10 Ndryshime Ndërmjet Zakoneve të të Pasurve dhe të Varfërve që Shpjegojnë Shumë Gjëra

Është mjaft shokuese që 26 miliarderët më të pasur zotërojnë pasuri të barabarta me ato të 3.8 miliardë njerëzve më të varfër të popullsisë së botës sonë. Për disa prej nesh, nuk duket e drejtë, por prapë lind pyetja se si e kanë arritur këtë.

Kur filloni të studioni këtë temë, kuptoni se njerëzit e pasur kanë disa zakone të përbashkëta që i ndihmuan ata të bëhen kaq të suksesshëm financiarisht.

Ne shpresojmë se të gjithë të kenë mundësi të mjaftueshme për të përmbushur dëshirat e tyre të sinqerta dhe kemi gjetur 10 zakone që i dallojnë njerëzit e varfër nga njerëzit e pasur.

Dhënia dhe bashkëndarja është shenja e një mendje të pasur.

© ASSOCIATED PRESS/East News

Së pari jepni! 79% e të pasurve kanë dhuruar për bamirësi. Ata e kanë bërë zakon të dhurojnë kohën, paratë dhe mjeshtërinë e tyre.

Dhurimet, bamirësia dhe dhuratat për miqtë dhe të afërmit nuk janë vetëm një shenjë e një zemre të mirë, por edhe e një jete të pasur. Sigurisht, ka njerëz të babëzitur kudo që thjesht duan të konsumojnë, por një i pasur e di se paratë duhet të lëvizin dhe njerëzit e tjerë kanë nevojë për ndihmë.

Kjo nuk do të thotë që ju i hidhni në erë të gjitha paratë – të bësh gjithçka brenda arsyes është thelbësore.

Mos thuaj JO!

© depositphotos.com © depositphotos.com

Mundohuni të llogarisni sa herë në ditë ju thoni jo ose refuzoni idenë e dikujt. Edhe nëse jeni 100% të sigurt që diçka nuk do të funksionojë, vetëm prisni. Jepuni pak kohë. Jini mendjehapur!

Të qenit tolerant dhe i durueshëm është thelbësore kur bëhet fjalë për sigurimin e pasurisë.

Nëse doni të jeni të pasur mos u merrni me thashetheme.

© depositphotos.com

Thashethemet dëmtojnë marrëdhëniet dhe mbyllin dyert e suksesit tuaj. Njerëzit e pasur kanë një zakon të mos thonë asgjë pas shpinës së të tjerëve.

Nëse keni një problem me dikë, është më mirë të shkoni tek ai person dhe të bisedoni drejtpërdrejt me ta. Një qëndrim i tillë do t’i shtojë disa bonuse reputacionit tuaj në shoqërinë e lartë.

Kini një qëllim, jo një dëshirë.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Nëse doni të jeni të suksesshëm, duhet të vendosni një qëllim jo vetëm të dëshironi. Ju nuk mund të kontrolloni rezultatin e një ëndrre! Duke planifikuar dhe ditur saktësisht se çfarë dëshironi, ju ndërmerrni hapa drejt pasurisë.

Njerëzit e pasur nuk shpresojnë të fitojnë jackpot.

© Markus Spiske / unsplash © Chris Liverani / unsplash

Thomas Corley, një autor që studionte milionerë, arriti në përfundimin se një person i suksesshëm nuk luan lojëra dhe nuk qëndron duke pritur që të fitojë lotarinë.

Nuk do të thotë që ata nuk ndërmarrin rreziqe. Sigurisht qe e bëjnë! Por puna është se ata llogaritin gjithçka përpara dhe mbështeten tek vetja e tyre, jo në një pasuri që nuk është diçka e sigurt.

Njerëzit e pasur lexojnë shumë.

© Tyler Nix / unsplash © Jay Clark / unsplash

Bill Gates thotë se lexon 50 libra në vit dhe kjo i jep një avantazh të madh. Dhe ai nuk është i vetmi në mesin e njerëzve të pasur që mendojnë se leximi është “mënyra”.

Sidoqoftë, ne nuk po flasim për libra që janë thjesht për argëtim, por edhe për ato që përmbajnë informacione mbi vetë-zhvillimin. Ata duhet t’ju edukojnë dhe t’ju japin ide të reja. 11% e njerëzve të pasur dhe 79% e njerëzve të varfër lexojnë për argëtim.

Nuk ka nevojë për mburrje.

© bruce mars / unsplash © Anjo Clacino / unsplash

Një kirurg plastik i suksesshëm në Boston thotë se në të vërtetë të pasur nuk janë zakonisht ata që veshin rrobat më të shtrenjta. Ata nuk blejnë makina luksoze dhe çanta më të fundit. Fqinji juaj mund të jetë një miliarder, por kurrë nuk do ta dini për këtë.

Njerëzit e pasur e bëjnë kujdesin për buzëqeshjen e tyre një zakon të përditshëm.

© depositphotos.com

62% e të pasurve përdornin fillin dentar çdo ditë në krahasim me vetëm 16% të njerëzve të varfër. Buzëqeshja është një nga gjërat e para që vërejmë tek një person. Mund të prishë tërë imazhin tuaj nëse keni erë të keqe të gojës dhe dhëmbë të verdhë.

Marrja e borxhit është zakon i të varfërve.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Biznesmeni amerikan David Ramsey thotë se të pasurit i qëndrojnë larg borxhit. Nëse ata kanë nevojë për të blerë diçka, ata do të kursenin para për këtë dhe do të paguanin me para.

Huamarrja e parave në një bankë për pushime ose për një makinë nuk duket e arsyeshme sepse duhet të paguani interes për kredinë.

“Borxhi është një pengesë e madhe për ndërtimin e pasurisë,” këshillon Ramsey. Të jetosh përtej mundësive dhe një pamundësi për të llogaritur paratë nuk mund të sjellë sukses.

Ju nuk mund t’ia dilni vetëm.

© AFP/EAST NEWS

Njerëzit e pasur ndërtojnë ekipe! Ata nuk mund të merren me gjithçka vetë. Ata nuk janë njerëzit më të zgjuar në botë. Nëse nuk dinë diçka, ata u japin detyra të tjerëve që janë më të ditur për këtë fushë.

Nuk është turp të kërkosh ndihmë nga njerëzit e tjerë.

Cili zakon është më i rëndësishmi për sukses? A keni zakonet tuaja që ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja? Ju lutemi ndani me ne përvojën tuaj dhe lini komentet tuaja më poshtë!