9 Produkte të Cilat na i Bëjnë Xhepat me Vrima pa e Kuptuar

©Depositphotos.com, ©shutterstock

Njerëzit shpenzojnë rreth 230 dollarë në vit në dekorime gjatë pushimeve të dimrit, edhe pse këto zbukurime hiqen sapo të mbarojnë festimet.

Për të paguar këtë shpenzim, ne gjithmonë mund të përdorim përsëri dekorime të viteve të kaluara ose të krijojmë diçka të re me gjërat që tashmë i kemi në pronësi.

Kjo është vetëm një nga shumë gjërat që na lënë një vrimë në xhepa çdo vit, edhe pse ato nuk janë diçka për të cilën ne vërtet kemi nevojë.

Ne vendosëm të hedhim një vështrim mbi çmimet e gjërave që blejmë gjatë vitit dhe po vijmë me disa ide për të zvogëluar shpenzimet tona.

Abonim në Netflix (100 – 200 dollarë)

© depositphotos.com

Planet e transmetimit të Netflix kushtojnë rreth 9 deri 18 dollarë në muaj, gjë që i bën shpenzimet totale në vit më shumë se 100 deri 200 dollarë. Njerëzit që shohin filma vetëm një herë në një kohë mund të heqin dorë nga pajtimi dhe thjesht të transmetojnë filma falas në faqet ligjore si IMDB.TV dhe Crackle.

Ujë në shishe (100 dollarë)

© depositphotos.com

Në vitin 2019, personi mesatar shpenzoi rreth 100 dollarë në ujë në shishe. Në vend që të harxhojmë kaq shumë për ujë, ne gjithmonë mund të kalojmë në pirjen e ujit të rubinetit dhe të sjellim kudo tamburin tonë të ripërdorshëm. Mbi të gjitha, uji në shishe nuk është domosdoshmërisht më i sigurt se uji i rubinetit.

Blerjet në aplikacion (100 dollarë)

© depositphotos.com

Përdoruesit e iPhone shpenzuan blerje brenda-aplikuese në vlerë prej $ 100 në 2019. Shumica e tyre ishin në lojëra. Kjo është një nga shpenzimet e para që mund të shkurtojmë nëse duam ose kemi nevojë.

Aromatizues të ajrit (72 dollarë)

© depositphotos.com

Duke supozuar që një aromatizues kushton rreth 3 dollarë dhe se zgjat për rreth 2 javë në ambientin më të lartë, ne mund të shpenzojmë 72 dollarë në vit vetëm për parfum shtëpie. Thjesht mund të hapim dritaret ose të heqim qafe aromat me sodë buke dhe disa pika vaj esencial.

Abonimi në palestër (220 dollarë)

© depositphotos.com

Një studim raportoi se njerëzit shpenzuan rreth 18 dollarë në muaj në 2018, gjë që shton një sasi prej 216 dollarë në vit. Ne gjithmonë mund të ushtrohemi edhe pa një palestër, pasi ne mund të përdorim trupin tonë për të punuar dhe rutinat e ushtrimeve janë në dispozicion falas në Youtube.

Zbutës pëlhure (27 dollarë)

© shutterstock.com

Familja mesatare lan rreth 300 ngarkesa lavanderie në vit. Duke supozuar që shishja tipike e zbutësit të rrobave kushton rreth 3 dollarë dhe mund të bëjë deri në 34 ngarkesa, një familje shpenzon rreth 27 dollarë në vit në zbutësin e rrobave. Thjesht shtoni pak sodë buke në rondele përpara se të filloni ciklin për të mbajtur rrobat tuaja të buta.

Veshje sportive aktive (200 dollarë)

© shutterstock.com

Pothuajse 20% e 860 njerëzve pohuan se kishin shpenzuar deri në 200 dollarë për veshje atletike brenda një viti. Ne thjesht mund të shkurtojmë shpenzimet tona duke shpenzuar para vetëm në atlete që ofrojnë mbështetje të mirë, një bluzë pambuku, çorape dhe pantallona.

Tarifat e ATM (60 dollarë)

© depositphotos.com

Tërheqja e parave nga një ATM lehtë mund të na kushtojë një shumë marramendëse 60 $ në vit nëse vizitojmë ATM 8 herë në muaj dhe tarifa është 0.64 $. Ne mund ta ulim këtë shpenzim duke planifikuar përpara dhe duke tërhequr më rrallë.

Grim (700 deri në 3,000 dollarë)

© shutterstock.com

Një sondazh raportoi se një grua mesatare shpenzon pothuajse 250 dollarë në muaj në makijazh. Kjo do të thotë që brenda një viti, shpenzimet i shtohen shumës masive prej $ 3,000! Edhe nëse nuk duam të ndahemi me produktet tona të makijazhit, ne mund të kursejmë disa para duke dalë pa makijazh.