Pse intuita është forma më supreme e inteligjencës…

©shutterstock

Të kesh një natyrë intuitive ose të jesh i talentuar shpirtërisht shpesh përcillet brez pas brezi. Nëse mendoni se keni një shqisë të gjashtë, ose disa ju quajnë shpirt i vjetër, atëherë mund të jetë një dhuratë që ju është transmetuar nga paraardhësit tuaj.

Shumë njerëz përjetojnë ndjenja ose ndjesi për të cilat besojnë se janë të çuditshme ose jo të kësaj bote. Ndoshta, diçka e mbinatyrshme po përpiqet të komunikojë diçka. Ndërhyrja hyjnore është diçka që shumë njerëz e përjetojnë shpesh, por a do të thotë që ju jeni i talentuar shpirtërisht?

Nëse mendoni se keni dhurata unike për të komunikuar me botën shpirtërore, atëherë duhet të hapeni dhe të lejoni që lidhja të ndodhë. Sa më gjatë ta zgjatni mospranimin se jeni i talentuar shpirtërisht, aq më e vështirë mund të bëhet jeta juaj.

Shenjat e të paturit inteligjencë shpirtërore

Ndoshta, ju jeni në ndjesi se keni një anë intuitive ose keni një dhuratë për t’u përballur me sferën shpirtërore. Epo, ja dhjetë gjëra që mund t’ju ndodhin kur keni një natyrë të talentuar shpirtërisht.

Sinkronizimi

Me siguri keni dëgjuar se vdekja, ndër të tjera, gjithnjë vjen treshe. Këto tendenca ndoshta janë të bazuara shpirtërisht. Quhet sinkronicitet dhe shkon përtej vdekjes.

Po sikur të keni ëndrra, vizione dhe mendime të vazhdueshme për një person? Mund të ndodhë që bota shpirtërore dëshiron që t’i drejtoheni këtij personi për t’ju ndihmuar.

Një vajzë dikur shihte në ëndërr ish-të dashurin e saj që nga shkolla e mesme sikur ai vdiste në një aksident të tmerrshëm me makinë. Ajo aksidentalisht u ndesh me të në një librari jo shumë kohë pas kësaj ëndrre, por ajo nuk e përmendi ëndrrën. Pastaj, ai papritmas u shfaq në listën e sugjerimeve të miqve të saj në Facebook, të cilin ajo e pranoi.

Dy javë pas takimeve, ajo pa në një postim që makina e tij doli nga rruga gjatë një stuhie dëbore, dhe ai u zhduk. Ndoshta, bota shpirtërore po përpiqej t’i thoshte asaj të lidhej me të, ta paralajmëronte atë ose të bënte paqe me të kaluarën e tyre.

Dëgjimi i zërave udhëzues

A dëgjoni gjëra që askush tjetër nuk i dëgjon? A i bëni dikujt një pyetje dhe duket sikur e dini përgjigjen para se të flasin? Ju duhet të dëgjoni zëra frymorë kur ata po përpiqen të komunikojnë me ju.

Ata mund të vinë në mendjen tuaj, të flasin me zemrën tuaj, ose ju mund t’i dëgjoni me zë të lartë. Pavarësisht se si ju vijnë mesazhet, ju duhet të jeni pritës për të hapur komunikimin. Këto zëra mund të nënkuptojnë se ju jeni të talentuar shpirtërisht dhe shpirtrat dëshirojnë t’ju ndihmojnë.

Emocione dhe eksperienca jo të zakonshme

Mund të keni ndjesi dhe shpërthime emocionale që nuk janë tuajat. Mund të jenë ndjesitë e dikujt tjetër që kanalizohen përmes jush. Mund të tingëllojë pak e largët, por ndodh gjithë kohën.

Një histori thoshte se një grua po udhëtonte për në Florida dhe do të parakalonte një kamion. Sa herë që ajo afrohej me shumë kamionit, ajo ndjehej e frikësuar, madje edhe e tmerruar. Ajo ishte aq në ankth sa ndihej sikur do ta qëllonin.

Ajo e dinte që ishte e talentuar shpirtërisht. Por ajo nuk ishte e sigurt nëse fryma po përpiqej ta paralajmëronte atë për një rrezik ose ajo po e kanalizonte energjinë e të tjerëve. Ajo shpejt mësoi se ky ishte një përqendrim. Përvoja ishte aq e pakëndshme sa nuk mund ta largonte nga mendja.

