Detajet në Pamjen e Njerëzve që të Tërheqin do Apo s’do Ti

© depositphotos © depositphotos

Disa stereotipe e bëjnë jetën tonë shumë më të vështirë: këmbët tona duhet të jenë të gjata, gjoksi ynë duhet të krijojë një ndarje të thellë, dhe trupi ynë duhet të jetë vërtet në formë. Siç rezulton, këto gjëra nuk kanë aq ndikim në atraktivitetin tonë sa ne mendojmë.

Ne dimë gjithçka për studimet e fundit rreth atraktivitetit mashkull dhe femër. Dhe madje ne do t’ju tregojmë se si ndryshojnë preferencat e njerëzve kur papritmas pasurohen.

E kuqja mund të vërë në pah belin

© depositphotos © depositphotos

Besohet se në natyrë, ngjyra e kuqe përdoret nga disa femra për të tërhequr meshkujt. Si rezultat, në një nivel nënndërgjegjeshëm, e kuqja shoqërohet me romancë dhe dashuri tek njerëzit.

Kjo ngjyrë menjëherë rrit nivelin e tërheqjes fizike të një gruaje. Shkencëtarët kontrolluan këtë deklaratë me një eksperiment të thjeshtë. Ata zbuluan se shoferet meshkuj do të kishin më shumë gjasa t’i jepnin përparësi një gruaje të veshur me të kuqe, sesa një grua që kishte veshur ndonjë ngjyrë tjetër.

Studiuesit kishin të drejtë: 1 nga çdo 5 shoferë ishte i gatshëm të ndalonin për një grua me të kuqe. Dhe vetëm 1 në çdo 10 shofer ndaloi për një grua me të zeza. Drejtueset femra nuk u interesuan fare për ngjyrën.

Në realitet, jo të gjithë meshkujve u pëlqejnë këpucët me taka.

© depositphotos © depositphotos

Në vitin 2015, shkencëtarët kryen një eksperiment. Gra që kishin veshur taka të larta dhe gra që nuk kishin veshur taka u kërkuan burrave ndihmë.

Një nga eksperimentet shkoi kështu: një grua qëllimisht hodhi dorezën dhe studiuesit po vëzhgonin nëse një burrë do ta merrte atë. Si rezultat, doli që burrat kishin më shumë të ngjarë të ndihmonin gratë që kishin veshur taka, sesa ato që nuk kishin veshur.

Por në vitin 2019, u zbulua se eksperimenti kishte një të metë, kjo është arsyeja pse rezultatet nuk mund të merren seriozisht. Si rrjedhojë, përfundimi ishte se takat nuk kanë ndikim në atraktivitetin e grave.

Burrat preferojnë gratë që kanë pamje të ngjashme si ata

© Imagecom / depositphotos

Burrat preferojnë gratë që duken si ata për arsye egoiste: ka më shumë të ngjarë të kenë fëmijë që duken si ata. Kjo është një gjë evolucionare: të gjithë ne dëshirojmë të kemi pasardhës dhe duam që fëmijët tanë të trashëgojnë sa më shumë nga tiparet tona.

9 nga 10 i pëlqejnë burrat tullacë

© The Jackal / Universal Pictures © Assassination of a High School President / Vertigo Entertainment

Shumë njerëz mendojnë se burrat tullacë janë të sinqertë dhe të sigurt, kjo është arsyeja pse shumë njerëz u besojnë atyre. Dhe askush nuk e pëlqen kur burrat përpiqen të fshehin faktin se po humbin flokët.

Pothuajse të gjithë mendojnë për Bruce Willis, Dwayne Johnson, Jason Statham dhe të tjerë të famshëm kur mendojnë për burrat tullacë. Meqë ra fjala, disa gra besojnë se, në shumë raste, mungesa e flokëve në të vërtetë thekson formën e përsosur të kafkës.

Burrat me vetëbesim zgjedhin gra të gjata, edhe nëse vetë nuk janë dhe aq të gjatë.

