Çfarë është “Brezi i Avokados” dhe sa Ndjehesh Pjesë e Tij

© unsplash.com, © unsplash.com

Brezi i mijëvjeçarit, ose Generata Y, janë njerëzit e lindur midis 1981 dhe 1996. Ata shpesh quhen gjenerata Me-Me-Me ose gjenerata e avokados (sepse ata e duan tostin me avokado). Tani, këta njerëz janë nga 24-39 vjeç.

Ne dëshironim të zbulonim me lexuesit tanë se çfarë kanë për të thënë studiuesit për këtë brez.

Ata nuk duan të rriten

Një emër tjetër për këtë grupmoshë është Peter Pan Generation. Më shumë njerëz që janë midis moshës 18 deri në 29 vjeç jetojnë me prindërit e tyre sesa me një bashkëshort, sipas Sondazhit të Universitetit Clark 2012. Ata studiojnë për një kohë të gjatë, ëndërrojnë për karriera të mira dhe kërkojnë pasionet e tyre. Kjo ndoshta për shkak të krizës financiare ndërkombëtare, çmimeve të larta të qirasë dhe papunësisë.

Është e vështirë për brezin e vjetër ta kuptojnë këtë sepse ata ishin në një kohë më të lehtë financiarisht.

Brezi i avokados ripërcakton kuptimin e të qenurit i rritur. Brezi i mijëvjeçarit përpiqen t’i bëjnë gjërat në mënyrën e tyre dhe të jenë të lumtur, në vend që të bëjnë punë që urrejnë dhe të divorcohen deri në moshën 30 vjeç.

Ata nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre pa teknologji

Gjenerata Y është gjithmonë në internet. Njerëzit nga mosha 24 deri 39 vjeç janë gjithmonë në pajisjet e tyre (dhe të jesh i varur prej tyre mund të jetë një problem real), ata ndjekin sa pëlqime kanë në internet dhe zëvendësojnë komunikimin real me komunikimin virtual. Ata janë gjithmonë me telefonat e tyre sepse kanë frikë se mos humbasin diçka të rëndësishme (quhet FOMO). Rreth 70% e tyre kontrollojnë ekranet e smartphone-ve të tyre çdo orë.

Mijëvjeçarët shpesh dëshirojnë të duken më mirë sesa janë në të vërtetë, kështu që ata postojnë selfie të lumtura, edhe kur jeta e tyre nuk është në rregull.

© unsplash.com, © unsplash.com

Ata shpesh vuajnë nga ankthi dhe depresioni.

2 pikat e mëparshme shpesh çojnë në ankth dhe depresion. Jean M. Twenge bëri një studim dhe zbuloi se niveli i ankthit të të rinjve modernë është i njëjtë me pacientët e ambienteve psikiatrike të viteve 1950.

Mijëvjeçarët janë shumë të brishtë dhe ata nuk mund të merren me presionin e jetës reale. Por në të njëjtën kohë, ata janë gjenerata e parë që shqetësohet vërtet për shëndetin e saj psikologjik. Gjenerata Y nuk e ka problem të takojë një terapist dhe t’u thotë njerëzve të tjerë për këtë.

Ata duan të gjejnë pasionin e tyre.

Këta njerëz vendosin qëllime të mëdha për veten e tyre dhe ata nuk duan asgjë më pak. Ata duan që punët e tyre të jenë më shumë sesa thjesht një mënyrë për të fituar para – ata dëshirojnë që ata të jenë një burim gëzimi për njerëzit e tjerë. Brezit të Mijëvjeçarit shpesh u mungon hobi dhe jeta e tyre personale dhe profesionale. Fatkeqësisht, kjo është një arsye tjetër pse ata shpesh vuajnë nga ankthi dhe depresioni. Të kërkosh pasionin tënd nuk është një detyrë e lehtë.

Ata shkatërrojnë stereotipet.

Brezi i avokados kërkon mënyrën e vet. Ata nuk dëshirojnë të punojnë 8 orë në ditë si prindërit e tyre, kështu që ata bëjnë punën e tyre. Për shembull, ata bëhen ndikues dhe fitojnë para nga bashkëpunimi me markat në Instagram. Ata vendosin rregulla të reja.

Ata nuk janë të interesuar në politikë.

Mijëvjeçarët përpiqen të largohen nga politika. Ata janë më të interesuar për jetën e tyre. Kur bëhet fjalë për pyetje politike, ata mbështeten në njohuritë dhe vendimet e të tjerëve.

Ata janë tolerantë ndaj të tjerëve.

Gjenerata Y bëri të njohur idenë e pozitivitetit të trupit. Ata janë tolerantë ndaj të gjitha racave, kombësive, feve dhe respektojnë mendimet e njerëzve të tjerë.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) in data:

Ata me të vërtetë e duan tostin me avokado.

Tosti me avokado është një pjesë e madhe e jetës së mijëvjeçarëve, po aq sa iPhone, Converse dhe kafeja gjatë udhëtimit. Ashtë paksa stereotip, por gjithsesi është diçka.

© unsplash.com

Nëse i përkisni gjeneratës Y, a jeni dakord me karakteristikat në këtë artikull… Çfarë tjetër mendoni se është ndryshe për Gjeneratën Y në krahasim me të tjerët…