë elastik është krejt e kundërta e saktë e asaj që mund të quhet një aksesor i shtrenjtë. Ai jo vetëm që duket i lirë, por edhe plotësisht jopraktik: pas një kohe mund të shtrihet dhe të duket i rrëmujshëm. Dashamirët e modës kujtojnë se rripat e belit të gjerë ishin jashtëzakonisht të popullarizuar në 2006, por për fat të mirë ata janë braktisur në dekadën e fundit.

Kopsa të mëdhaja plastike

© Depositphotos.com , © everett225 / Depositphotos.com

Shumë ekspertë thonë se kopsat e mëdhaja, me cilësi të ulët, të bëra prej plastike të lirë, mund t’i kthejnë edhe rrobat më në modë në një leckë të papërshkrueshme.

  • Një herë ndryshova kopsat në një fund nga Amazon dhe shumë njerëz filluan të më pyesin nëse ishte një fund Chanel. Sekreti ishte se unë zëvendësova butonat plastikë ngjyrë bezhë të thjeshtë me butona perlash në korniza metalike prej ari. © Rachel L. Kennedy / thekennedycurate.com

Etiketa të çrregullta

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Prodhuesit e veshjeve shpesh përdorin etiketa si një mënyrë për të treguar qëndrimin e një kompanie ndaj mjedisit dhe klientëve të saj. Ata mund të shfaqin logon ose sloganin e kompanisë. Dhe disa marka shtojnë shaka ose gjëra qesharake në etiketat e tyre.

Prandaj, etiketat e çrregullta tregojnë menjëherë çmimin e lirë të rrobave: shumë të mëdha ose të bëra nga materiali i shkallës së ulët, etiketa mund të dalë nga rrobat ose të prishet me kalimin e kohës, gjë që nuk do të shtojë pastërti në figurë.

Zinxhirë të zbehtë

© Depositphotos.com

Sabine Jacobs, një eksperte në vërtetimin e mallrave luksoze, thotë: «Zinxhirët janë një tregues i shkëlqyeshëm nëse një veshje është një artikull i rremë apo i markës origjinale. Për shembull, zinxhirët në produktet origjinale do të jenë të markës (shkronja “B” do të shfaqet në zinxhirët e markës Balenciaga, shkronja “DIOR” në Dior dhe “GUCCI” në anën e pasme të fiksuesve në Gucci) dhe me cilësi të lartë – fiksues të tillë mbyllen dhe hapen pa probleme, dhe jo me hov shtytës.”

Ndarje të mëdha në hapësirën midis kopsave

Nëse vendosni një bluzë dhe shihni se ajo fryhet tek gjoksi dhe duhet të jetë e dukshme, atëherë ka 2 mundësi. E para – ju thjesht nuk morët madhësinë tuaj, dhe e dyta – një shkelje e teknologjisë së qepjes. Prodhuesit thjesht kursyen në material dhe qepën kopsa gabimisht.

Xhepa që shfaqen nga poshtë pëlhurës

© Depositphotos.com , © Jonas Gustavsson / Sipa USA / East News

Në botën moderne, prodhuesit po përpiqen të kursejnë në gjithçka. Dhe tani, edhe nëse gjeni rroba të bëra prej 100% leshi, mëndafshi ose pambuku, pëlhura mund të jetë e një cilësie të dobët. Kjo do të thotë se është e hollë dhe transparente. Xhepat që shfaqen nga poshtë rrobave mund të tradhtojnë çmimin e lirë të rrobave.

Modele të papërshtatshme në qepje

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Në veshje me cilësi të lartë, modeli – kontroll ose vija – duhet të përputhet në qepje. Por nëse të gjithë prodhuesit fillojnë të presin rrobat në këtë mënyrë, ata do të duhet të shpenzojnë kilometra pëlhurë “shtesë”, gjë që do të ndikojë në çmimin e saj. Pra, për të kursyer para, ata i presin rrobat sipas nevojës, dhe ne nuk e kemi problem.

Qepje që nuk përputhen me ngjyrën e çantës

© Depositphotos.com

Cilësia e një çante lëkure mund të përcaktohet nga ngjyra e fillit me të cilën pjesët janë të qepura. Në librin Teknikat e Kontrollit të Cilësisë: Prerja e lëkurës, ekziston një pikë e qartë: e njëjta ngjyrë e të gjithë përbërësve mund të shtojë elegancë në një produkt. Prodhuesit e aksesorëve të lirë nuk i kushtojnë vëmendje “gjërave të vogla” të tilla dhe si rezultat, produkti duket i paprezantueshëm.