Pse Motra e Madhe është një nga Njerëzit më të Rëndësishëm në Jetën Tuaj

Nëse keni një motër më të madhe, mund të fshiheni pas saj kur të keni probleme, ta bëni atë të bëjë detyrat tuaja, madje edhe të huazoni rrobat e saj (pa i thënë asaj, sigurisht), por ka më shumë gjëra të tjera për të cilat duhet të jeni falënderues.

Sipas psikologëve, të paturit një motër përmirëson qëndrueshmërinë tuaj mendore dhe zhvillimin e përgjithshëm. Fëmijët që rriten me motra përreth tyre janë më të lumtur dhe bëhen të rritur më të suksesshëm.

Ne besojmë se të kesh një motër më të madhe është vërtet një bekim që të ndihmon në shumë mënyra dhe në çdo pjesë të jetës tënde. Ja si:

Ajo zvogëlon mundësinë që ju të divorcoheni në të ardhmen.

© My Best Friend’s Wedding / Sony Pictures

Një studim nga Universiteti Shtetëror i Ohajos zbuloi se fëmijët me motra dhe vëllezër kishin një shans më të ulët për t’u një divorcuar në të ardhmen. Një aspekt i këtij zbulimi befasues është që të kesh një motër të bën një të rritur më të pjekur dhe më pak të përqendruar tek vetja.

Përvojat tuaja të hershme të fëmijërisë kanë një ndikim të madh në zhvillimin tuaj si i rritur. Fëmijët me motrat dhe vëllezër duhet të mësojnë se si të ndajnë gjërat dhe të përballen me konfliktet shumë herët, kështu që ky edukim është shumë i rëndësishëm kur përballen me një partner romantik.

Të kesh një motër të madhe si shok ndërsa rritesh ka një ndikim të thellë në çdo fushë të jetës tënde.

Ajo është arsyeja pse prindërit tuaj janë më të butë me ju.

© Gossip Girl / Warner Bros

Nëse mendoni se rritja ishte e vështirë për ju, besoni apo jo, ishte më e vështirë për motrën tuaj. Një studim ka zbuluar se prindërit janë shumë më të rreptë dhe të ashpër ndaj të parëlindurve të tyre, kur krahasohen me pjesën tjetër të motrave dhe vëllezërve.

Prindërit për herë të parë kanë të bëjnë me rregulla dhe shumë pritje, por këto zvogëlohen kur lind një fëmijë tjetër dhe gradualisht, ata bëhen më të butë. Pra, nëse keni një motër më të madhe, kjo është një arsye tjetër për të cilën duhet të jeni mirënjohës ndaj saj.

Ajo ju nxit dhe ju ndihmon të arrini qëllimet tuaja.

© _BindersFullOfWomen_ / Reddit

Ajo ka shumë gjëra për t’ju mësuar të cilat ju nuk i keni përjetuar ende. Ju gjithmonë do të keni një aleat dhe dike për t’iu drejtuar. Ajo frymëzon që të jeni më të mirë dhe të përpiqeni drejt qëllimeve tuaja. Duke u rritur me motrat ju bën më ambiciozë dhe të pavarur.

Është një proces normal për ato të rinj për të imituar vëllezërit e motrat e tyre më të mëdhenj, si pjesë e zhvillimit të tyre social dhe njohës. Edhe pse ju nuk jeni në dijeni, motra juaj e madhe është thelbësore në formësimin e personalitetit tuaj.

Ajo përmirëson shëndetin tuaj mendor duke qenë atje për ju.

© Hunger Games / Lionsgate

Sipas shkencës, rritja me motrat redukton ndjenjat negative tek adoleshentët e rinj. Ju keni më pak të ngjarë të ndjeheni të vetmuar, fajtorë, dhe padashur. Dashuria mes fëmijëve është super e rëndësishme në zhvillimin emocional dhe mund të ndihmojë për të frenuar rënien në depresion. Të paturit e një motre gjithashtu ju bën një person më të dashur dhe më të ndjeshëm.

Ajo ju ndihmon të zbuloni kuptimin e dashurisë së pakushtëzuar.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Elle Fanning (@ellefanning) in data:

Ajo është dikush që lshtë gjithmonë aty për t’ju mbështetur. Edhe ndërsa plakeni, ajo lidhje do të vazhdojë të ketë rëndësinë më të madhe në mirëqenien tuaj të përgjithshme dhe marrëdhënien më të gjatë që do të keni në jetën tuaj. Gjithmonë keni mbështetje nga ajo dhe dike për të biseduar. Kjo ju bën të ndjeheni të dashur, dhe gjithashtu ju mëson se si të komunikoni më mirë ndjenjat tuaja. Ju gjithmonë do të jeni më të kënaqur të ndani diçka me të sesa me prindërit tuaj, dhe sigurisht që do të jetë një dëgjues më i mirë.

Mbi të gjitha, gjithmonë do të keni një shoqe më të mirë, dikush që ju njeh me aq intimitet sa që ajo mund të kuptojë se çfarë po mendoni vetëm duke parë ju. Kjo është dhurata më e çmuar dhe diçka që duhet ta çmoni çdo ditë. Ju jeni aq me fat që keni një motër të madhe që ju do.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Selena Gomez (@selenagomez) in data: