13 Mënyrat më të Mira për të Thyer Akullin

Ne kemi vendosur të mësojmë se si ta thyejmë akullin. Këto 13 këshilla do t’ju ndihmojnë të lini një përshtypje të parë të mirë dhe gjithmonë të jeni në gjendje të bisedoni me dikë që sapo keni takuar.

1. Tregoni interesin tuaj për personin me të cilin po flisni. Njerëzit thjesht duan të flasin për veten e tyre, kështu që në mënyrë që të thyejnë akullin, lërini të flasin. Dëgjojini me kujdes, dhe përpiquni të dukeni të interesuar në atë që thotë personi tjetër.

2. Shmangni pyetjet Po / Jo. Kur flisni me dikë, përpiquni të bëni pyetje më të hapura. Për shembull, në vend që të pyesësh “Si po e kaloni?” Pyetni: “Si ju duhet ky event?”

3. Lëreni personin tjetër të shpjegojë gjërat që nuk i dini. Nëse personi me të cilin po flisni përmend diçka të re për ju, kërkoni nga ai që ta shpjegojë këtë gjë për ju. Kështu, biseda juaj do të zgjasë më shumë.

4. Lexoni lajmet. Ju mund të mos dëshironi të lexoni shumë mbi lajme të fundit, por do të jetë shumë e dobishme për të ringjallur një bisedë që ka arritur në një heshtje të pakëndshme. Provoni të bëni një pyetje të thjeshtë “A keni dëgjuar për atë që ndodhi atje?”

5. Ndani përvojën tuaj. Nëse personi tjetër përmend diçka të njohur për ju ose një situatë që e keni kaluar edhe ju, mos hezitoni të ndani përvojën tuaj. Në këtë mënyrë ju dy do të jeni më të afërt.

© freepik

Përdorni teknikën F.P.R.Ë. Mos i harroni këto shkronja. Ata do të vijnë shumë në ndihmë kur të bëni biseda të vogla.

F-amilja: Sa fëmijë keni? A keni jetuar këtu për një kohë të gjatë? Çfarë ju pëlqen më shumë në këtë qytet?

P-rofesioni: Çfarë bëni për të jetuar? Për çfarë po punoni aktualisht? Cila është pjesa më e vështirë e profesionit tuaj?

R-ikrijim: Çfarë bëni gjatë kohës së lirë? Ku mund ta marr copën që keni përdorur për të krijuar këtë fustanin/kostumin? Sa kohë keni që luani tenis?

Ë-ndrra: Cila është ëndrra juaj më e madhe? Nëse do të mund të udhëtonit kudo, ku do të sjkonit? Çfarë keni dashur gjithmonë të bëni?

7. Jini të sinqertë. Nëse doni të keni biseda të gjata të këndshme, thjesht thojeni. Disa pyetje personale janë të duhura, për shembull, “Nga çfarë keni më shumë frikë?” Ose “Çfarë ju pëlqen më së shumti në jetën tuaj?”

8. Mësoni nga më të mirët. Shikoni biseda të të famshmëve në televizor, ose ndiqni kanalet e tyre në internet. Do të mësoni se si të bëni pyetje, cilat pyetje duhet të pyesni, si t’i përdorni pushimet në biseda dhe cilat shaka janë të përshtatshme.

9. Ushqejeni vetëvlerësimin e tyre. Një kompliment dhe një buzëqeshje mund të shkojë shumë. Komplimentet menjëherë tërheqin vëmendjen dhe interesin e njerëzve. Por jini të sinqertë dhe mos e teproni!

10. Praktika ju bën të përsosur. Nëse është një person i ulur pranë jush në metro ose në zonën e pastrimit në zyrën tuaj, bisedoni me ta. Vetëm praktika do t’ju bëjë një ekspert bisede.

© pixabay

11. Duhet të mos harroni që nuk duhet të flisni për fenë, abortin, politikën apo ekonominë. Disa njerëz besojnë as për ish-ët.

12. Përdorni një version më të mirë të pytjes “Çfarë bëni?” Për shembull, mund të pyetni “Çfarë ju mban të zënë në këto ditë?” Në këtë mënyrë, personi me të cilin po flisni mund të fokusohet në sferën në të cilën ata ndihen më rehat, qoftë familja, puna, studimet etj.

13. Ju nuk jeni vetëm. Mos harroni se nuk jeni i vetmi që ndihet çuditshëm ose i trembur në një situatë ku askush nuk e njeh njëri-tjetrin. Edhe ata që duken shumë të sigurt mund të ndihen njësoj si ju. Pra, jini të parët që të thyeni akullin. Është e vlefshme!