Burrat e Vërtetë “Alfa” Japin Respekt dhe i Argëtojnë Njerëzit: 15 Cilësitë që Duhet t’i Përcaktojnë Ata

© Crazy Stupid Love / Warner Bros. Pictures

Meshkujt apo burrat alfa, për një kohë të gjatë, janë konsideruar si burra haptazi macho që nuk kujdesen për asgjë përveç vetes, por ky është një keqkuptim i zakonshëm. Të jesh alfa është larg nga ajo që njerëzit mendojnë, dhe ky stereotip negativ duhet të prishet njëherë e përgjithmonë.

Sot, ne dëshirojmë ta heqim qafe atë stereotip negativ duke theksuar atë që me të vërtetë e bën një burrë alfa, dhe nuk është ajo që shumica po presin. Le të shohim disa keqperceptime të zakonshme rreth mashkullit alfa.

Ai vlerëson trupin dhe shëndetin e tij

© Men’s Health / MEGA/Mega Agency/East News

Shëndeti fillon nga brenda. Dështimi për të qëndruar i shëndetshëm fizikisht do të ketë gjithashtu një efekt në mendjen tuaj dhe do të ndryshojë perceptimin e njerëzve për ju. Pra, meshkujt alfa nuk i ndalojnë kurrë përpjekjet të qëndrojnë në shëndet të mirë duke ngrënë mirë dhe duke qëndruar në formë.

Ai nuk ka frikë ta shprehë atë që ka në mendje

Burrat alfa nuk janë tipi i njerëzve që kafshojnë gjuhën e tyre për askënd. Shumë herë, kemi frikë të themi atë që kemi në mendje nga frika se do të ofendojmë dikë, ose thjesht të shmangim përballjen. Sidoqoftë, burrat alfa nuk i nënshtrohen kësaj frike dhe ata gjithmonë thonë atë që është me ndershmëri në mendjen e tyre, përkundër asaj që mund të ketë pasoja.

Ai nuk ka frikë të thotë “jo.”

Në jetë, shpesh do t’ju kërkohet të bëni një favor për dikë. Sidoqoftë, është e rëndësishme që së pari të matni koston dhe përfitimet në mënyrë që të mos fundoseni. Meshkujt alfa nuk kanë frikë të shikojnë për interesat e tyre më të mira dhe të thonë “jo” pa u ndier se u duhet të shpjegojnë vendimin e tyre.

Ai është i lexuar mirë

© Mad Men / Lionsgate Television

Kjo nuk do të thotë që të gjithë meshkujt alfa janë intelektualë, por përkundrazi ata kanë një kuptim të thellë të botës dhe mënyrës se si funksionon. Kjo është për shkak se ata lexojnë gjerësisht, dhe epërsia e tyre vjen nga fryma ose personaliteti i tyre, sesa nga forca e tyre fizike.

Ai është inteligjent emocionalisht

Inteligjenca emocionale i referohet aftësisë për të kontrolluar emocionet tuaja dhe për t’iu afruar marrëdhënieve me më shumë ndjeshmëri. 5 karakteristikat kryesore të inteligjencës emocionale janë motivimi, vetë-përmbajtja, vetë-ndërgjegjësimi, ndjeshmëria dhe aftësia shoqërore. Këto janë gjithashtu karakteristikat kryesore të një mashkulli alfa.

Atij i buron vetëbesimi pa shterrim

© The Wolf of Wall Street / Paramount Pictures

Meshkujt alfa gjithmonë e mbajnë veten në këmbë, kurrë nuk kërrusen përpara dhe të shikojnë në sy (dhe jo në dysheme) kur përfshihen në një bisedë.

Ai ka vendosmëri

Meshkujt alfa e dinë qartë se çfarë duan në jetë dhe nuk kanë frikë ta ndjekin atë. Ata janë të gatshëm të bëjnë gjithçka që duhet për të arritur qëllimin e tyre dhe me krenari zotërojnë dëshirat dhe ambiciet e tyre. Ata nuk janë tipi që kërkuar në mënyrë aktive ballafaqimin, por ata gjithashtu e kuptojnë se qëndrimi pasiv nuk është zgjidhja e konfliktit.

Ai është një zotëri

Burrat alfa të vërtetë janë të mirë me të tjerët, por ata nuk hyjnë në kategorinë e “djemve të mirë”, pasi ata e kuptojnë se gjithmonë duhet t’i japin përparësi mirëqenies së tyre para askujt tjetër. Gjithashtu, ata janë të mirë edhe atëherë kur nuk ka asgjë për të përfituar prej të tjerëve, pa pasur motive të fshehta.

Ata nuk e marrin veten shumë seriozisht.

Nëse nuk e keni guximin të qeshni ndonjëherë me veten, askush nuk do të jetë në gjendje t’ju bëjë një shaka publikisht. Meshkujt alfa e kuptojnë ndryshimin midis vetë-respektit dhe egos, dhe ata e dinë se një gabim i vogël nuk është fundi i botës. Ata janë në gjendje të shohin kuadrin e përgjithshëm pa u nxitur nga impulset e egos.

Ai kërkon lidhje të mirëfilltë

© A Walk To Remember / Warner Bros. Pictures

Meshkujt alfa i vlerësojnë shumë gjërat si intimiteti dhe lidhja emocionale dhe nuk janë të dhënë pas gjërave të shpejta e sipërfaqësore. Meqenëse ata janë të sigurt dhe ndajnë emocione pozitive në bashkëveprimet e tyre me të tjerët, kjo i tërheq njerëzit tek ata dhe ata janë në gjendje të tërheqin gra me vlera të larta, ashtu siç janë vetë.

Ai ka besim te vetja.

Pra, kjo lejon që meshkujt alfa të kenë kontrollin e plotë të jetës së tyre. Ata janë mjaft të përulur për të kërkuar ndihmë, por në fund të fundit, ata u besojnë dëshirave të tyre mjaftueshëm për të bërë zgjedhje të rëndësishme vetë.

Ai u qaset problemeve të tij ballë për ballë.

© Taken 2 / Europacorp

Meshkujt alfa nuk kanë asnjë problem që të përballen me demonët e tyre. Ata e pranojnë një problem të caktuar dhe bëjnë gjithçka që kanë mundësi për ta rregulluar atë.

Ai i pranon dobësitë e tij.

Meshkujt alfa kurrë nuk mbajnë një qëndrim që të tregojnë se “i dinë të gjitha”. Ata e kuptojnë se mund të kenë nevojë për ndihmë në një zonë në të cilën janë të dobët dhe nuk kanë turp të kërkojnë ndihmën dhe njohuri nga të tjerët për këtë.

Ai komunikon me klas dhe respekt.

© Angel Has Fallen / Lionsgate

Ata nuk përpiqen t’i bëjnë të tjerët të ndihen keq sepse nuk pajtohen me ta edhe kur përballen me refuzim, ata nuk e ndiejnë nevojën për të bërë disa gjëra për të provuar vlerën e tyre.