8 Rregullat e Artit të Joshjes që Ndezin Dëshirën e Çdokujt të Hedhë Hapin e Parë Drejt Teje

©alamy

Të gjithë kemi një dëshirë të brendshme për t’u shkëputur, për të dalë nga rutina jonë e mërzitshme dhe për t’u hedhur në një dramë të imagjinatës dhe mundësisë.

Të joshësh nuk është domosdoshmërisht të biesh në dashuri, por nëpërmjet joshjes mund të krijosh parakushtet për një marrëdhënie të qëndrueshme.

Shënim me rëndësi: Ky artikull synon ta informojë lexuesin në lidhje me anën amorale në lojën e joshjes, duke shpjeguar sesi fillon joshja, dhe si joshësit më të suksesshëm e dinë këtë shumë mirë. Këtu do të shpjegojmë strategjitë për nxitjen e interesit, dezorientimin e objektivit të joshjes, nxitjen e dëshirës dhe emocione ndezëse. Këto taktika do të çojnë në joshjen eventuale të objektivit, ose t’i shërbejnë lexuesit për t’u mbrojtur nëse taktika të tilla po përdoren mbi të.

Pra, si ta joshësh dikë?

Bëhet fjalë për krijimin e parapërjetimit, misterit dhe hijeshisë – teknika që do të mësoni në këtë artikull. Por, para së gjithash, mbaj mend këtë: Njerëzit kurrë nuk duhet të mendojnë se ju keni qëllim t’i joshni pasi kjo do të krijojë mosbesim dhe rezistencë.

Mos harroni, vija midis dashurisë dhe urrejtjes është më e hollë se sa mund të mendoni.

Në këtë artikull, do të mësosh:

• si Kleopatra joshte Cezarin;
• pse personalitetet paradoksale janë tërheqëse; dhe
• pse heqja e një dhëmbi të shëndetshëm mund të rezultojë joshëse.

Futeni veten në zonën e atij që keni nën shënjestër, por mos u tregoni shumë të etur.

Joshësi i vërtetë e di se jeta mund të jetë mjaft monotone, një vetëdije që lejon joshësin, përmes finesës dhe krijimtarisë, të ndezë fantazitë dhe dëshirën e atij apo asaj. Kjo nuk është detyrë e drejtpërdrejtë. Qasja duhet të jetë indirekte, e tillë që të nxisë imagjinatën e objektivit në mënyrën më të favorshme.

Mësimi i parë në artin e joshjes është të mos shfaqesh shumë e etur. Në fillim, ju nuk duhet t’i zbuloni kartat tuaja në tryezë dhe t’i tregoni objektivit tuaj saktësisht atë që dëshironi. Duhet të jesh indirekte dhe e pakapshme.

Nëse i afroheni me sinqeritet dhe zemër direkt, do të dukeni dëshpërimisht e pasigurt. Do të jeni më të suksesshme nëse nuk e zbuloni shumë shpejt dorën tuaj. Në artin e joshjes, është gjithmonë më e mirë të lejoni që objektivi juaj të vijë tek ju, nën keqkuptimin se ishte ai që po e bën lëvizjen e parë.

Mundohuni të krijoni përshtypjen e neutralitetit: duhet ta bëni veten të dukshme, por nuk duhet t’i afroheni objektivit.

Në fakt, kjo është saktësisht se si Duka de Lauzun ia bëri magjinë e tij Dukeshës de Montpensier ndërsa ishte në gjyqin e Luigjit të XIV.

Kur dukesha takoi për herë të parë dukën, ajo e pandehu veten të dashuruar me vrasësin-famëkeq Lothario.

Por gjatë takimeve të mëvonshme rastësore në gjykatë, duka shfaqej mjaft çuditshëm. Sidoqoftë, pas disa bisedave dhëmb-për-dhëmb, dukesha filloi ta shijonte shoqërinë e tij. Nuk kaloi shumë kohë, dhe ajo u bë e besuara e tij. E gjitha ajo që ai bëri ishte të luante pjesën e shokët të mirë dhe ta mbante afër.

Kurioziteti i dukeshës u nxit. Mbase miqësia e tyre mund të bëhet diçka më shumë? Si nuk mund të interesohej duka për një nga gratë më të bukura dhe fisnike në Francë?
Qasja e Lauzun ishte e ngadaltë dhe e qëndrueshme. Ai ishte i kujdesshëm që të mos shfaqej shumë i interesuar shumë shpejt. Ishte dukesha e intriguar që rrëfeu fillimisht dashurinë e saj – dhe kjo nuk ishte e vetmja gjë që duka aq shumë po e dëshironte, por edhe një martesë!

Një joshëse efektive është si merimangë, ajo ndërton një rrjet të fortë dhe ngjitës – që mezi shihet.

Pasi ta keni intriguar objektivin tuaj, filloni të dërgoni sinjale kontradiktore.

Joshja është në thelb të saj një lojë psikologjike. Pra, cila është mënyra më e mirë për të tërhequr vëmendjen e dikujt dhe të banoni në mendjen tij, duke e bërë të pamundur që ai të mendojë për ndonjë gjë tjetër?

Së pari, duhet të stimuloni objektivin tuaj me pamjen ose veprimet tuaja. Pas kësaj, filloni të dërgoni sinjale të përziera.

Ne të gjithë jemi magjepsur nga njerëz që vështirë kuptohen – ato tipet e pashpjegueshme, intriguese. Ju duhet të përpiqeni të shfaqeni sa më enigmatike në mënyrë që objektivi juaj të mendojë se jeni e vështirë dhe i mendoni gjërat thellë. Godisni duke krijuar konfuzion dhe krijoni paradokse.

Ju mund, për shembull, të dukeni gjithë kohës me ca sy të pafajshëm, por pastaj të hidhni një vështrim flirtues djallëzor. Ose mbase mund të kombinoni dhënien e disa vërejtjeve të holla të ndjekura nga disa periudha skuqjeje prej drojës.

Rolet gjinore gjithashtu janë të mira për t’u luajtur. Për shembull, një burrë mund të kultivojë një pamje femërore përmes rrobave ose gjesteve të tij, por përziejeni atë me një grimë machismo ose flisni për çështje mashkullore.

Eshtë gjithashtu mirë të qëndroni të paqartë dhe herë pas here të dilni nga skena.

Kjo është pikërisht si Joséphine de Beauharnais joshte Napoleon Bonapartin dhe u bë gruaja e tij, edhe pse ai ishte një nga gjenitë më të mëdhënj ushtarak francez të epokës dhe që lehtësisht mund të zgjidhte midis grave. Ajo tërhoqi Napoleonin përmes sjelljeve të hirshme, duke e ftuar atë në festat e saj të rregullta, ku ajo u përqëndrua vetëm tek ai, megjithë turmën e burrave përreth saj.

Dhe çfarë bëri ajo sapo vëreu se po e nxiste dëshirën e tij? Ajo filloi ta injorojë atë dhe nuk pranoi ftesa për t’iu bashkuar fushatës në Itali. Napoleoni u zemërua – por ajo pastaj e lehtësoi dramën duke shkruar letrat më të pasionuara për të.

Leksioni? Mos jini një kështjellë e lehtë për t’u pushtuar. Ju duhet të ngacmoni dhe flirtoni, por gjithmonë të jeni e përgatitur të tërhiqeni dhe të jeni të vetë-mjaftueshme. Dy hapa përpara, një mbrapa!

Përdorni pasiguritë e objektivit tuaj në mënyrë që ai ose ajo t’ju dëshirojë më shumë.

Kur dëshironi më shumë vëmendje dhe dashuri nga të tjerët? Me shumë mundësi, është kur ndiheni sikur diçka mungon në jetën tuaj. Është fakt: nuk mund të joshësh dikë që është plotësisht i kënaqur.

Prandaj, ju duhet të demonstroni që ju e dini se si të shuani dhimbjen ose ndjesinë e boshllëkut të objektivit tuaj.

Të gjithë kemi pasur ato momente të dyshimit në vetvete. Po, ne dimë se si të fshehim pasiguritë tona në publik, por edhe nëse ato janë të padukshme për të tjerët, ato ndjenja vazhdojnë, duke na tërhequr vazhdimisht.