© everett225 / depositphotos

Burrat e pasigurt shpesh heqin dorë nga pasiguritë e tyre dhe zgjedhin gra që janë dukshëm më të shkurtra se sa ata vetë. Dhe anasjelltas: sa më shumë vetëbesim të ketë një burrë, aq më të larta janë shanset që ata të zgjedhin një grua të gjatë. Përveç gjatësisë, bëhet fjalë edhe për psikologji: sa më e gjatë të jetë gruaja, aq më e pavarur dhe ambicioze duket se është. Dhe gratë më të shkurtra duket se janë nëna më të mira dhe partnere më të kujdesshme.

Gratë pëlqejnë burrat me bark më shumë se burrat super në formë.

© depositphotos

Burrat janë atje duke u munduar dhe stërvitur për të krijuar trupat e përsosur, por popullariteti i pozitivitetit të trupit të burrave po rritet. Kjo tendencë po fiton vrull që nga viti 2016. Sipas shkencëtarëve, 4 në 5 gra mendojnë se një bark i vogël do të thotë që një burrë është shumë i sigurt. Sipas studimeve të tjera, 65% i konsiderojnë më tërheqës meshkujt me pozitivitet trupor dhe 61% i konsiderojnë ata seksi.

Burrat me tatuazhe duken më dominues, por jo shumë gra janë të etura për të filluar një marrëdhënie me ta.

© Eastern Promises / Focus Features © Captain Fantastic / Electric City Entertainment

Në një nivel nënndërgjegjeshëm, tatuazhet duket se janë një shenjë e forcës. Kjo nuk është për t’u habitur, sepse në të kaluarën tatuazhet ishin shumë të dhimbshme dhe procedura madje mund të çonte në infeksion. Nëse nuk do të sëmureshin, burrat besohej se ishin shumë të fortë fizikisht.

Një eksperiment tregoi se tatuazhet ende dëshmojnë se personi është i fortë. Por nuk do të thotë që njerëzit kanë më shumë të ngjarë të zgjedhin partnerë me tatuazhe: tatuazhet dhe shpimi shoqërohen me rrezik, agresion dhe impulsivizëm. Këto cilësi nuk janë ato që duan të shohin tek njerëzit me të cilët duan të jenë.

Gjatësia e këmbëve ka rëndësi.

© depositphotos

Shumë njerëz besojnë se sa më të gjata të jenë këmbët e një femre, aq më tërheqëse duket ajo për burrat. Por ky mendim është i gabuar.

Shkencëtarët kanë analizuar nivelin e atraktivitetit të grave nga vende të ndryshme në varësi të sa të gjata janë këmbët e tyre dhe dolën me një teori. U zbulua se burrat preferojnë gratë me një gjatësi mesatare të këmbëve. Këmbët që janë shumë të shkurtra ose shumë të gjata nuk vlerësohen nga shumë burra.

Burrat kanë më shumë gjasa të vërejnë gratë e trishtuara, sesa ato me humor.

© depositphotos © depositphotos

Besohet se burrat kanë humor më të lezetshëm se gratë. Shkencëtarët e shpjegojnë këtë stereotip nga një këndvështrim evolucionar: një person që mund të na bëjë të qeshim duket se është dominues. Kjo është arsyeja pse burrat shpesh i trajtojnë si konkurrente gratë që kanë një sens të mirë humori dhe mund të bëjnë shaka dhe si partnerët e tyre të mundshme.

Përveç kësaj, në një nivel nënndërgjegjeshëm, burrat kanë më shumë gjasa të vërejnë një grua të trishtuar sesa një të lumtur. Kjo për shkak se gratë e trishtuara i bëjnë burrat të duan t’i ngushëllojnë dhe t’i bëjnë të lumtura.

Nëse një person bëhet i pasur, shijet e tyre mund të ndryshojnë.

Sa më i pasur është një njeri, aq më të larta janë kërkesat e tij për paraqitjen e partnerit. Dhe anasjelltas. Për më tepër, burrat më pak të pasur zakonisht janë më seriozë ndaj partnerëve të tyre dhe ata kanë më pak të ngjarë të tradhëtojnë. Në të kundërt, burrat e pasur shpesh e bëjnë këtë.

Është interesante pse gratë nuk bëjnë të njëjtën gjë. Preferencat e tyre për partnerët nuk ndryshojnë varësisht nga sa fitojnë ata.