Ora Kur Keni Lindur Tregon Nëse Jeni një ‘Zog Dite’ apo ‘Buf Nate’

© Allpix Press/East News © face to face/FaceToFace/REPORTER

Ata që zgjohen herët dhe ata që flenë vonë kanë një stil të ndryshëm të jetesës, zakone të ndryshme, preferenca të ndryshme dhe një mjedis të ndryshëm, sugjerojnë studiuesit. Për më tepër, pas disa studimesh, u zbulua se momenti kur u lindët në të vërtetë është për t’u “fajësuar”. Mundohuni të mbani mend nëse ishte në mëngjes ose në mbrëmje, sepse kjo mund të shpjegojë shumë.

Ne vendosëm të kuptojmë pse disa njerëz zgjohen kaq lehtë në mëngjes dhe gjetëm disa fakte interesante që mund t’ju ndihmojnë të shpjegoni pse orët tuaja më të mira janë pas orës 6 të pasdites.

Njerëzit që kanë lindur në mëngjes shënuan më mirë në testet e mëngjesit.

© 0000001/Reporter

Ne mund të programohemi që nga momenti ynë i lindjes. Ky përfundim u dha nga psikologë që testuan një grup të madh studentësh. Ata që kanë lindur në mbrëmje kanë rezultate të mira vonë pasdite dhe një paralel i ngjashëm vlen për ata që zgjohen herët.

© Wiese/FaceToFace/REPORTER

Koha juaj e lindjes mund të caktojë orën tuaj biologjike. Natyra dhe cilësia e dritës që shihni për herë të parë kur lindni ndikon në tërë jetën tuaj. Ta themi thjesht, nëse keni lindur natën kur nuk kishte dritë, ky ishte momenti fillestar i aktivitetit tuaj. Pra, thjesht jeni programuar në këtë mënyrë.

Njerëzit që kanë lindur para kohe mund të ndikohen nga momenti i lindjes së tyre në një mënyrë ekstreme.

© FaceToFace/REPORTER

Ka disa njerëz që priren të zgjohen jashtëzakonisht herët në mëngjes, pavarësisht të gjithave. Një studim ka sugjeruar që këta të rritur kanë lindur para kohe. Për më tepër, u gjetën disa fakte të tjera interesante. Një grup fëmijësh të lindur para kohe u studiuan ndërsa flinin gjatë natës. Ata kishin më pak gjumë, në total rreth 45 minuta dhe një cilësi më të dobët të pushimit gjatë natës në krahasim me fëmijët që nuk kishin lindur para kohe.

Gjithashtu, studiuesit kanë vërejtur që foshnjat me një peshë të ulët në lindje zgjohen mesatarisht 40 minuta më herët se kushdo tjetër.

Njerëzit me regjime të ndryshme të gjumit kanë aftësitë e tyre.

© Instagram/Sipa USA/East News

Është zbuluar se njerëzit që zgjohen herët në mëngjes janë më të shëndetshëm, në përgjithësi, ndërsa “bufat e natës” kanë më shumë të ngjarë të vuajnë nga problemet e humorit dhe depresioni për shkak të një shqetësimi në gjumë. Por në të njëjtën kohë, njerëzit e mbrëmjes dhe natës kanë tendencë të jenë më krijues. Edhe pse pagjumësia mund të jetë një disavantazh i madh, disa studime kanë treguar që ato mund të jenë më ekstravagante.

“Zogjtë e mëngjesit” u vunë re se ishin më pak impulsivë dhe më produktivë për detyrat që duhet të bëni para mbrëmjes, si një punë zyre, për shembull. Ky mund të jetë një përfitim i shkëlqyeshëm kur keni një takim pune në mëngjes dhe keni nevojë që truri tuaj të funksionojë me të vërtetë shpejt.