Gjërat e Çuditshme që Zëri Juaj i Zbulon në Lidhje me Ju

Duhet më pak se një sekondë për të zbuluar personalitetin duke përdorur vetëm zërin. Mund të duket e pabesueshme, por zëri juaj mund të tregojë shumë për ju. Jo vetëm që tingëllon unik, por mbart informacione të dobishme dhe ndonjëherë të papritura.

Ne jemi befasuar nga mënyra se si zbulohen lehtësisht të dhëna të fshehura vetëm duke dëgjuar zërin e dikujt. Gjatësia, forca dhe veçoritë e tjera të veçanta për ju mund të mësohen nga dëgjimi i zërit. Dhe madje nuk ju duhet as të shiheni, sepse pavarësisht kësaj gjithçka do të jetë e qartë.

Shpirti i afrimitetit

© LRNYC / MEGA/EAST NEWS

Zëri juaj mund të tregojë personalitetin tuaj, ose më saktë, nëse jeni ekstrovert apo introvert. Gjatë një studimi, njerëzit dëgjuan një fjalim të gjeneruar në kompjuter, i cili ishte modeluar të tingëllonte si zërat e introvertëve dhe ekstrovertëve. Si rezultat, pjesëmarrësit ishin në gjendje të identifikonin personalitetet.

Ekstrovertët flasin më shpejt dhe me zë të lartë, dhe introvertët, përkundrazi, shprehin mendimet e tyre në një mënyrë më të qetë dhe më të ngadaltë.

Besueshmëria

© face to face/Reporter

Një “Përshëndetje!” E thjeshtë mund t’u tregojë njerëzve se sa i/e besueshme jeni. 64 versione të kësaj fjale u dëgjuan nga vullnetarë të një studimi tjetër. Dhe pothuajse të gjithë pjesëmarrësit i vlerësuan burrat që e ngritën zërin e tyre në fund të fjalës si më të besueshëm. Për gratë, anasjelltas, ato me zërin e ulët në fund të fjalës u konsideruan më të besueshëm.

Gjatësia

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Nicole Kidman (@nicolekidman) in data:


Zëri juaj mund të tregojë se sa i gjatë jeni. Gjatë 2 eksperimenteve, njerëzve iu kërkua të identifikojnë ndër 2 folës atë më të gjatin dhe të rendisin 5 folës në gjatësi. Dhe 62.17% e pjesëmarrësve ishin në gjendje të dallonin folësin më të gjatë. Sa më i gjatë është personi, aq më i ulët dhe i thellë është zëri i tyre.

Fertiliteti

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kim Kardashian West (@kimkardashian) in data:


Rezulton se cikli menstrual jo vetëm që ndikon në humorin dhe ndryshimet hormonale, por ndikon edhe në zë. Sipas këtij studimi, bëhet më i lartë me afrimin e ovulacionit. Kështu që gratë me një zë më të lartë mund të jenë më pjellorë.

Forca

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da therock (@therock) in data:


Zëri është në gjendje të tregojë forcën e një njeriu, përkatësisht forcën e pjesës së sipërme të trupit të tij. Pjesëmarrësit e një studimi dëgjuan zërat e burrave nga vende të ndryshme, duke folur gjuhën e tyre amtare, dhe më pas vlerësuan forcën e tyre. Si rezultat, ata ishin në gjendje të përcaktonin me saktësi se sa të fortë ishin burrat. Burrat më të fortë kishin një zë më të thellë.

Profesionalizmi

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Mark Zuckerberg (@zuck) in data:

Zëri juaj mund të ketë ndikim në karrierën tuaj. Ky studim zbuloi se njerëzit me skuqje vokale duket se janë më pak të arsimuar dhe më pak kompetent. Dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për gratë. Kjo madje mund të ndikojë në vendimin e një punëdhënësi dhe t’i drejtojë ata drejt zgjedhjes së një kandidati tjetër.

Sëmundja e Parkinsonit

Ndryshimet në zë mund të tregojnë për sëmundjen e Parkinsonit. Pacientët kanë një ngadalësim në të folur, zëri i tyre bëhet më i qetë dhe shfaqet një gulçim. Njerëzit fillojnë të flasin në mënyrë monotone, dhe në fazat e mëvonshme dridhjet fillojnë të jenë më të dukshme.