Nga cila pemë vjen shpirti juaj? Datëlindja do t’ju ndihmojë ta gjeni…

Thuhet se molla nuk bie larg pemës, por a jemi të gjithë pemë molle?

Jo domosdoshmërisht!

Ky është një tip i veçantë i astrologjisë keltike që në përgjithësi është shumë shumë i saktë.

Si fillim gjeni ditëlindjen tuaj më poshtë:

Janar-Mars

 • Janar 01 – Janar 11 = Pema e Bredhit
 • 12 Janar – 24 Janar = Pemë Vidhi
 • 25 Janar deri 03 Shkurt = Pema e Selvisë
 • 04 Shkurt deri 08 Shkurt = Pema e Plepit
 • 09 Shkurt deri 18 Shkurt = Pema e Kedrit
 • 19 Shkurt deri 29 Shkurt = Pema e Pishës
 • 01 Mars deri më 10 Mars = Pema e Shelgut
 • 11 Mars deri më 20 Mars = Pema e Limonit
 • 21 Mars = Pemë Lisi
 • 22 Mars deri më 31 Mars = Pema e Lajthisë

Prill-Qershor

 • 01 Prill deri 10 Prill = Pemë Vadhe
 • 11 Prill – 20 Prill = Pemë Panje
 • 21 Prill deri 30 Prill = Pema e Arrës
 • 1 Maj – 14 Maj = Pema e Plepit
 • 15 Maj – 24 Maj = Gështenjë
 • 25 Maj deri më 03 Qershor = Pema e Frashërit
 • 04 Qershor deri 13 Qershor = Pemë Shkoze
 • 14 Qershor deri më 23 Qershor = Pema e Fikut
 • 24 Qershor = Pemë e Mështeknës
 • 25 Qershor deri 04 Korrik = Pema e Mollës

Korrik-Shtator

 • 05 Korrik deri më 14 Korrik = Pema e Bredhit
 • 15 Korrik deri 25 Korrik = Pema e Vidhit
 • 26 Korrik deri 04 Gusht = Pema e Selvisë
 • 05 Gusht deri më 13 Gusht = Pema e Plepit
 • 14 Gusht deri 23 Gusht = Pema e Kedrit
 • 24 Gusht deri më 02 Shtator = Pemë Pishe
 • 03 Shtator deri më 12 Shtator = Pema e Shelgut
 • 13 Shtator deri më 22 Shtator – Pema e Limonit
 • 23 Shtator – Pema e Ullirit
 • 24 Shtator deri më 03 Tetor – Pema e Lajthisë

Tetor-Dhjetor

 • 04 Tetor deri 13 Tetor = Pema e Vadhës
 • 14 Tetor deri më 23 Tetor = Pemë Panje
 • 24 Tetor – 11 Nëntor = Pemë Arre
 • 12 nëntor – 21 Nëntor = Pemë Gështenje
 • 22 Nëntor – 01 Dhjetor = Pemë Frashëri
 • 02-12 Dhjetor = Pemë Shkoze
 • 12 Dhjetor deri më 21 Dhjetor = Pemë Fiku
 • 22 Dhjetor = Pemë Ahu
 • 23 Dhjetor – 31 Dhjetor = Pema e Mollës

Tani lexoni më poshtë për të gjetur se çfarë zbulon pema e shpirtit tuaj në lidhje me personalitetin tuaj.

Pema e Shelgut

Ju jeni të bukur, por melankolikë. Empat të tërhequr, plot dashuri, ju pëlqen të ndiqni ëndrrat dhe jeni gjithmonë të sinqertë. Mund të jeni të vështirë për të jetuar me ju dhe jeni kërkues, por keni intuitë të mirë dhe jeni të gatshëm të dhuroni dashuri.

Pema e Arrës

Jeni disi të çuditshëm, ndonjëherë plot kontraste, të paepur, agresivë dhe shpesh egoistë, por edhe fisnikë, ambiciozë, spontanë dhe zemërgjerë.

Ju mund të jeni një partner/e i/e vështirë dhe nuk jeni gjithmonë të pëlqyer. Gjithsesi, ju ju ndodh shpesh të admiroheni.

Pema e Vadhës

Ju jeni simpatik, i talentuar, por jo egotisë, doni jetën tuaj, të pavarur, plot me shije të mirë, me vlera arti, të pasionuar, emocionantë, të mirë, por nuk falni lehtë.

Pema e Plepit

Ju jeni të bukur, por jo shumë të sigurt në vetvete. Ju jeni të guximshëm, por vetëm kur është e domosdoshme. Ju jeni nazeli,  shpesh të vetmuar dhe kërkoni një mjedis të këndshëm.

Ju mund të ushqeni antipati të madhe, të jeni artistikë, organizatorë të mirë dhe përgjithësisht partnerë të besueshëm.

Pema e Pishës

Ju adhuroni të jeni në shoqëri argëtuese. Ju jeni të fuqishëm, doni një jetë të rehatshme, jeni aktivë dhe jeni shoqërues të mirë, por nuk jeni shumë miqësorë.

Ju mund të bini lehtë në dashuri, por dashuria ju djeg shpejt. Ju tentoni të hiqni dorë shumë lehtë dhe çdo zhgënjim ju largon nga qëllimet tuaja të mëdha.

