“Meshkujt i Vërejnë Fshehtas”/ 7 Detaje të Imta që Femrave s’u Shkon Mendja që ‘Analizohen…’

@Depositphotos @Depositphotos

Egziston një bindje se burrat nuk i kushtojnë vëmendje detajeve të vogla dhe që shohin vetëm gjërat sipërfaqësore.

Fakti është se ata zakonisht vërejnë disa gjëra për cilat femrave as që u shkon mendja. Dhe natyrisht është mirë t’i dini këto gjëra në mënyrë që t’i shfrytëzoni ato në avantazhin tuaj.

Shprehia e fytyrës

Është absolutisht e gabuar të mendosh se burrat nuk mund të lexojnë emocionet: gjatë evolucionit, të gjithë njerëzit e morën këtë aftësi për të qenë në gjendje të dallonin miqtë nga armiqtë.

Rezulton se burrat nuk venë re vetëm sinjale të dukshme si lotët ose buzëqeshjet. Ata gjithashtu e shohin mungesën e sinqeritetit të pasqyruar në sytë e ftohtë dhe pakënaqësinë në buzët e ngjeshura së bashku.

Aftësia për të lexuar fytyrat u jep atyre një mundësi për të kuptuar se çfarë duan femrat edhe para se ta njohin. Ky komunikim joverbal (pa fjalë) mund t’i nxisë burra, sepse i ndihmon ata të ndihen të veçantë.

Ngjyra e veshjes që ajo preferon

Ky truk është shumë i thjeshtë. Gjithkush e di se ngjyrat ndikojnë në disponimin, emocionet dhe oreksin tonë në mënyra të ndryshme. E kuqja simbolizon energjinë dhe pasionin; e zeza simbolizon elegancën, besueshmërinë dhe drojën; roza simbolizon ngrohtësinë dhe ëmbëlsinë.

Pra, kur një grua zgjedh një ngjyrë të caktuar për të dalë me të dashurin ose bashkëshortin e saj, ajo dërgon sinjale të nënndërgjegjeshme për disponimin e saj për atë mbrëmje dhe intuita e partnerit të saj ndoshta e përcepton këtë.

Nëse këndon në dush apo jo

Kur bëjmë një dush, jemi vetëm. Ne jemi të qetë dhe nuk ndihemi të trembur. Niveli i stresit zvogëlohet dhe truri ynë fillon prodhimin e dopaminës, duke shkaktuar ndjenja të kënaqësisë. Në këto momente, ne duam të këndojmë pavarësisht gjendjes tonë të mirë apo të keqe.

Në fakt, kjo sjellje e ndihmon një person që të “rifreskojë” vetveten dhe të pushojë edhe nëse ata e dinë se dikush është në shtëpi. Kjo është e mirë sepse nëse ndihemi se nuk mund t’i tregojmë emocionet tona për një kohë të gjatë, ka një efekt psikologjik që mund të shkaktojë stres dhe të çojë në zënka dhe argumentime.

Nuk është për t’u habitur që burrat i kushtojnë vëmendje kësaj, sepse i ndihmon ata të imagjinojnë dhe përpunojnë disponimin e partnerit të tyre, i cili do t’i ndihmojë ata dhe të ardhmen e marrëdhënieve të tyre.

Mënyra si shkruan mesazhet

Vetëm më trimat nuk u dridhet qerpiku që t’i shprehin emocionet e të vërtetë duke i folur haptaz ndjenjat e tyre. Shumica prej nesh (sidomos ata prej nesh që janë mësuar me hapa të vegjël të sigurt) edhe kur përpiqen ta bëjnë këtë as nuk e ruajnë kontaktin me sy. Texting është një hapësirë ku femrat mund të zbulojnë ndjenjat e tyre të vërteta dhe zakonisht janë më të sinqerta, dhe meshkujt e dinë këtë.

Kjo është arsyeja pse burrat përpiqen të deshifrojnë të gjitha shenjat që ata marrin në mesazhe dhe të kuptojnë sa shpesh, pse dhe kur gratë i shkruajnë ato.

Ja një tjetër fakt interesant: gjuhëtarët thonë se fjalët që ne përdorim tregojnë shumë për karakterin tonë. Frazat e shpeshta si “Mendoj, ndihem” nënkuptojnë që një person është i përqendruar tek vetja. Nëse një person gjithmonë përpiqet t’ju bindë se janë të sinqertë duke përdorur “Vë bast, më beson”, ata mund të gënjejnë.

Pijet që ajo preferon

Verë e bardhë dhe ushqim deti, gin dhe tonik me miqtë, verë e kuqe kur ka stres. Preferencat në pije, si dhe në ushqim dhe rroba, mund të tregojnë shumë për një person.

Disa njerëz i kushtojnë vëmendje kësaj, kështu që ata do të dinë se çfarë të porosisin më pas dhe disa meshkujt e bëjnë këtë për të zbuluar gjendjen aktuale të të dashurave të tyre. Meshkujt gjithashtu e vërejnë nëse gratë pijnë, sepse ata e shijojnë herë pas here apo nëse ato janë të varura nga pija.

Rrobat që ajo vesh për të lënë përshtypje

Po, burrat u kushtojnë vëmendje rrobave. Ata nuk kujdesen për markat, koleksionet më të reja ose etiketat e çmimeve. Por gjithmonë do t’i kushtojnë vëmendje ndjenjës së elegancës, stilit dhe seksualitetit.

Është gjithashtu e mundur të kuptojmë qëndrimin e një gruaje ndaj një djaloshi të veçantë bazuar në mënyrën se si ajo është e veshur: nëse ajo shkon në takim me një fustan të mrekullueshëm dhe me flokët e saj të bëra në mënyrë të përkryer, ajo ndoshta është shumë e interesuar për atë djalë, por nëse ajo nuk kujdeset dhe vjen në veshjen e saj të përditshme, ndoshta është një shenjë e keqe.

Është gjithashtu e rëndësishme sa e sigurt është ajo. Nëse ajo duket e mirë, por ndihet e trembur dhe dridhet si gjethe, nuk do të bëjë përshtypje të mirë. Por nëse ajo është e relaksuar, nuk përpiqet t’i bëjë përshtypje askujt dhe vetëm kënaqet me veten dhe atmosferën, kjo mund të përmirësojë imazhin e saj.

Nëse ajo ha shumë ose pak

Në shumicën e rasteve, femrat preferojnë të hanë sallatë në drekë njohjeje. Ato pranojnë se, nga njëra anë, janë të frikësuara të japin përshtypjen e dikujt që ha shumë. Nga ana tjetër, ato përpiqen të tregojnë se janë të kujdesshme dhe të shëndetshme.

Në realitet, kjo sjellje ka efekt të kundërt. Gratë që hanë sallatë duken të turpshme, gjithmonë duke e kontrolluar çdo detaj te vetja dhe si rezultat, më pak tërheqëse në krahasim me një femër që urdhëron një biftek dhe duket e sigurt dhe e relaksuar. Përveç kësaj, në këtë situatë, meshkujt ndihen më të rehatshëm sepse janë në një datë me një person, jo me lepur.

Cila është gjëja e parë që ju i kushtoni vëmendje kur takoni një person?