Ato që marrin lule shpesh kanë tendencë të jenë më të lumtura dhe të buzëqeshin më shumë, e thotë studimi

©shutterstock©shutterstock

Sipas një studimi, marrja e luleve jo vetëm që i bën njerëzit të lumtur, por gjithashtu zvogëlon stresin dhe depresionin.

Përveç kësaj, ka shumë më tepër përfitime nga marrja e luleve. Ne i kemi renditur ato më poshtë për lexuesit tanë.

Lulet i bëjnë njerëzit të buzëqeshin, më shumë se gjithçka tjetër.

© alexandradaddario / Instagram

Për të mësuar rreth efekteve që lulet kanë te njerëzit, 2 profesorë filluan studimet e tyre në Rutgers. Në një seri eksperimentesh, ata u paraqitën pjesëmarrësve dhurata të ndryshme – një shportë frutash, një qiri të bukur dhe një tufë lulesh. Duke vëzhguar reagimet e tyre, u vërejt se njerëzit ishin më të lumtur kur merrnin lule dhe kishin një buzëqeshje të vërtetë në fytyrat e tyre.

© aliciakeys / Instagram

Ata i bëjnë njerëzit të lumtur për ditë me rradhë

© lucyhale / Instagram

Lulet evokojnë një “buzëqeshje Duchenne” tek njerëzit, që është lloji më i vërtetë i buzëqeshjes që përfshin sytë, gojën dhe faqet. Ky reagim nuk është vërejtur te njerëzit kur iu dhanë dhurata të tjera. Në fakt, u vërejt se njerëzit që morën lule ishin më të lumtur se të tjerët në studim, edhe pas 3 ditësh!

Ato zvogëlojnë stresin, si kafshët shtëpiake.

© luisahartema_ / Instagram © luisahartema_ / Instagram

Jeannette Haviland, një nga studiuesit që qëndron pas studimit, shtoi më tej se lulet janë si kafshët shtëpiake. Ashtu siç zvogëlon stresin të luash me këlyshë dhe kotele, lulet evokojnë një lloj lumturie të ngjashme dhe lartësojnë gjendjen shpirtërore.

Ata ju afrojnë më shumë njerëzit dhe e mbajnë larg depresionin.

Lulet gjithashtu ju afrojnë familjen, miqtë dhe të dashurit tuaj. Sipas një eksperti, marrja e luleve lëshon “kimikate të lumturisë” në trupin tonë, forcon dopaminën (përgjegjëse për tu ndier mirë), oksitocinë (përgjegjës për lidhjen dhe dashurinë), dhe serotoninë (një anti-depresiv), gjë që na lë të ndjehemi mirë dhe të lumtur !