Ajo zbuloi më vonë se gruaja e vëllait të saj ishte rrëmbyer në Los Angeles. Ajo e dinte që emocionet që ndiente ishin ato të kunatës. Shqisa e saj e gjashtë i lejoi që t’i ndjejë këto ndjesi për familjen e saj.

Makthet e natës

Shpesh mendohet se fëmijët janë përjetues të tmerreve të natës, sepse kanë frikë irracionale dhe empatitë natyrore. Sidoqoftë, disa ekspertë thonë se arsyeja pse fëmijët i përjetojnë këto ëndrra është se ata janë kaq të ndjeshëm ndaj sferës shpirtërore.

A keni dëgjuar ndonjëherë për gjendjen “Delta dhe Theta”? Kur një i rritur që është i talentuar shpirtërisht hyn në këtë gjendje, ata mund të shohin gjëra përtej qëllimit normal. Nëse një shpirt po përpiqet të komunikojë me ju, por nuk po ju tërheq vëmendjen, atëherë makthet janë një mënyrë tjetër për të komunikuar.

Mos harroni, ata do të bëjnë gjithçka që mundin për të marrë vëmendjen tuaj, edhe nëse kjo do të thotë të zgjoheni natën prej ankthit.

Ndjesi drithëruese

A keni pasur një ndjesi shpimi gjilpërash kur dikush ju thotë diçka të mahnitshme?Ndonjëherë ndjeheni aq të ngacmuar brenda sa doni të kërceni me gëzim.

Këto ndjesi mund të jenë magjike; disa madje i përshkruajnë si mrekulli. Këto fenomene janë thjesht frymë që konfirmojnë me ju në një mënyrë tjetër.

Presion rreth “syrit të tretë”

Shumica e njerëzve e dinë se ku ndodhet “syri i tretë”. A keni ndjerë ndonjëherë një presion në këtë zonë, në mes të vetullave?

Ekspertët thonë se njerëzit e aftë shpesh mund të marrin mesazhe kur ndiejnë këto dhimbje në këtë zonë. Për më tepër, individë të tjerë thonë se ata mund të shohin ngjyrat e çakrës së një personi tjetër kur hapin syrin e tyre të tretë.

Bërja e disa ushtrimeve shpirtërore mund t’ju ndihmojë të hapni dhe mbyllni këtë vizion të jashtëzakonshëm me lehtësi.

Mprehtësia dhe të qenit të talentuar shpirtërisht

Njerëzit që kanë njohuri mund t’ju tregojnë gjëra të pranishme në dhomë që të tjerët nuk mund t’i shohin. Për shembull, ata mund të ndjejnë kur një entitet i lig hyn në dhomë. Fryma do t’ju japë ndjenja të ndryshme për të pranuar praninë.

Ndërsa rriteni në dhuratat dhe thirrjet tuaja, së shpejti do të jeni në gjendje të kanalizoni botën shpirtërore ashtu si ju vjen, por gjithashtu duhet të dini kur të mbyllni syrin tuaj të tretë për të pushuar. Të gjitha këto gjëra do të vijnë me kohën dhe praktikën.

A mendoni se jeni intuitiv? A keni përjetuar gjëra që të tjerët nuk i shohin ose i dëgjojnë? A ju quajnë njerëzit një shpirt i vjetër? Ju mund t’i mirëprisni me vetëdije këto shpirtra, ose mund t’i largoni ato.

Ju duhet ta dini se fryma është shumë bindëse kur dëshiron ta merrni përsipër. Ndërsa bëheni më të vetëdijshëm për gjërat që ndodhin në botë që shumica nuk mund t’i shihni, ju mund të rritni aftësitë tuaja.

Mos harroni, për të forcuar një muskul pasi duhet ta përdorni shpesh. Ju mund të përmirësoni aftësitë tuaja dhe të mësoni se si të kanalizoni botën e frymës për t’ju ndihmuar juve dhe atyre që janë përreth jush. Hapi më thelbësor është të pranoni që keni një dhuratë dhe ta përmirësoni atë në mënyrë që të mund të intensifikohet.