Pema e Ullirit

Ju adhuroni ngrohtësinë, të jeni solarë, të jeni të sjellshëm dhe të arsyeshëm. Ju tentoni të jeni të balancuar dhe të shmangni agresionin.

Ju mund të jeni tolerantë, të qetë dhe të keni një ndjenjë të fortë drejtësie. Ju nuk bëheni xhelozë për kollaj dhe dashuroni të jeni me njerëz të sofistikuar.

Pemë Lisi

Ju tentoni të jeni të fortë, të vendosur, të pavarur dhe të ndjeshëm. Ju nuk i pëlqeni ndryshimet dhe i mbani këmbët tuaja në tokë dhe kokën drejt për nga retë.

Pemë Panje

Sigurisht që nuk jeni të zakonshëm. Ju keni imagjinatë aktive, jeni origjinalë, të turpshëm por ambiciozë, me vetëbesim dhe keni etje për përvoja të reja.

Pema e Limonit

Ju i pranoni enigmat e jetës, por ju e urreni konfliktin dhe stresin. Ju nuk jeni dembelë, por mund të jeni të plogët. Ju shpesh jeni mbështetur në kërkesat dhe bëni sakrifica të tilla që nuk ju lejojnë të zhvilloheni. Ju jeni besnikë, por mund të jeni shumë xhelozë.

Pema e Shkozës

Ju jeni një bukuri e ftohtë. Ju keni shije të mirë, nuk jeni egotistë, ju pëlqen ta bëni jetën aq të rehatshme sa të keni mundësi dhe të keni një jetë përgjithësisht të disiplinuar.

Ju kërkoni një partner të butë dhe emocional në jetë. Ju jeni një dashnor i pazakontë dhe jeni shumë i ndërgjegjshëm për këtë.

Pema e Lajthisë

Ju jeni simpatikë, jo shumë të kërkuar, shumë të kuptuar nga të tjerët. Ju dini se si të bëni përshtypje, jeni një luftëtar i drejtësisë shoqërore, popullor, i përulur dhe i sinqertë.

Ju tentoni të jeni një partner tolerant dhe të keni një sens të saktë të gjykimit.

Pema e Bredhit

Ju keni shije të jashtëzakonshme, ju jeni dinjitozë, të sofistikuar dhe dashuroni të bukurën. Ju keni një tendencë të jeni kokëfortë, ambiciozë dhe të zellshëm. Ju bëni shumë miq dhe shumë armiq.

Pema e Fikut

Ju jeni të fortë, të vetëdijshëm dhe të pavarur, por keni vështirësi në dëgjimin e pranimin e mendimeve ndryshe nga tuajat dhe nuk pëlqeni argumentet. Ju e doni jetën, familjen, fëmijët dhe kafshët tuaja.

Ju mund të jeni një flutur sociale, por jeni të prirur të neglizhoni miqësitë.

Pema e Vidhit

Ju jeni të këndshëm, plot shije, modestë dhe tentoni të mos i falni gabimet. Ju jeni gazmorë, por keni vështirësi t’u bindeni urdhërave të të tjerëve. Ju pëlqen të merrni vendime për të tjerët dhe jeni fisnikë, por shpesh nuk merrni kritika të mira.

Pema e Selvisë

Ju jeni të fortë, shpesh muskulozë, të adaptueshëm dhe e merrni jetën si t’ju vijë. Ju jeni optimistë, ndonjëherë keni nevojë për para, urreni vetminë dhe jeni dashnorë pasionantë që e kanë të vështirësi të mbeten lehtë të kënaqur.

Pema e Gështenjës

Ju jeni të pazakontë, të painteresuar për të bërë përshtypje dhe keni një ndjenjë të fortë drejtësie. Ju jeni tërheqës, diplomatë, por acaroheni shumë lehtë. Ju mund të vuani ndonjëherë një kompleksi i superioritetit. Ju shpesh ndiheni se nuk ju kuptojnë.

Pema e Kedrit

Jeni të gjallë, miqësorë, të adaptueshëm dhe kënaqeni me luksin. Ju tentoni të jeni në gjendje të mirë shëndetësore dhe të mos shikoni më poshtë te të tjerët.

Pema e Mështeknës

Jeni elegantë, miqësorë, modestë dhe nuk ju pëlqejnë gjërat e tepërta. Nuk ju pëlqen vulgariteti dhe e adhuroni natyrën. Ju mungon pasioni, por keni imagjinatë të shfrenuar.

Pemë e Ahut

Ju keni shije të mirë dhe prireni të jeni sipërfaqësorë. Materializmi juaj ndoshta ka shkaktuar probleme financiare për ju në një moment apo në një tjetër.

Ju jeni një udhëheqës i mirë, nuk ndërmerrni rreziqe të panevojshme dhe jeni një shoqërues i mirë jete.

Pema e Frashërit

Ju jeni pak të pazakontë, impulsivë dhe kërkues. Ju nuk doni t’ia dini për kritikat dhe jeni ambicioze dhe të rreptë. Ju nuk i pëlqeni shumë idetë e ndryshme nga tuajta, por kujdeseni thellësisht për mirëqenien e të tjerëve.

Pema e Mollës

Ju tentoni të jeni të ëmbël dhe simpatikë. Ju i tërhiqni shumë të tjerët, krijoni një atmosferë të këndshme, jeni gjithmonë të dashuruar dhe dëshironi të duheni nga të tjerët.