Kur biem në dashuri, kjo ndodh kryesisht sepse ne besojmë se i dashuri mund të mbushë ato vrima ekzistenciale, pavarësisht nëse shqetësohemi për të ardhmen, të pasigurt për pamjen ose inteligjencën tonë, ose thjesht vuajmë nga një ndjenjë e përzgjatur mërzie.

Kjo nuk është e vërtetë vetëm në fushën romantike. E njëjta gjë vlen për joshjen e kompanive ose politikanëve. Joshësit e shkëlqyeshëm në këto fusha krijojnë me sukses një ndjenjë që blerja e një produkti të caktuar ose votimi për një politikan të veçantë do të përmirësojë jetën tuaj, do të sjellë një shkëputje prej mërzitjes së deritanishme.

Tjetra, duhet të gjeni një mënyrë për të treguar superioritetin tuaj në mënyrë që objektivi juaj të jetë i etur për të provuar vlerën e tij/saj.

Në fakt, kështu arriti Kleopatra të joshë Jul Çezarin. Ajo e zbukuroi bisedën e saj me referenca delikate në lidhje me pararendësin e tij Aleksandrin e Madh, gjeniu ushtarak par excellence i antikitetit.

Kjo ia shtypi gjithë butonat Çezarit. Truket e vogla të Kleopatrës ngjallën të gjitha llojet e anktheve dhe pasigurive në Çezarin e prirur ushtarakisht. Ai duhej të provonte veten e tij!

Sidoqoftë, nuk duhet të tregoheni tepër të ashpër kur bëni pjesë në vetëvlerësimin e objektivit tuaj. Përndryshe, ai mund të ndjehet i padenjë për dashurinë tuaj!

Një strategji e mirë këtu është të ulni muret mbrojtëse të objektivit tuaj duke e bërë atë së pari qendrën e vëmendjes. Pasi të ndjehet rehat, gradualisht mund të filloni të rimerrni dorën e sipërme.

Tani, do të shohim se si më mirë të depërtoni në botën e objektivit tuaj.

Përdorni lajkat për të theksuar karakteristikat më të favorshme të objektivit tuaj.

A e dini se si gjuetarët i kapin zogjtë e vegjël siç është lauresha? Duke përdorur një pasqyrë. Kur lauresha sheh vetveten, ajo hipnotizohet nga vallëzimi i çiftimit. Ai humbet të gjitha nocionet se ku është, duke u bërë pre e lehtë.

Edhe ju mund ta hipnotizoni objektivin tuaj në këtë mënyrë: komplimentet në drejtim të tij janë si një pasqyrë që u tregon atyre cilësitë e tyre më të mira. E thënë shkurt, bëjeni që të dashurohet me veten.

Kjo funksionon sepse kur jemi të kënaqur, ne ulim mbrojtjen tonë. Kur na bëjnë të ndihemi bukur, të zgjuar ose unikë, marrim një turbo të vetëvlerësimit, dhe kjo është diçka me të cilën mund të krijojmë varësi shumë shpejt.

Kjo është saktësisht metoda që Jeanne Poisson, më vonë Markezja de Pompadour, përdori kur ajo joshte mbretin francez Luigji XV-të dhe u bë dashnorja e tij në shekullin e tetëmbëdhjetë.

Luigji XV-të, gjithnjë nën hijen e paraardhësit të tij, flakëruesit “Mbretit të Diellit” Luigjit XIV, ishte i tërhequr drejt një jetë të lojërave të fatit dhe gjuetisë.

Por Markezja Poisson e bëri atë të besojë në veten e tij: ai duhej të mbante imazhin e një njeriu të respektuar dhe të mençur dhe të kapërcentë reputacionin e tij si një mbret i kumarxhi dhe mendjelehtë.

Ajo filloi të hartojë projekte arkitekturore, për të cilat ai mund të këshillonte. Ajo madje ndërtoi një teatër ku do të mund ta bënte atë të dëshironte të ishte njeri i artit.

Ajo i zbuloi ato cilësi më të thella brenda tij dhe, para kaluar shumë kohë, ai u bë jashtëzakonisht i dhënë pas saj.

