12 Parimet e Edukimit Mbretëror që prindërit Duhet t’i Mbajnë Shënim

Sipas përrallave apo mësimeve të historisë, fëmijët mbretëror flenë mbi jastekë mëndafshi, hanë nga pjata të arta dhe kalojnë gjithë ditën duke kënaqur veten.

Ne vendosëm të kontrollojmë se si rriten princi dhe princesha më e famshme – George dhe Charlotte, fëmijët e Dukës dhe dukeshës së Kembrixhit.

Ata madje duhet t’i pastrojnë vetë dhomat e tyre.

Një titull nuk është arsye për të pasur një mënyrë jetese të papunë.

© eastnews

Në familjen e Dukeshës së Kembrixhit ka vetëm një dado që e ndihmon atë me fëmijët. Të gjitha detyrat që lidhen me ushqimin, larjen dhe ecjen me fëmijët realizohen nga prindërit.

Madje, William punon si pilot helikopteri në shërbimet e urgjencës mjekësore dhe fëmijët janë të vetëdijshëm për këtë.

Respektojnë punën e njerëzve të tjerë

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Princess Charlotte (@hrhcharlotte_cambridge) in data:

Nipërit e Mbretëreshës Elizabetë e kuptojnë që në moshë të hershme që puna e çdo personi duhet të vlerësohet, pavarësisht nëse është puna e një nëne që përgatit drekën apo një shërbuese që pastron shtëpinë.

Kjo është arsyeja pse George dhe Charlotte e dinë se ata nuk mund t’u bëjnë naze ushqimeve të tyre dhe se ata duhet të merren vetë edhe me rrobat e tyre.

Familja është prioriteti numër në jetë

© eastnews

Edhe tani, George 4-vjeçar kujdeset për motrën e tij të vogël, dhe dukesha thotë se po bëhen shokë të ngushtë. Edhe pse të vegjël, fëmijët e njohin historinë e familjes së tyre dhe shpesh vizitojnë varrin e gjyshes së tyre, Princeshës Diana.

Kate dhe William gjithashtu përpiqen të shpenzojnë sa më shumë kohë të jetë e mundur me fëmijët e tyre. George, për shembull, pëlqen të bisedojë për gjithçka me babanë e tij, dhe Charlotte pëlqen të gatuajë së bashku me nënën e saj.

Kur hanë darkë, fëmijët rrinë së bashku me të rriturit, pavarësisht traditave paraekzistuese.

Gjithkush ka të drejtë të shprehë lirisht mendimet dhe ndjenjat e tij

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kate Middleton (@duchesskatephotos) in data:

Përkundër traditës së sjelljes së “përmbajtur” në familjen mbretërore, Kate dhe William zhvillojnë në mënyrë aktive intelektin emocional në fëmijët e tyre.

Duke parë fëmijët që komunikojnë me njëri-tjetrin në shkollë, e kuptoj se jetojmë në një kohë absolutisht ndryshe. Ne jemi duke u zëvendësuar nga gjeneratat që nuk kanë frikë të deklarojnë gjëra që me të vërtetë i shqetësojnë ata, ” – thotë Princi William.

Edukimi në plan të parë

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kensington Palace (@kensingtonroyal) in data:

Leximi i librave është një aktivitet i preferuar i Princit George dhe Princeshës Charlotte.

Kate shumë shpesh i çon fëmijët në ekspozita dhe muzeume. Muzeu i tyre i preferuar është Muzeu i Historisë Natyrore në Londër.

“Fëmijët duan të vijnë shumë këtu, dhe më besoni, kjo nuk është vetëm për shkak të dinosaurëve”, – thotë dukesha.

Është e nevojshme të duam sportin

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Princess Charlotte (@hrhcharlotte_cambridge) in data:

Duka dhe Dukesha janë të njohur për natyrën e tyre sportdashëse.

Kate pëlqen hokej në lëndinë dhe William pëlqen të luajë futboll, basketboll dhe polo.

Princi George dhe Princesha Charlotte nuk shfaqin ndonjë interes të jashtëzakonshëm për sportet tani, por prindërit e tyre janë të sigurt se fëmijët e tyre do të ndjekin hapat e tyre në të ardhmen.

Duhet të ndjekim rregullat dhe të tregojmë sjellje të mira në publik, pavarësisht moshës

Fëmijët janë të vetëdijshëm se do të largohen nga eventet dhe vendet publike në rast të sjelljes së keqe dhe të kapriçove. Ka rregulla strikte të sjelljes, madje edhe për fëmijët mbretërorë. Nëse princi ose princesha sillen shumë keq, ata lihen në shtëpi gjatë një rasti zyrtar.

Mund të relaksoheni në shtëpi

Ata nuk i kanë thyer akoma kockat e tyre, por gjithmonë përpiqen ta bëjnë këtë. George lëviz gjithmonë nëpër shtëpi, duke shtyrë gjërat dhe duke u hedhur.

Ju lutem më thoni se pas pak kohësh gjërat do të jenë më të thjeshta,” thotë Princi William.

Ndëshkimet fizike janë komplet të përjashtuara

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kate Middleton (@duchesskatephotos) in data:

Nuk ka rëndësi se sa keq sillen fëmijët, Duka dhe Dukesha e Kembrixhit kurrë nuk përdorin dënime fizike. Prindërit përdorin metodat e tyre për të ndikuar tek fëmijët.

Nëse djali shpërthen në zemërim, nëna e tij gjen menjëherë një mënyrë për të tërhequr vëmendjen e fëmijës së acaruar, për shembull, duke kënduar me zë të lartë. Dhe ndonjëherë ajo vetë ulet në dysheme dhe fillon të bërtasë. Zakonisht funksionon dhe fëmijët qetësohen.

Tabletët dhe kompjuterat janë lodra për të rriturit

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kate Middleton (@duchesskatephotos) in data:

George dhe Charlotte shpenzojnë shumë kohë jashtë në biçikleta dhe duke ecur në natyrë.

Por ata janë shumë të kufizuar në përdorimin e pajisjeve elektronike. Kate dhe William mendojnë se këto lodra janë më të përshtatshme për moshat më të mëdha, ndërsa topat, litarët e kërcimit dhe lojërat në natyrë janë ndihmësit më të mirë në zhvillimin e fantasisë dhe imagjinatës.

“Po” kukullave

© pxhere.com © Entertainment One

Të shikuarit televizor lejohet në familjen mbretërore. Sidoqoftë, ka kohë specifike për të.

Fëmijët mbretërorë tashmë kanë kukullat e tyre të preferuara; Charlotte shpesh kërkon të shikojë Peppa Pig ndërsa George adhuron Fireman Sam.

Konsumimi i arsyeshëm si një mënyrë jetese.

© eastnews © eastnews

Kate dhe William favorizojnë konsumin e arsyeshëm.

Është i shprehur kryesisht në refuzimin për të blerë sende të reja të modës. Shumë shpesh, mund të shihni Princin George ose Princeshën Charlotte të veshur me rroba të prindërve të tyre apo edhe rroba nga fëmijëria e Xha Harry.