Gratë Kanë Nevojë Për Njëra Tjetrën që të Bëhen të Suksesshme, Si e Zbuloi Studimi…

©instagram

Përveç shumë gëzimeve që na sjell miqësia, rezulton se mund të jetë edhe një përbërës i fshehtë drejt një rruge të suksesshme në karrierë. Kjo pikë është veçanërisht e vërtetë për gratë – ato kanë tendencë të arrijnë shumë më shumë nëse kanë gra të tjera ku mund të mbështeten. Dhe ja ku do të gjeni hulumtimet që e mbështesin këtë.

Ne sapo kemi zbuluar se çfarë duhet të bëjnë gratë nëse duan të marrin një pozicion prej udhëheqësi.

Studiuesit analizuan 4.5 milion email-e të shpërndara nga studentët.

© septembrenell / Instagram

Për të gjetur përgjigjen, studiuesit analizuan 4.5 milion email-e nga studentë të cilët u vendosën menjëherë në pozicione drejtuese pas diplomimit. Në radhë të parë, ata zbuluan se rrjetet e tyre sociale ishin parashikime të forta nëse do të ishin lider.

Gratë dhe burrat lulëzojnë në ambiente të ndryshme.

© Shutterstock.com © Shutterstock.com

Si burrat ashtu edhe gratë marrin përfitime të konsiderueshme nga të qenët të vendosur në qendër të grupeve të tyre. Ky pozicion u jep atyre qasje në më shumë kontakte të tjera në rrjete të ndryshme. Dhe e lehtëson marrjen e informacionit të vlefshëm për punëdhënësit, pagat dhe udhëtimin e tyre në karrierë. Ata madje mund të përmirësojnë aftësitë e tyre për t’i bërë ato më të përshtatshëm për një pozicion të dëshiruar.

© AP/EAST NEWS

Ka diçka tjetër që është tepër e rëndësishme për gratë, por nuk bën ndonjë ndryshim për burrat. Dhe ne po flasim për një rreth të fortë të brendshëm të shoqeve femra. Kjo është thelbësore për shpërndarjen e informacioneve brenda kompanive rreth kompanive.

© The Bold Type / The District

Gratë duhet të përballen me pengesa të ndryshme nga ato të burrave, dhe është e dobishme për ta nëse dikush mund t’u tregojë atyre qëndrimin organizativ kundrejtë punës së grave në pozicionin e udhëheqëses, t’u tregohet nëse një kompani ofron mundësi të barabarta për gratë dhe burrat, ose t’i paralajmërojë ata që një intervistues mund të pyesë për planet për të pasur një familje. Kjo u jep atyre pak kohë që të mendojnë mbi të gjithë situatën dhe të bëjnë zgjedhjen e duhur.

Gratë mund të rrisin pagën e tyre me 2.5 herë dhe të marrin një pozicion më të mirë.

© Shutterstock.com © Shutterstock.com

Sipas studiuesve, gratë që kanë arritur të kenë rreth të ngushtë miqsh dhe që kanë marrë një rol qendror në këto grupe kanë fituar pozicione drejtuese që ishin 2.5 herë më të mira, për sa i përket pagës dhe fuqisë, në krahasim me gratë e tjera.

Këtu është një qasje që mund t’ju ndihmojë të formoni një rrjet efektiv.

© septembrenell / Instagram

Ekspertët ofrojnë gjithashtu një plan që mund t’i ndihmojë gratë të formojnë këtë rrjet.

  • Para së gjithash, është më mirë të mos i kushtoni vëmendje numrit të njerëzve në grup, por më shumë idesë se kush janë ata. Një strategji kryesore këtu është që të lidheni me ata që janë të lidhur me rrjete të tjera të shumta që mund të jenë të rëndësishme për ju.
  • Së dyti, njihuni me njerëz, përvoja dhe qëllimet e të cilave ndryshojnë nga tuajat. Ata tregojnë se sa më shumë njerëz të lidhen me njerëz të ngjashëm, aq më pak të ngjarë do të kenë ata për të diversifikuar rrjetet e tyre.
  • Dhe, së fundi, provoni vazhdimisht të zgjeroni rrjetin tuaj dhe të mos ngeceni me të njëjtët njerëz. Kjo është shumë e mirë për ju sepse do të njdeheni më të sigurt.
© Big Little Lies / HBO