Pse Shoqet që e Duan Fëmijën Tënd si të Tyrin Janë Kaq të Veçanta

© jaime_king / instagram

Nuk ka asgjë më të mirë sesa të shihni sa shumë përkujdeset mikja juaj më e mirë për fëmijën tuaj. Ato kanë një lidhje të veçantë me njëri-tjetrin, hanë akullore së bashku dhe luajnë pafund, gjë që e bën miqësinë tuaj edhe më të çmuar.

Por nuk ka të bëjë vetëm me ndjesitë e mira që kjo situatë ju jep – ky kontribut dhe përkushtim i ëmbël ju jep më shumë sesa mendoni.

Ne jemi të bindur që mikr të tilla janë një bekim si për ju ashtu edhe për fëmijët tuaj, kështu që mos harroni t’i përqafoni ato herën tjetër kur të bëheni bashkë!

Ata kanë zgjedhur të duan ty dhe fëmijët tuaj.

Shoqet tuaja të ngushta janë familja juaj e zemrës. Keni kaluar ulje-ngritje së bashku, dhe nëse ato janë akoma afër me ju dhe fëmijët tuaj, ata ka të ngjarë të jenë një mike e ngushtë e juaja përgjithmonë. Ato ju duan juve dhe fëmijët tuaj jo sepse u duhet, por sepse kështu zgjedhin, dhe kjo dashuri nuk do të mbarojë kurrë.

Ata e duan gjithçka që është një pjesë e rëndësishme nga ju.

© selenagomez / instagram

Jeta përfundimisht ndryshon pasi të keni fëmijë, dhe tani ato janë bërë qendra e universit tuaj. Ju lini shumë gjëra që keni bërë më parë dhe përqendroheni më shumë në familjen tuaj. Për shkak të kësaj, ju mund të humbni disa miq, por ato që duan fëmijët tuaj nuk do të shkojnë askund sepse ato do të jenë gjithmonë atje për ju dhe fëmijët tuaj, dhe kurrë nuk duhet të zgjidhni midis tyre ose fëmijëve tuaj.

Ato janë njerëzit që mund t’u besoni fëmijët tuaj.

© emmaroberts / instagram

Ato lumturohen kur i shikojnë herë pas here për t’ju lënë edhe ju të pushoni për disa orë. Dhe ato janë dadot tuaj më të mirë që dinë gjithçka për fëmijët tuaj. Ju mund të jeni të sigurt se ato do ta ushqejnë fëmijën tuaj siç duhet dhe do t’i blejnë fëmijës një bluzë të gjelbër me dinozaur sepse ato e dinë që fëmija juaj është i fiksuar me ngjyrën jeshile dhe dinosaurët. Ju i besoni atyre aq sa ju i besoni vetvetes, dhe ata ju besojnë njësoj.

© jaime_king / instagram

Jo vetëm që ato mund të dëgjonin përgjithmonë historitë dhe problemet tuaja me prindërit, por ata ju japin edhe këshillat më të mira. Ato duan të festojnë fitoret e fëmijëve tuaj me ju dhe ata patjetër që do të qajnë së bashku me ju në ditën e tyre të diplomimit.

Ata janë miq më të vjetër për fëmijët tuaj.

© jaime_king / instagram

Ekzistojnë disa situata ku fëmijët tuaj nuk ndjehen rehat duke folur me ju. Ato nuk do t’ju dëgjojnë gjithmonë, nuk do t’ju tregojnë çdo detaj të një tregimi ose do t’ju bëjnë pyetje që nuk dëshironi. Por ju e keni të mbuluar këtë pjesë sepse fëmijët tuaj kanë një të rritur të mençur në anën e tyre, të cilit i besojnë dhe tek i cili mund të kërkojnë këshilla ose ndihmë. Pa pyetje, pa gjykime – ato janë aty për fëmijët tuaj.

Ato janë modele që fëmijët tuaj mund të ndjekin.

© margotrobbie / instagram

Kur fëmijët nuk ju dëgjojnë, ata me siguri do të dëgjojnë miqtë tuaj që kujdesen për ta. Prej tyre ata mësojnë për kujdesin, mirësinë, dhembshurinë dhe dashurinë e pakushtëzuar.

Ata janë prindër të dytë për fëmijët tuaj që është një privilegj i vërtetë.

© How I Met Your Mother / 20th Century Fox Television

Dashuria nuk është kurrë e tepërt, dhe sa më shumë njerëz të duan fëmijët tuaj, aq më mirë do të jetë për ta dhe aq më e lehtë do të jetë jeta e tyre. Ata janë me fat që kanë kaq shumë njerëz që i mbajnë gjithmonë afër dhe të cilëve mund t’u besojnë në çdo situatë. Ata kanë njerëz shtesë që i duan ata pa kushte – dhe a nuk është kjo dhurata më e mirë e mundshme?