Psikologët Zbuluan 10 Gjestet e Një Partneri Besnik

Ndërsa psikologët besojnë se besimi duhet të jetë themeli i një marrëdhënieje të fortë dhe të pjekur, disa njerëz ende mund të dyshojnë se partneri i tyre është mosbesues për shkak të një përvoje traumatike të së kaluarës ose pasigurive të tyre. Përfytyrimi i partnerit tuaj me një person tjetër mund të çmendë çdokënd, kështu që ndonjëherë është më mirë të merrni frymë thellë dhe të vlerësoni nëse ka vërtet diçka për t’u shqetësuar.

Ne e kuptojmë se sa e rëndësishme është të jesh i sigurt për pozicionin tënd në marrëdhënien tënde, kështu që ne mblodhëm një listë të shenjave që mund të tregojnë se partneri juaj është plotësisht i përkushtuar dhe nuk mendon t’ju mashtrojë. Si bonus, në fund të artikullit, do të zbuloni se çfarë mund të tregojë për lidhjen tuaj mënyra se si i mabni duart.

Ata janë të sinqertë me ju për gjithçka.

© Riverdale / Archie Comics Publications

Në një marrëdhënie të pjekur, partnerët duhet të jenë në gjendje të ndajnë të gjitha lajmet e tyre me njëri-tjetrin, dhe jo vetëm lajmet e këndshme. Nëse vini re se partneri juaj shmang madje edhe gënjeshtrat e bardha, mund të jetë një shenjë se ata janë besnikë ndaj jush dhe ju shohin si një person të cilit mund t’i besojnë plotësisht.

Kjo mund të jetë mënyra e tyre për të treguar respektin dhe besimin e tyre pasi ata e dinë që ju nuk do t’i gjykoni ata. Ata shohin që marrëdhënia është mjaft e fortë sa të gjeni një mënyrë për të kapërcyer së bashku çdo situatë.

Ata e tregojnë përkushtimin e tyre ndaj marrëdhënies.

© Younger / Jax Media

Të gjitha marrëdhëniet kanë uljet dhe ngritjet e tyre, por partneri juaj nuk duhet të zhduket prej jush që në shenjën e parë të telasheve. Nëse partneri juaj është gjithmonë i gatshëm të bisedojë për gjërat dhe nuk ju injoron kur situatat bëhen më të vështira, është një shenjë që ata janë të përkushtuar në këtë marrëdhënie dhe kanë sy vetëm për ju. Të jeni të sigurt që ata do të bëjnë çmos që marrëdhënia të funksionojë.

Ndjenjat e tyre janë konsistente.

© George Kraychyk / Capital Pictures / East News

Nëse diçka është e drejtë për ju, zemra juaj ndoshta do t’ju tregojë për këtë menjëherë. Nëse ndjenjat e partnerit tuaj nuk ndryshojnë gjatë gjithë kohës dhe nuk vuani nga ndryshimet e humorit, do ta dinë se ti je i/e duhura. Ata e dinë se çfarë duan për të ardhmen e tyre dhe ajo jeni ju, kështu që nuk ka vend për dyshime.

Ata bëjnë përpjekje të mjaftueshme për ta bërë marrëdhënien të funksionojë.

© This Is Us / 20th Century Fox Television

Në fillim të marrëdhënies, partnerët zakonisht janë të gatshëm të komunikojnë me njëri-tjetrin më shumë për ta bërë marrëdhënien të funksionojë. Sidoqoftë, nëse keni qenë së bashku për disa kohë dhe ky entuziazëm nuk është zbehur, është një shenjë që partneri juaj ju sheh si personin me të cilin ata mund ta imagjinojnë të ardhmen e tyre dhe kjo perspektivë është mjaft tërheqëse. Dhe asnjë pengesë gjatë rrugës nuk mund ta ndalojë atë të që ndodhë.

Ata janë të vërtetë dhe emocionalisht të hapur me ju.

© (500) Days of Summer / Fox Searchlight Pictures

Shumë njerëz ndjehen të pasigurt në marrëdhënie sapo t’i shprehen personit tjetër. Nëse partneri juaj ndan me ju shqetësimet dhe pasiguritë e tyre, është një shenjë që ata duan të qëndrojnë të lidhur emocionalisht dhe mezi dëshirojnë që edhe ju të jeni pjesë e jetës së tyre.

Nëse partneri juaj nuk është i disponueshëm emocionalisht, është më mirë të bëni një bisedë në mënyrë që të mos vendosni distancë mes jush dhe të zbuloni arsyen e kësaj sjelljeje.

Ata nuk kanë frikë të shprehin dashuri fizike.

