Fuqitë e Njerëzve që Duan ta Shijojnë Beqarinë Gjatë…

Modelet e marrëdhënieve kanë ndryshuar: vajzat nuk presin më Princin e tyre të Kaltër dhe burrat nuk janë më në nxitim për t’u “sistemuar”. Gjithnjë e më shumë njerëz vendosin me qëllim të qëndrojnë beqarë dhe të ndjehen të lumtur me këtë status. Dhe psikologët thonë se nuk janë gabim: të qenit beqar mund të sjellë përfitime të shumta nga shëndeti më i mirë deri në bjë ndjenjë më të përmbushur jetësore.

Ne e kuptojmë që të qëndruarit vetëm mund të jetë zhgënjyese për disa njerëz, kështu që ne po ju paraqesim një listë të “fuqive sekrete” që do t’ju ndihmojnë të përqafoni dhe të shijoni këtë fazë të jetës tuaj.

Ata përjetojnë emocione negative më rrallë.

© Wiese/face to face/FaceToFace/REPORTER

Beqarët janë të vetë-mjaftueshëm: ata mbështeten në veten e tyre dhe kanë mësuar se si t’i trajtojnë problemet e tyre vete. Dhe kjo cilësi kontribuon në nivelin e tyre të lumturisë: psikologët besojnë se njerëzit beqarë me një ndjenjë të fortë identiteti dhe mjeshtërie personale kanë më pak gjasa të përjetojnë emocione negative.

Çuditërisht, për çiftet e martuara rezultati është i kundërti: sa më të pavarur dhe të vetë-mjaftueshëm janë partnerët, aq më shumë gjasa kanë për të përjetuar emocione negative.

Ata gjejnë mundësi të reja kudo.

Beqarët janë më mendjehapur dhe nuk janë të lidhur në një vend. Ata kanë më shumë të ngjarë të udhëtojnë botën dhe të përfshihen në përvoja të reja. Beqarët tregojnë nivele më të larta të krijimtarisë dhe kanë kohë të përqëndrohen në rritjen e tyre personale.

Kështu që ata nuk njohin kufij për zhvillimin e tyre personal dhe rrallë refuzojnë kur bëhet fjalë për mundësi të reja. Ata e dinë se është më mirë të zbulojnë vetveten ndërsa janë beqarë, kështu që nëse vendosin të hyjnë në një lidhje romantike, do të kenë shumë për të sjellë në tryezë.

Ata kanë zotëruar artin e vetë-dashurisë.

© 0000001/Reporter

Të jesh beqar nuk do të thotë që je i vetmuar. Disa njerëz thanë që kalimi i kohës vetëm i ka ndihmuar ata të kuptojnë se kush janë vërtet dhe në fund ranë në dashuri me veten e tyre.

Kjo i bën ata të ndihen rehat me veten e tyre dhe sjell një nivel të të kuptuarit se askush nuk mund t’i bëjë plotësisht të lumtur. Ata kanë burime të mjaftueshme të brendshme për të punuar me veten dhe përpiqen të bëhen personi që ata duan të jenë.

Ata janë të suksesshëm në karrierën e tyre.

© Wiese/face to face/FaceToFace/REPORTER

Beqaret kanë më shumë kohë dhe energji për tu përqendruar në ndërtimin e një karriere të suksesshme. Ata gjithashtu kanë më shumë të ngjarë të marrin pjesë në organizata të ndryshme sociale, si shoqëritë profesionale dhe klubet, dhe të bëjnë punë bamirësie.

Rrjetëzimi i ndihmon ata të krijojnë lidhje të shumta sociale dhe hap mundësi të reja për rritje profesionale. Ata gjithashtu fitojnë aftësi të reja që kontribuojnë në rritjen e tyre profesionale.

Ata nuk kujdesen shumë për gjërat materiale.

© Instagram/Sipa USA/East News

Ndërsa të martuarit i shohin të ardhurat e larta si një nga faktorët më domethënës kur kërkojnë punë (veçanërisht kur fëmijët janë të përfshirë), njerëzit beqarë nuk i kushtojnë shumë vëmendje anës materiale të gjërave.

