9 Këshilla për të Gjetur Xhinset e Mira pa Hyrë në Dhomën e Provës

©Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Kur xhinset u shfaqën për herë të parë, ato nuk quheshin asgjë më shumë sesa “jumpsuit në bel”. Por tani nuk është më e lehtë të zgjedhësh të njëjtën palë xhinsesh: njëra shpejt humbet formën e saj, tjetra rezulton të jetë shumë e madhe ose e vogël. Kjo u jep shumë prej nesh një arsye tjetër për t’u mërzitur.

Ne zbuluam se si mund të gjejmë xhinse “sipas shkencës” për të shmangur shpenzimet e panevojshme, pendesën, dhe ndonjëherë edhe një vizitë në dhomën e provës.

Matja përgjatë vijës së belit nga kërthiza në shpinë

© Jacob Lund / Shutterstock

Ju nuk duhet të prisni në radhë për në dhomën e provës për të zbuluar nëse xhinset ju përshtaten. Mjafton t’i fiksoni, t’i kapni nga brezi dhe t’i vendosni në bel nga kërthiza në vijën e shpinës. Nëse xhinset e mbulojnë plotësisht këtë distancë, atëherë kjo është madhësia juaj. Metoda funksionon për shumicën e formave të trupit, por nuk është universale, prandaj duhet të bëni matje shtesë për veçoritë individuale.

Matja nga supet

Ju mund të kuptoni se si xhinset do të përshtaten në ijet tuaja pa i veshur ato. Për ta bërë këtë, afroni anët e xhinseve pranë shpatullave. Nëse xhinset janë pak më të gjera se shpatullat, ato do ju përshtaten mirë.

Nëse pantallonat xhins janë më të ngushta ose shumë më të gjera se vija e shpatullave, atëherë kjo nuk është madhësia juaj. Xhinse do të jenë shumë të ngushta ose, përkundrazi, të gjëra.

Kjo metodë është e përshtatshme për ata, shpatullat dhe ijet e të cilëve janë në proporcion me njëra-tjetrën. Për ata, shpatullat e të cilëve janë më të ngushta se ijet ose anasjelltas, metoda mund të mos funksionojë.

Kushtojini vëmendje qepjeve anësore

© Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News , © Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News

Kushtojini vëmendje mënyrës se si sillen shtresat anësore. Ato duhet të vendosen në mënyrë rigoroze në qendër të këmbës. A shkon vija anash, a ndryshon drejtimin? Është më mirë ta refuzoni një palë të tilla: shtresa do të shtrembërojë proporcionet. Këmbët do të shfaqen në mënyrë të pashmangshme të paplota ose të pabarabarta.

Përbërja

© depositphotos , © depositphotos

Shumë njerëz kërkojnë për xhinse pambuku. Një veshje e re e bërë 100% prej këtij materiali nuk do t’ju pëlqejë për shumë kohë. Sapo të uleni për pak kohë, xhinsi do të fillojë të humbasë formën dhe të shtrihet. Prandaj, elastani duhet të jetë i pranishëm në përbërje, por varet edhe nga stili.

Për xhinse klasike, vlera e lejuar është 2-3%, dhe për xhinse më të ngushta, deri në 10% elastan ose stilastik në përbërje. Përndryshe, ato mund të shtrihen në gjunjë dhe të ulen në bel. Në këtë rast, edhe larja nuk do t’i kthejë pantallonat në formën e tyre të mëparshme.

Ëndja e copës

© depositphotos , © depositphotos

Shpesh, xhinsi ka një endje të djathtë: fijet e pëlhurës drejtohen diagonalisht në të djathtë. Ekziston edhe gërshetimi i kurrizit në të majtë. Kjo e fundit është veçanërisht e suksesshme: fijet drejtohen drejt njëra-tjetrës dhe konvergojnë në qendër të këmbës, gjë që parandalon që këmba të duket sikur përdredhet kur ecni.

Beli

Kur zgjidhni xhinse, mund të jetë e vështirë të përcaktohet madhësia e saktë në bel. Ekziston një mënyrë e thjeshtë për të gjetur dhomën e provës. Nëse 1-2 gishta kalojnë nën rrip, atëherë madhësia përputhet në mënyrë të përkryer.

Nëse një pëllëmbë kalon – kjo do të thotë që xhinset janë shumë të mëdha. Por nëse nuk mund të futni gishtat në rrip, rripi do të shtypë stomakun tuaj kur ta vishni.

Këpucët

© PacificCoastNews.com/EAST NEWS , © BG020 / Bauer Griffin / East News

Në mënyrë që t’i gjeni saktësisht me xhinse dhe të mos pendoheni për paratë e shpenzuara, provoni një palë të reja me këpucët me të cilat keni ndërmend t’i vishni ato. Kështu që ju mund të kuptoni se sa e hapur është thembra dhe gishti, vlerësoni imazhin si një e tërë dhe gjatësinë e këmbëve.

Meqë ra fjala, kjo e fundit varet nga stili. Për shembull, xhinset janë zakonisht mjaft të gjata: distanca nga dyshemeja deri në buzë të këmbës duhet të jetë rreth 2 cm. Dhe ato që rrinë ngusht duhet të jenë deri tek kyçi i këmbës.

Xhepat

© alekleks / Shutterstock , © depositphotos

Dekori i xhepave të pasmë luan një rol të rëndësishëm. Nëse ke forma të rrumullakëta dhe nuk doni t’i theksoni ato, atëherë është më mirë të harroni qëndisjen dhe detajet e tjera në xhepat e pasmë. Përkundrazi, nëse ju duket se vëllimi nuk është i mjaftueshëm, këta elementë do ta shtojnë atë.

Gjerësia e këmbës

© Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News , © unsplash

Ky parametër varet gjithashtu nga silueta dhe modeli i pantallonave. Sidoqoftë, nëse pantallonat janë të prera, sigurohuni që këmba të mos jetë tepër e gjerë. Në këtë rast, ajo do të zvogëlojë vizualisht rritjen dhe do të “presë” përmasat.

Sa më i gjerë të jetë skaji i xhinseve, aq më voluminoze do të shfaqet figura. Është më mirë nëse xhinset janë pak më të gjera se këmbët.