18 Rregullat e Respektit të Cilat i Shkelim pa e Kuptuar

Ju mund ta konsideroni veten një njeri i sjellshëm, por ne vemë bast se nuk e keni menduar kurrë që edhe sasia e ushqimit që lini në pjatën tuaj do të thotë shumë për ju.

Mënyra se si e kaloni kripën dhe madje edhe mënyra se si e vendosni çantën, kanë rregullat e tyre!

Ne do ju paraqesim 18 rregulla të mirësjelljes që mund të mos i keni marrë në konsideratë, për t’ju ndihmuar të dukeni më të rafinuar sesa një dado britanike.

Ju nuk lini një kafshatë në pjatën tuaj.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju mbani kontakt me sy kur pini pijen tuaj.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju tregoni se doni të shkoni në tualet

Ju nuk u përgjigjeni ftesave brenda 24 orëve.

© depositphotos.com

Ju e vendosni çantën në anën tuaj të djathtë, duke mos e lënë krahun e djathtë të lirë për të shtrënguar duart dhe për t’u shoqëruar.

© C. Adler/Broadimage/EAST NEWS © David Hitchens/Capital Pictures/EAST NEWS

*Ju kërcitni gishtat në vend që të tundni dorën ato në një mënyrë miqësore për të tërhequr vëmendjen e kamarjerit.

Ju nuk i përdorni enët e kuzhinës sipas rregullit të duhur sepse nuk po respektoni rregullin “jashtë-brenda”.

© depositphotos.com
 1. Piruni i sallatës
 2. Piruni i peshkut
 3. Pirun i darkës
 4. Pecetë
 5. Thikë gjalpi
 6. Pjata e bukës
 7. Lugë ëmbëlsirë
 8. Piruni i ëmbëlsirës
 9. Vendosni Etiketën
 10. Pjata e sallatës
 11. Tas supe
 12. Pjata e shërbimit
 13. Thikë sallate
 14. Thikë mishi
 15. Thikë peshku
 16. Lugë supë
 17.  Lugë çaji
 18. Piruni i frutave të detit
 19.  Gota e ujit
 20. Gota e shampanjës
 21. Gota e verës së kuqe
 22. Gota e verës së bardhë
 23. Gota e alkoolit të ëmbël

Ju e kaloni kripën pa piperin

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju takoni gotat gjatë një dollie. Thjesht pijeni!

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju i mbytni bashkëpunëtorët tuaj me parfum.

© depositphotos.com

Ju nuk i rivendosni pajisjet në palestër pasi t’i përdorni.

© depositphotos.com

Ju diskutoni gjëra të rëndësishme përmes telefonit, përmes mesazheve ose përmes postës elektronike, në vend që të bëni një bisedë ballë për ballë.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju tregoni me gisht.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju i mbani njerëzit peng në biseda telefonike.

© depositphotos.com

Ju bllokoni shkallët lëvizëse dhe nuk lejoni që njerëzit të kalojnë në tren, ashensor, etj., Përpara se të hypni.

© PhysicsIsMyMistress / reddit

Ju i kaloni fotot majtas ose djathtas kur dikush po ju tregon një foto në telefonin e tyre.

© depositphotos.com

E teproni me shpërndarjet në rrjetet sociale.

© Pixabay.com

Ju përshëndetni njerëzit me shtrëngimin “peshku i vdekur”, në vend që të keni një shtrëngim të fortë dhe të sigurt.

Cilin nga këto rregulla po thyeni? A e dini rregulla të mirësjelljes që duhet t’i shtojmë në këtë liste? Na ndihmoni të paraqitemi sa më mirë duke i shkruar ato në komente!