Ata kanë më shumë të ngjarë të motivohen duke bërë punë domethënëse që i frymëzojnë ata. Ata mund të sakrifikojnë një punë të sigurt kur të ndjekin një karrierë që u sjell atyre vërtet kënaqësi.

Ata janë më të shëndetshëm.

© DIGITAL/EROTEME.CO.UK/East News

Rezulton se të qenit beqar mund të sjellë përfitime të shumta shëndetësore që janë të lidhura me stilin e jetës së një personi. Studimi tregon se personat beqarë ushtrohen më shpesh në krahasim me njerëzit e divorcuar dhe të martuar.

Disa psikologë sugjerojnë që gratë beqare në përgjithësi janë më të shëndetshme se ato të martuara: ato marrin më pak ditë pushimi dhe rrallë vizitohen tek mjekët. Mund edhe të ketë një lidhje midis të pasurit një rrezik më të ulët për sëmundje të zemrës dhe të qenit beqar te burrat.

Ata kanë një rreth të gjerë miqsh.

© Instagram/Sipa USA/East News

Nuk ka të bëjë vetëm me kohën e mjaftueshme për t’u shoqëruar me njerëzit e tjerë. Beqarët bëjnë më shumë përpjekje për marrëdhëniet me miqtë e tyre. Ata janë më të vëmendshëm dhe ka të ngjarë të mbajnë marrëdhënie më të ngushta, afatgjata me njerëzit në jetën e tyre.

Beqarët gjithashtu preferojnë të qëndrojnë të lidhur me familjen e tyre dhe ka më shumë të ngjarë të komunikojnë me vëllezërit dhe motrat kur rriten.

Ata e dinë se çfarë duan.

© 0000003/Reporter

Beqaret nuk kanë frikë të jenë vetvetja dhe nuk nxitojnë në marrëdhënie. Ata e dinë se çfarë meritojnë dhe nuk janë të gatshëm të vendosen për më pak. Ata shmangin marrëdhëniet e pakënaqshme që vetëm do të sjellin ankth dhe stres në jetën e tyre. Ata kanë standarde të larta dhe janë të gatshëm të presin personin që do të jetë i drejtë për ta.

Ata besojnë në veten e tyre.

© EAST NEWS

Beqarët e dinë se mund të mbështeten te miqtë dhe familja e tyre, por shumica e arritjeve që kanë bërë në jetën e tyre u bënë të mundshme për shkak të përkushtimit dhe punës së palodhur.

Ata e dinë se çfarë janë të aftë të bëjnë dhe mund të ndërtojnë jetën e tyre pa kërkuar miratimin e njerëzve të tjerë. Ata e vendosin veten në vend të parë dhe përqendrohen për të ndjekur pasionet e tyre derisa të gjejnë personin me të cilin dëshirojnë të jenë.

Ata dinë të argëtohen dhe të kujdesen për veten e tyre.

© Twitter/Sipa USA/East News

Njerëzit shpesh largohen kur plaken dhe një nga arsyet për këtë është përfshirja në një marrëdhënie të përkushtuar. Beqarët kuptojnë se miqtë e tyre mund të mos jenë gjithmonë të disponueshëm për t’i mbajtur ata në shoqëri, kështu që ata mësojnë se si të jenë të qetë me veten e tyre dhe të gjejnë mënyra për të shijuar shoqërinë e tyre. Të kesh hobi, të udhëtosh ose të krijosh miq të rinj janë disa mënyra me të cilat argëtohen.

 Ata janë më optimistë.

Beqaret ka më shumë të ngjarë të kenë një këndvështrim pozitiv mbi jetën dhe të jenë në gjendje të gjejnë një një dalje në çdo situatë. Një studim madje tregoi se gratë beqare pa fëmijë janë më optimiste në krahasim me grupet e tjera të grave.

Ndërsa rezultatet duket të jenë mjaft të diskutueshme, psikologët besojnë se njerëzit beqarë shfrytëzojnë maksimumin nga optimizmi i tyre: kontribuon në nivelin e tyre të lumturisë më shumë sesa tek të martuarit.