Studiuesit Zbuluan si të Zgjidhni Partnerin Perfekt Përpara se të Mbushni 35 Vjeç

©shutterstock

Dashuria është me të vërtetë një ndjenjë e jashtëzakonshme. Mund të sinkronizojë ritmet e zemrës së të dashuruarve, t’i ndihmojë ata të lehtësojnë dhimbjen dhe t’i bëjë ata të ndjehen të lumtur.

Dhe kush do ta mendonte se matematika mund të na ndihmojë t’i gjejmë të gjitha këto. Sigurisht, dashuria është plot emocione, zhvillime të papritura e ngjarje dhe është e vështirë të përgatitesh për të takuar shpirtin tënd binjak. Por matematikani Hannah Fry shpjegon se si të zgjidhni partnerin ideal duke përdorur një formulë të veçantë.

Ne shpresojmë se të gjithë do ta gjeni dashurinë dhe po nxitojmë të ndajmë me ju sekretin se si ta takoni shpirtin tuaj binjak para moshës 35 vjeç.

Formula matematikore për të përmbushur dashurinë tuaj

© Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Focus Features

Shumë marrëdhënie kanë modele të caktuara. Kjo do të thotë që shumë njerëz sillen në të njëjtën mënyrë. Për shembull, 34% e njerëzve presin pak kohë përpara se të kapen nga duart, sesa të puthin të dashurin e tyre. Modelet lejojnë matematikanët të gjejnë formula që mund t’ju bëjnë më të suksesshëm gjatë ngjarjeve të paparashikueshme, si rënia në dashuri dhe kërkimi i partnerit ideal. Kjo formulë funksionon për shkak të diçkaje që quhet teoria optimale e ndalimit – në thelb, zgjedhja e kohës së duhur për të vepruar, për të arritur rezultatet më të mira të mundshme.

© Pride & Prejudice / Focus Features

Imagjinoni që do të dëshironit të martoheshit para moshës 35 vjeç dhe filluat takimet në moshën 15 vjeçare. Sipas kësaj formule matematikore, nuk duhet të konsideroni askënd për një marrëdhënie afatgjatë përgjatë 37% të parë të personave me të cilët dilni. Por personi që vjen pas kësaj 37%, është shoku juaj ideal i shpirtit. Nëse marrëdhënia juaj e parë ndodh në moshën 15 vjeç, nuk do të filloni të dilni me një kandidat të përshtatshëm derisa të jeni 22 vjeç.

© Labor Day / Paramount Pictures

Sigurisht, kjo metodë ka rreziqe. Partneri juaj ideal mund të bëjë pjesë në 37% e parë, dhe do të duhet t’i refuzoni ata nëse po ndiqni matematikën. Ose partneri tjetër pas 37% të parë mund të mos jetë shumë më i mirë dhe do të duhet të kaloni jetën me ta. Por duke pasur parasysh që kjo formulë përdoret në natyrë (për shembull, nga disa lloje peshqish), ajo funksionon dhe do t’ju ndihmojë të rritni shanset për të gjetur partnerin e përsosur.

Shkenca për njohjen e dashurisë tuaj të vërtetë

© Friends / NBC © Friends / NBC

Personaliteti i personit me të cilin dilni mund të analizohet në bazë të përpikmërisë së tyre. Personat që vijnë në mbledhje me kohë janë më të pëlqyeshëm. Ata mendojnë për të tjerët dhe u pëlqen të ndjekin një plan të qartë. Dhe ata që vijnë më herët janë më nervozë, por në të njëjtën kohë, ata i kuptojnë dhe i ndiejnë më mirë emocionet e tyre.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Ju gjithashtu mund t’i kushtoni vëmendje këpucëve të partnerit tuaj. Sipas studimit, këpucët mund të tregojnë shumë për një person dhe personalitetin e tyre. Njerëzit që veshin këpucë të rehatshme janë optimistë dhe të gatshëm për të ndihmuar të tjerët. Dhe ata që preferojnë çizmet kanë frikë nga ndryshimet dhe mund të tregojnë agresion.

Disa këshilla dashurie më shumë nga matematikanët

© Blue Valentine / The Weinstein Company

Hannah Fry thotë se nëse po kërkoni dashurinë në internet, atëherë është më mirë të mos vendosni fotot tuaja më të mira në një sit takimesh. Ne e dimë që tingëllon e çuditshme, por matematika i shpjegon të gjitha. Rezulton se një person, atraktiviteti i të cilit vlerësohet nga të gjithë do të jetë më pak i suksesshëm dhe do të frikësojë shumë aplikantë. Një person i cili nuk i fsheh tiparet e tyre tërheqëse dhe tregon ndjeshmëri kur bëhet fjalë për pamjen e tyre, në të vërtetë do të jetë më popullor në faqe.

© Last Night / Gaumont

Dhe nëse tashmë e keni takuar dashurinë tuaj dhe jeni martuar me ta, atëherë është më mirë të mos heshtni për të treguar pakënaqësinë tuaj. Ata çifte që diskutojnë dhe përpiqen të kuptojnë problemet me marrëdhëniet e tyre dhe ata që flasin për pakënaqësinë e tyre dhe gjërat që i merzisin ata kanë një shans më të ulët për t’u divorcuar. Përmirësimi i martesës dhe puna me të mund të ndihmojë në shmangien e divorcit.