Burrat Zbuluan 7 Arsyet Pse Pëlqejnë më Shumë Gratë me Flokë të Shkurtër

©Getty Images ©Getty Images

Ideja që gratë me flokë të gjatë konsiderohen të jenë një bashkëshorte më e dëshirueshme në sytë e burrave mbështetet nga dekada me shembuj nga kultura popullore dhe psikologjia evolucioniste.

Sidoqoftë, një studim sugjeron që flokët e shkurtër shoqërohen me aspekte të ndryshme, por jo për keq, të atraktivitetit femëror. Gratë me flokë të gjatë shihen si “të shëndetshme” dhe “inteligjente”, ndërsa bukuroshet me flokë të shkurtër vijnë si “të kujdesshme” dhe “femërore”. Në fund të ditës, gjithçka është preferencë, por ka shumë më tepër arsye pëse disa burra tërhiqen nga zonjat me prerje të shkurtër.

Ne vendosëm të bënim një udhëtim në trurin e meshkujve dhe gjetëm disa gjëra që i bëjnë gratë me flokë të shkurtër të dëshirueshme në sytë e burrave.

Flokët e shkurtër tërheqin më shumë vëmendje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on


Frizurat e shkurtra dallohen nga pjesa tjetër, kështu që burrat kanë tendencë t’i vërejnë gjithmonë ato. Nga sa kemi mbledhur në internet, shumë burra që kanë një preferencë për gratë me flokë të shkurtër, thanë se flokët e shkurtër nuk janë aq të zakonshëm sa modelet e gjata, gjë që e bën atë të veçantë. Nëse një grua mund të bëjë një prerje pixie, ajo na bën të papërmbajtshëm dhe padyshim tërheq vëmendjen.

Ata mund të shohin fytyrën dhe qafën tuaj më mirë.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emilia_clarke on


Ju mund të keni vërejtur se shumë sfilata i bëjnë modelet të mbajnë flokët mbrapa dhe të përpiqen të hapin fytyrat e tyre sa më shumë që të jetë e mundur. Kjo sepse flokët mund të shpërqendrojnë dhe fshehin tiparet femërore. Meshkujt duket se pajtohen me këtë ide, duke thënë se fytyra dhe qafa janë cilësi mjaft tërheqëse për ta, dhe prerjet e shkurtra të flokëve lejojnë që bukuria femërore të shkëlqejë.

Flokët e shkurtër u kujtojnë burrave ato të famshmet tërheqëse.

© Chris Joseph/Capital Pictures/EAST NEWS

Shumë gra të famshme mahnitëse kanë arritur maksimumin e prerjes pixie, gjë që krijon një lidhje shumë të favorshme në trurin e burrave. Kurdoherë që pyeten nëse i pëlqejnë gratë me flokë të shkurtër, shumë burra pëlqejnë të japin shembuj të personave të famshëm, gjë që është e shkëlqyeshme për ne zonjat, sepse ne e dimë se nga mund të frymëzohemi.

Gratë me flokë të shkurtër kanë nevojë për më pak kohë kujdesi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruby Rose (@rubyrose) on


Mendoni se sa kohë duhet për të modeluar një prerje flokësh të gjatë. Mund të jetë një betejë e vërtetë me tharjen me goditje, drejtimin, kaçurrelat dhe vetëm kostoja e stilimit të produkteve tingëllon e çmendur për burrat. Ata e urrejnë atë kur gratë zgjasin shumë duke u përgatitur. Përfundimi: Një model i shkurtër i flokëve është fitoj- fiton.

Flokë të shkurtër = vetbesim

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on


Jo çdo grua është e gatshme të eksperimentojë me prerje të shkurtër të flokëve. Duhet guxim i vërtetë dhe, më e rëndësishmja, besim. Burrat tërhiqen nga gratë me vetëvlerësim të lartë dhe flokët e shkurtër menjëherë ua bëjnë të ditur këtë.

Nuk i pengojnë

© Invision/Invision/East News

Interesante, kur i dëgjon burrat të thonë se një faktor i madh që ata vlerësojnë për flokët e shkurtër është kënaqësia e përqafimit. Nuk u pëlqen kur flokët e të dashurës së tyre bien në sy dhe në gojë.

Do të thotë që një grua kujdeset për pamjen e saj imtësisht

© Jordan Strauss/Invision/AP/East News

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, një model i shkurtër i flokëve nuk ndodh rastësisht. Nëse një grua shkon në gjatësi të caktuara për të zgjedhur një prerje të shkëlqyeshme për veten e saj dhe për ta ruajtur atë, kjo do të thotë që ajo po kujdeset mirë për veten e saj. Kjo është shumë e rëndësishme për burrat, pasi u tregon atyre se kanë përballë një grua që është e interesuar të kujdeset hollësisht për pamjen e saj të jashtme.