Për të arritur një efekt të ngjashëm, mund t’i zmadhoni prirjet e objektivit tuaj, personalitetin dhe dëshirat e tij gjithashtu.

Ne tërhiqemi nga njerëzit, temperamenti i të cilëve është i ngjashëm me tonin. Thellë – thellë, ne jemi të gjithë narçizë, dhe i gjejmë tërheqës njerëzit që ndajnë bindjet, shijet dhe përvojat tona.

Ndryshoni herë pas here, dhe kushtojini vëmendje gjërave të vogla!

Pasi të keni tërhequr vëmendjen e objektivit tuaj, është koha për të marrë kontrollin. Ngacmoni shqisat e tyre dhe mbajini mendueshëm.

Ju mund ta bëni këtë duke vepruar në mënyrë të paparashikueshme. Sekreti këtu është të ofrojmë risi, pezull dhe spontanitet. Nëse jeni shumë monoton objektivi thjesht do të humbasë interesin.

Të gjithë ne kënaqemi me emocionin e qëndrimit në ekstreme. Thjesht sesi një gjë e tillë ndodh kur shikojmë një film magjepsës. Ne jemi mjaft të lumtur të lejojmë që pasiviteti të na udhëheqë nëpër kthesat dhe shpalosjet e tij të shumëfishta.

Kjo lloj ndryshueshmërie është joshja e mishëruar. Ka shumë mënyra për të mbajtur objektivin tuaj të tërhequr. E gjithë ajo që duhet është pak kreativitet. Mundohuni ta shihni atë si një sfidë argëtuese.

Ndoshta ju mund ta çoni objektivin tuaj në vende të reja dhe emocionuese. Ndoshta ju mund ta ndryshoni stilin tuaj pak, ose të jepni dhurata të papritura.

Surprizat më të mira janë ato që zbulojnë personalitetin tuaj të pasur. Njerëzit priren të japin gjykime të parakohshme për të tjerët menjëherë pas takimit, dhe që përshtypja e parë nuk është gjithmonë më e natyrshmja, është e rëndësishme t’ua shuani këto paragjykime.

Një variacion i vogël i mban gjërat të freskëta. Është gjë e mirë nëse në fillim jeni të trembur dhe të rezervuar; gjithmonë mund ta zbuloni anën tuaj më të guximshme ose më aventureske më vonë.

Një mënyrë tjetër për të tërhequr objektivin tuaj është të përdorni ca doza të vogla intrige sa për të kulmuar interesin e tij.

Tregojeni veten pak duke përdorur anën joshëse në pamjen tuaj personale. Një zbukurim i vogël nuk shkon asnjëherë keq. Ndoshta ju mund të kapni syrin e tyre me veshje, bizhuteri, aromë ose atmosferë të këndshme nga dekori i shtëpisë tuaj.

Mbi këtë temë, kjo është mënyra se si Jeanne Poisson pëlqente të vepronte. Ajo do ta mirëpriste Luigjin XV në dhomën e saj të ndriçuar ngrohtësisht dhe të vishte parfume tërheqëse. Gjthmonë veshja e saj do të ishte e ndryshme dhe do të kishte pak xhingla për të tërhequr mbretin.

Do të vijë një moment për ju që do të duhet të provoni se jeni të gatshëm të bëni një hap më shumë.

Siç e thotë ajo shprehja, veprat flasin më shumë se fjalët. Dhe kjo është e vërtetë edhe në artin e joshjes.

Kur të vijë koha, është e rëndësishme të tregoni se jeni një person i virtytshëm, dikush që mund të sakrifikojë. Kjo do të eliminojë çdo dyshim që objektivi juaj mund të ketë për ju dhe ata do të fillojnë të besojnë me të vërtetë.

Kjo është ajo që e tërhoqi motrën e Napoleonit, Pauline Bonaparte, tek Jules de Canouville.

