10 Gjërat që Femrat Alfa i Bëjnë Ndryshe nga të Tjerat

“Një femër alfa ka guximin të jetë versioni më i mirë i vetvetes.” – Ky citim u kushtohet të gjitha femrave “të vështira”, “të egra” dhe alfa që gjenden rrotull. Ato që nuk kanë frikë të jenë asgjë më pak se ekscentrikët e tyre.

Kur mendoni për një femër alfa, çfarë ju vjen në mendje?

Një femër alfa është një femër që, përkundër rregullave dhe perceptimeve shoqërore të grave, e jeton jetën e saj në maksimum, e guximshme dhe e pathyeshme. Ajo shtron rrugën e saj me frymëzim dhe motivim të vetë-gjeneruar.

Femrat alfa nuk janë të ndryshme nga të tjerat në kuptimin që janë më të mira se ato, ato janë të ndryshme për shkak të mënyrës së qasjes ndaj jetës.

Më poshtë është një listë e 10 mënyrave me të cilat femrat Alpha i bëjnë gjërat ndryshe në krahasim me femrat e tjera.

Një nga prioritetet i tyre kryesor në jetë është maksimizimi i kënaqësisë

Alpha bën më të mirën nga çdo situatë. Ato janë mjeshtre në formësimin e jetës në situata që janë vërtet të këndshme për to. Ato besojnë se jeta është për të provuar gjëra dhe kjo është arsyeja pse ato duan të përfshihen në aktivitete dhe aventura të reja.

Gratë alfa nuk janë të turpshme, ato janë të hapura dhe të sigurta

Zakonisht ato janë të parat që përshëndesin një punonjës të ri ose një të huaj në një festë me miq dhe nuk kanë frikë të shprehin ato që kanë në mendje.

Ato janë të sigurta në vetvete dhe kanë një vetëvlerësim të lartë

Tani kjo nuk do të thotë se ato janë të padurueshëm ose mendjemëdhaja, kjo thjesht do të thotë se ato e dinë vlerën e tyre. Besimi i një femre alfa qëndron në faktin se ajo e di që ka papërsosmëri dhe zgjedh t’i dashurojë dhe t’i përqafojë ato sidoqoftë, sepse papërsosmëritë janë jo perfekte në mënyrë të papërsosur.

Ato nuk varen nga të tjerët për t’i bërë ato të lumtura në jetë

Femrat alfa bëjnë atë që duhet të bëjnë për t’u ndjerë të lumtura, ato nuk presin nga të tjerët që ta bëjnë këtë për to. Ato e dinë që në fund të fundit janë të vetmet që mund të përmbushin çdo dëshirë të tyre, dhe kjo nuk do të ndryshojë nëse ajo është në një lidhje. Pavarësia e saj qëndron, ajo vendos kufij me partnerin e saj dhe kurrë nuk e lejon kapërcimin e tyre.

Ato mësojnë nga e kaluara dhe nuk enden në të

Një tjetër gjë që femrat alfa dinë të bëjnë më së miri është të mësojnë nga gabimet e së kaluarës, duke i integruar mësimet në të tashmen, ndërsa kujtojnë se e kaluara është e kaluar. E vetmja gjë për të cilën është mirë është të mësoni prej saj.

Janë shumë të rrepta në mirëmbajtjen e kufirit të vendosur

Gratë alfa e vlerësojnë veten e tyre dhe për këtë arsye ato vendosin kufij. Ato janë gjithmonë të vetëdijshme dhe vigjilente për të siguruar që askush të mos shkelë ose të cënojë kufijtë e tyre.

Ato nuk kanë frikë të largojnë nga vetja njerëzit toksikë.

Siç u përmend më herët, ata pëlqejnë të bëjnë gjithçka në jetë sa më të këndshme që të jetë e mundur, kështu që nëse ju jeni një person toksik dhe nuk shërbeni për ndonjë qëllim tjetër përveç negativitetit, atëherë femra alfa nuk do të ndjejë keqardhje për t’ju larguar nga jeta e saj.

Nëse ajo ndjehet e pakënaqur ose e irrituar në një situate, ajo gjithashtu do të jetë shumë e lumtur për t’u larguar prej saj. Ajo e di se duke qëndruar aty ku nëk bën pjesë do t’ia shterojë energjitë.

Ato nuk janë mbretëresha e dramës

Femrat alfa i kanë kaluar me kohë fazat e dramës së jetës dhe në të vërtetë nuk mund të qëndrojnë rreth njerëzve që argëtohen me dramë. Drama kërkon kohë dhe energji të vlefshme që nuk mund të kthehet prapa, dhe kjo është arsyeja pse ata qëndrojnë sa kësaj mënyre jetese.

Ato e kuptojnë që trupi dhe mendja e tyre janë një investim për të cilët ia vlen të shpenzohet kohë

Femra Alpha vendos në kohën dhe pëpjekjer në pozicion për në palestër, ushqim të shëndetshëm, lexim etj. Të gjitha gjërat që ndihmojnë në forcimin e mendjes dhe trupit të saj. Një trup i shëndetshëm është një mendje e shëndetshme.

Ato janë gjithmonë vetvetja, me këdo që ato takohen

Femrat alfa janë gra të qëndrueshme, pavarësisht se kush jeni, do të përballeni me të njëjtin person, gjatë gjithë kohës. Një gjë që irriton një femër alfa është fakti që disa njerëz nuk janë në përputhje me atë se kush janë, domethënë; ata ndryshojnë personalitetin e tyre në varësi të asaj se me kë bashkëveprojnë.

Ky nuk është lloji i njerëzve prej të cilit një femër alfa varet, sepse në fund të fundit, shokun gjeje si vetja.