© Shutterstock.com

Ndërsa disa njerëz mund të jenë më të ndjeshëm se të tjerët, nëse vini re se partneri juaj përdor çdo mundësi që i jepet për të treguar dashurinë e tij, me siguri jeni në rrugën e duhur. Shfaqja e dashurisë fizike ndihmon në ndërtimin e intimitetit dhe krijimin e një lidhje të fortë emocionale mes partnerëve. Në këtë mënyrë partneri juaj shpreh dhe dëshirën për t’u kujdesur për ju.

Ata nuk bëhen xhelozë.

© Jane The Virgin / CBS Television Studios

Ndjenja e xhelozisë shpesh lind nga të qenit i pasigurt, jo vetëm për veten, por edhe për marrëdhënien. Partneri juaj gjithashtu mund të projektojë mendimet dhe dëshirat e tyre mbi ju dhe të dyshojë në ndjenjat tuaja.

Një marrëdhënie e shëndetshme duhet të ndërtohet mbi besimin dhe nëse partneri juaj nuk sillet si xheloz, është një shenjë që ata ndjehen të sigurt dhe të kënaqur me mënyrën se si po shkojnë gjërat.

Ata ju përfshijnë në të gjitha sferat e jetës së tyre.

© One Day / Focus Features

Ndërsa është e natyrshme të keni një jetë jashtë marrëdhënies, një person që është vërtet i angazhuar do të dëshirojë të ndajë pjesën më të madhe të përvojës së tyre me ju. Kjo nuk do të thotë se të dy nuk mund të rrini herë pas here veçmas, por nëse partneri yt ju sheh si përparësi, ata do të jenë të gatshëm t’ju përfshijnë sa më shumë që të jetë e mundur.

Mund të jetë mënyra e tyre për t’ju lënë të njiheni më mirë me to dhe të tregoni se ata janë një libër i hapur dhe nuk kanë asgjë për të fshehur nga ju.

Ata i marrin në konsideratë mendimet dhe dëshirat tuaja.

© Silver Linings Playbook / The Weinstein Company

Gjestet e shkëlqyera mund të jenë lajkatare, por janë gjërat e vogla që kanë më shumë rëndësi. Nëse partneri juaj gjithmonë e merr në konsideratë mendimin tuaj dhe është i gatshëm të ndryshojë për t’ju bërë më të lumtur dhe të ndjeheni më rehat në marrëdhënie, është një shenjë që ju do të thoni shumë për ta.

Ndryshimi i modeleve të sjelljes mund të jetë mjaft sfidues dhe nëse partneri juaj është gjithnjë i gatshëm për ju, është diçka që duhet të vlerësohet dhe që dëshmon dashurinë e tyre për ju.

Ju jeni gjithmonë në mendjen e tyre.

© Good Trouble / Blazing Elm Entertainment

Partneri juaj mund të mos jetë në gjendje të rrijë me ju çdo ditë, por edhe nëse ata kanë ditën më të ngarkuar në punë, ata do të gjejnë një minutë për t’ju njoftuar se po mendojnë për ju.

Vetëm një mesazh, një fotografi e lezetshme, ose një emoji do të dëshmojë se ju jeni gjithmonë në mendjen e tyre dhe nuk ka asnjë person me të cilin do të dëshironte të fliste.

Bonusi: Çfarë mund të thotë për marrëdhënien tuaj mbajtja e duarve

Psikologët besojnë se gjuha e trupit zbulon shumë për qëllimet tona të vërteta, kështu që edhe një gjest i thjeshtë si mbajtja e duarve mund të tregojë ndjenjat e vërteta të partnerit tuaj për ju.

Ju gërshetoni lirshëm gishtat. Është një gjest i bukur që tregon, jo vetëm dashurinë, por pavarësinë e secilit partner dhe vepron si një sinjal për njerëzit e tjerë që jeni bashkë.

Partneri juaj mban dorën mbi tuajën. Ndërsa ky gjest mund të jetë një shenjë e një dëshire të fortë për të mbrojtur një person tjetër, ai gjithashtu mund të zbulojë natyrën kontrolluese dhe të pavarur të marrëdhënies. Është më mirë t’i kushtoni vëmendje sjelljes së partnerit tuaj për të vërejtur ndonjë shenjë shqetësuese.

Ju shtrëngoni gishtat e gërshëtuar. Bllokimi i të gjithë gishtërinjve gjatë mbajtjes së duarve shpesh interpretohet si një shenjë tërheqjeje dhe një nevojë e fortë për të qenë me personin tjetër, por pa treguar shumë dominim.

A dini ndonjë shenjë tjetër që vërteton se partneri juaj ka sy vetëm për ju? Ndani përvojën tuaj në komente.