E famshme për shumë lidhje të saj, ajo kurrë nuk qëndronte me askënd më gjatë se disa javë. Por ishte përmes vetëmohimit që dentisti Canouville arriti të frymëzojë përkushtimin e saj. Jo shumë kohë pasi u takuan, Pauline u godit me një rast të tmerrshëm dhimbjeje dhëmbi. Canouville ofroi ta hiqte dhëmbin, por ajo thjesht nuk mund të përballonte dhimbjet.

Ai u përpoq ta ngushëllonte dhe sqaronte sesa e thjeshtë ishte procedura. Pauline nuk besonte asgjë nga këto: ajo dëshironte një demonstrim. Pa menduar dy herë, Canouville vrapoi te dentisti i tij dhe kërkoi që specialisti të hiqte një nga dhëmbët e tij të shëndetshëm. Ky akt vetëmohues fitoi zemrën e Pauline.

Por, sigurisht, nuk është e thënë se duhet të shkosh aq larg për të provuar vlerën tënde. Kujdesuni për mundësitë dhe nëse dikush nuk e jep veten, mos hezitoni të jepni diçka.
Do të ketë një moment kur objektivi juaj do të jetë në nevojë, mbase duke kërkuar ndihmë për zgjidhjen e një problemi ose një favor të vogël. Mos i nënvlerësoni këto momente. Dhe kur ju rasti të vijë, shkoni përtej asaj që e keni për detyrë. Virtuoziteti juaj do të vlerësohet. Sigurohuni që përpjekja juaj nuk do të mbetet pa u vënë re, por nëse duhet të tërhiqni vëmendjen ndaj saj, jini delikate kur e nxirrni në pah.

Që kjo të funksionojë, do të duhet të jeni në sintoni me nevojat e objektivit tuaj. Nuk ka asnjë pikë kuptimi ta tregoni veten përmes bëmave fizike të guximshme, për shembull, nëse objektivi juaj nuk është i interesuar në atë drejtim!

Lërini që lidhjet emocionale nga fëmijëria e objektivit tuaj të furnizojnë mullirin tuaj.

Kujtimet e fëmijërisë mund të provokojnë të gjitha llojet e emocioneve të fuqishme, duke filluar nga butësia deri tek ndjenja e braktisjes. Dhe pasi të jenë zbuluar, objektivi juaj do ta ndjejë veten edhe më të pranueshëm në sytë tuaj.

Në fakt, ju mund të përdorni kujtimet e objektivit tuaj për të forcuar lidhjen tuaj emocionale.

Ndoshta ju e dini se shumë nga pacientët femra të Frojdit u dashuruan me të. Epo, kjo ndodhi sepse këta pacientë kujtuan çaste nga fëmijëria e tyre në praninë e tij, gjë që krijoi një ndjenjë të thellë të lidhjes emocionale.

Kur Frojdi futej në kujtimet e pacientëve të tij, veçanërisht ato të lidhura me baballarët e tyre, ai ruajti distancën, por gjithsesi i pranishëm. Pacientët parashikuan emocione të forta mbi këtë figurë të heshtur dhe të kujdesshme pranë tyre, duke e parë atë si një figurë babai. Ky efekt, i njohur si transferim, është një mjet i fuqishëm në terapinë frojdiane, pasi përdoret për të ringjallur ndjenjat e shtypura për një kohë të gjatë.

Ne të gjithë i dëshirojmë me ëndje ato ditë rinore, kur ishim të lumtur, të papenguar dhe të sigurt. Nëse mund t’i stimuloni ato ndjenja te objektivi tuaj, nuk do të kalojë shumë kohë para se të fillojnë t’i asociojë ato emocione me ju. Kjo do të thotë se ata gjithashtu do të zhvendosin të gjitha llojet e fantazive mbi ju, përfshirë ato të një natyre të dashur dhe seksuale.

Që kjo të ndodhë, ju duhet të filloni duke të një dëgjuese e mirë, ashtu si një terapist. Lëreni objektivin tuaj të flasë për fëmijërinë e tyre, nxitini ata të kujtojnë kujtimet dhe, në proces, të mbledhni detaje në lidhje me dobësitë dhe shkaqet e tyre emocionale.

Sidoqoftë, përpiquni të ruani distancën me sentimentalizmin e objektivit tuaj. Ndërkaq, dëgjoni ato gjërat që nuk thuhen, ashtu siç ato që thuhen, dhe vini re temat e përsëritura.

