10 Gjëra që i Mësova nga 2020-ta…

©Renata Bakaj/ Facebook

Shëndeti i trupit dhe liria e mendjes janë gjëja më e çmuar.

Çdo veprim dhe vendim i individit ka efekte në të gjithë komunitetin dhe prandaj ne jemi drejtpërdrejt përgjegjës, gjithnjë, për gjithçka që ndodh në botë.

Edhe kur nuk ke më asgjë materiale, ndihesh i pasur nëse ke dashurinë e të afërmve dhe nga kjo dashuri merr forcën për të pushtuar gjithçka.

Ka njerëz, vazhdimisht jokonsistentë, të cilët nuk shohin përtej egos së tyre dhe manipulojnë realitetin vetëm për të marrë avantazhe dhe fitime dhe lavdi për veten. Përparësitë dhe fitimet që shërbejnë vetëm për të mbytur frikën e tyre të thellë nga vetmia, varfëria dhe dështimi.

Ka të tjerë që shkëlqejnë me dritën e bujarisë së pakushtëzuar dhe gëzohen duke i bërë njerëzit të lulëzojnë pranë tyre, ata nuk ndiejnë zili dhe frikë për asgjë ose për askënd sepse ato kanë zemra plot dashuri dhe vetëdije se kur japim, në fakt, marrim shumë më tepër.

Ka njerëz të mbërthyer në marrëdhënie të gabuara nga frika e ndryshimit dhe vetmisë dhe sepse janë skllevër të skemave mendore, përgjegjësive false, apo detyrimeve morale.

Ka të tjerë që ndjekin zemrën e tyre dhe janë në përputhje me ndjenjat e tyre më të thella dhe nuk pushojnë së luftuari edhe kur duket se gjithçka është e humbur ose e gabuar ose e papranueshme nga shoqëria.

Ka njerëz vetëshkatërrues që kanë frikë nga gjithçka, shohin armiq, sulme personale dhe pengesa kudo, dhe me të vërtetë nuk duan të ndihmohen. Ju duhet t’i lini ata të ndjekin rrugën e tyre ose do t’ju trajtojnë si pengesë e jo si një ndihmë e çmuar.

Ka njerëz në vend që mësojnë nga gabimet dhe dështimet e tyre për të qenë më të fortë, më të ndjeshëm dhe të vendosur dhe për të ndërtuar fatin dhe qëllimin e tyre çdo ditë duke vendosur të jetojnë jetën me gëzim, dinamizëm dhe shpresë.

Çdo fund përkon me një fillim të ri, thjesht duhet të kesh guximin ta jetosh plotësisht veten tënde!

©Renata Bakaj