“Është Fat i Rrallë!”/ 11 Mësuesit më të Pazakontë të Botës që Lusni Fatin të Ishin në Shkollën Tuaj

Të gjithë ne kemi një mësues të preferuar që e kujtojmë nga ditët tona të shkollës ose të universitetit, dhe pothuajse të gjithë mund të sjellin kujtime të bukura për një mësues, i cili në një farë mënyre na frymëzoi, ishte i pasionuar për punën e tij dhe u interesua për nevojat tona.

Ekipi ynë ia dedikon këtë artikull pikërisht atyre mësuesve – njerëzve që dinë të komunikojnë me nëxnësit dhe të bëjnë procesin e mësimit të përfshirës dhe argëtues.

Faleminderit që ekzistoni!

Një studente erdhi në leksion me fëmijën e saj sepse ajo nuk kishte para për të punësuar një babysitter. Kur fëmija filloi të qante, profesori e mori atë nga nëna e tij, e qetësoi dhe vazhdoi me ligjëratën.

E vetmja gjë që duhet të bëni është të dëgjoni me kujdes. Ky profesore ka shkruar në fanellën e tij: “Çdo gjë që unë them do të jetë në provim”, një mënyrë kjo për t’i shtyrë nxënësit të mësojnë gjithë lëndën e jo vetëm pyetjet sa për të kaluar provimin, siç ndodh rëndom në shumë raste.

Profesionistët e vërtetë nuk pranojnë asnjë konvencion. Kjo mësuese ose ka pasion baletin ose adhuron Michael Jacksoni-n, në foto ajo duket tepër e përshkushtuar por këndi i pozicionit të trupit të saj me dyshemenë është i tillë që e kemi të pamundur të mos na vijë për të qeshur …

E çfarë do të donit më shumë nga një mësuese historie? A mund të bëhet më i gjalle se kaq një orë historie? Një bravo të madhe kësaj mësueseje!

Ora e një mësuesi gjatë një provimi. Është e sigurtë se ky mësues po kërkon t’u mësojë nxënësve se gjatë një provimi, edhe koha është një parametër që matet ashtu sikurse njohuritë. Por ama ironia e shënimit të tij nuk ka të dytë, ja çfarë thotë ai në atë shënim: “Koha po kalon, po ti?”

Macet janë lëngje. Lëngjet… marrim formën e lëndës në të cilën vendosen duke ruajtur vëllimin e tyre. Kjo është e gjitha. Pra macet janë lëngje. Dhe kjo është mënyra që ky mësues fizike ka vendosur të shpjegojë vetit e trupave.

Një mësues me përvojë të gjatë në zanatin e tij gjithmonë do të gjejë mënyrën për të vizatuar vijat e drejta.

Mësuesi as nuk e zgjoi nxënësin e fjetur dhe as e kritikoi atë, por mbajti lart gjendjen shpirtërore të klasës.

Një mësues i matematikës feston Pi Day. Ai ka zgjedhur të sakrifikojë mjekrën e tij për të formuar shkronjën greke Pi.

Një mësues i fizikës zhvillon një eksperiment. Ai e ka kuptuar më së miri se çfarë i duhet shtuar uniformës së tij zyrtare.

Nuk mund t’ia hedhësh këtij mësuesi. Në asnjë mënyrë. Ja çfarë ka shkruar ai në Power Poiinting e tij: “Të dashur studentë. Unë e kuptoj kur ju shkruani mesazhe gjatë mësimit. Seriozisht… askush nuk shikon mes këmbëve të tij dhe fillon të qeshë!”

Na thoni nëse edhe ju keni patur një mësues që bënte diçka të pazakontë, që edhe pse ka kaluar aq shumë kohë, prap se prapë, sa herë e kujtoni nuk mund të mos qeshni…