Atëherë, pasi të dini se çfarë objektivi juaj kishte fiksim gjatë fëmijërisë ose çfarë prindërit nuk mundën t’ia jepni dot, përdoreni atë informacion. Ju duhet të merrni rolin e kujdestarit dhe të kuptoni se si të përmbushni dëshirat më të thella të objektivit tuaj. Ai mund të ketë nevojë për mbrojtje ose disiplinë ose një sens drejtimi.

Nëse vëreni ndonjë cilësi anti-joshëse në veten tuaj, shkatërroni ato.

A keni patur ndonjëherë dëshirë të largoheni nga dikush që në takimin e parë? Ndoshta sepse jeni ballafaquar me një cilësi ose karakteristikë që është thellësisht anti-joshëse. Ky është një mësim për t’u mbajtur në mend.

Eshtë thelbësore kur joshni dikë që të mos shfaq karakteristikat tuaja anti-joshëse.

Ato janë tri kryesore:

  • Së pari, është jashtëzakonisht jo-tërheqëse të dukesh jo-xhentile.

Njerëzit të cilët nuk mund të japin materialisht nuk janë në gjendje të japin emocionalisht. Të qenit kurnacë me paratëc është një shenjë e sigurt që nuk do të mund të hapeni emocionalisht kur bëhet fjalë për joshje.

Akoma më keq, nëse nuk jeni të vetëdijshëm për mungesën e zemërgjerësisë suaj, keni shumë më tepër gjasa ta mendoni veten madhështore në një situatë kur thjesht po lëshoni disa qindarka. Do të dukeni thjesht si pompozë.

  • Së dyti, mungesa e humori nuk lejohet.

Mungesa e humorit është një tregues i çështjeve më të thella. Nëse jeni mendërisht, apo edhe fizikisht, të ngurtë, është një shenjë që nuk do të përshtateni në situata të reja. Do t’i mbash disa “të vërteta” themelore dhe do të presësh që njerëzit t’u përmbahen atyre. Gjithashtu, nëse jeni me humor, nuk do të shijoni emocionet e jetës. Ndoshta ju do të jeni tepër të ndjeshëm dhe të paaftë për të duruar shakatë të bëra në kurrizin tuaj.

Eshtë thellësisht jo-tërheqëse dhe tregon që ju jeni të pasigurt. Kjo nuk ka asnjë shans për të joshur askënd.

  • Së treti, mungesa e vëmendjes nuk do ju bëjë asnjë favor.

Nëse nuk jeni të bindur për situatën ose nuk jeni në gjendje të lexoni hollësi, do të shkaktoni pakënaqësi në afatgjatë, veçanërisht në marrëdhënie. Kjo nuk është vetëm zhgënjyese, por gjithashtu nuk vlen me ato që kemi mësuar për joshjen, e cila, siç e dimë, mbështetet në përdorimin e detajeve dhe detajeve të veçanta.

Mesazhi kryesor:

Për të joshur dikë, duhet të mbash dorën e sipërme dhe të kuptosh se çfarë e bën një person tërheqës. Përdorni fuqinë e teknikave psikologjike për të tërhequr vëmendjen e objektivit tuaj. Jini të sigurt, futni ndjenjat e duhura në to dhe magjepseni objektivin tuaj duke iu bindur emocioneve të tyre. Mos harroni të jeni delikate dhe misterioze dhe t’i kushtoni vëmendje detajeve. Kontrolloni mënyrat dhe sjelljen tuaj dhe, ndoshta më e rëndësishmja, qëndroni të paparashikueshëm.

Këshillë për t’u zbatuar që nga ky moment:

Rrethojeni veten me miqë dhe admirues.

Për t’u dukur më e dëshirueshme për dikë, sigurohuni që ai ose ajo ju sheh të rrethuar nga miq ose admirues. Mënyra sesi ju shikon objektivi juaj do të ndikohet nga perceptimi i të tjerëve dhe sa më shumë admirues të keni përreth jush, aq më tërheqës do të shfaqeni në sytë e objektivit tuaj.