9 Lloje Çantash që Vishen Sipas Rregullave të Caktuara, Por ne i Anashkalojmë

FashionStock.com / Shutterstock , Depositphotos.com , Depositphotos.com

Çanta është një aksesor me karakter.

Me një fuqi imazhi të stërmadhe që mund të akomodojë tërë jetën tonë, një çantë elegante ose një universale – secila çantë ka qëllimet e saj, gjendjen shpirtërore dhe rregullat e jetës.

Ne vendosëm të kuptojmë pse është më mirë të mos e merrni çantën tuaj të preferuar në një feste dhe sa duhet të jetë rripi i një çantë ideale.

Kryq trupit

© Pexels , © Mauro Del Signore / Shutterstock

Çantat kryq trupit nuk janë të kufizuara në mënyrën e zakonshme të veshjes. Në koleksionet verore, ato nuk vendosen më mbi supe. Në vend të kësaj, rekomandohet të merrni rripin në dorën tuaj – kjo do t’i japë imazhit një elegancë të rastësishme.

Çanta për ngarkesë

© Depositphotos.com , © Pexels

Çantë “qese”. Është kaq e gjerë sa të lejon të bartësh të gjitha gjërat e nevojshme të përditshme me vete. Ekzistojnë disa kritere për një përzgjedhje të suksesshme të tyre.

Rrobe. Në sfondin e një pallto të trashë ose një xhakete voluminoze poshtë, kjo çantë është zgjidhja më e mirë (gjë cila nuk mund të thuhet për mini-çantat elegante).

Relevanca. Në një ngjarje festive, është më mirë të braktisni çantën e mbushur me gjëra të ndryshme të vogla në favor të një çante më të vogël – në këtë rast do të duket më e përshtatshme.

Çantë valixhe

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Kjo është një çantë e madhe me një rrip të gjatë. Ekziston një nuancë që të gjithë pronarët e kësaj gjëje këshillohen të vëzhgoni: kjo çantë nuk është një çantë shpine, nuk duhet të jetë mbi pjesën e poshtme të shpinës. Çanta duhet të jetë përafërsisht e barabartë me rripin e pantallonave.

Hobo

© Lia Kos / Shutterstock , © Depositphotos.com

Ky është një model volumetrik në formë gjysmëhëne, pa një formë të ngurtë. Popullore që nga ditët e hipive. Përkundër faktit se një çantë e tillë është një gjë universale, kur zgjidhni një çantë, këshillohet t’i kushtoni vëmendje periudhës së vitit kur do ta vishni atë: në verë rekomandohet t’i përmbaheni një stili të bërë nga tekstile të shtypura , dhe në vjeshtë dhe dimër – nga lëkura ose kamoshi më i qëndrueshëm.

Çantë shpine

© Pexels , © Pexels

Një çantë shpine mund të dëmtojë trupin tuaj nëse vishet gabimisht. Në dorë, në njërën shpatull, të varur shumë poshtë – opsione që duhet shmangen. Rekomandohet ta mbani çantën e shpinës në mënyrë që ajo të jetë e vendosur lart në pjesën e pasme dhe të jetë afër saj. Nuk duhet të lëkundet nga njëra anë në tjetrën kur ecni.

Borset

© Depositphotos.com , © Nikolay Mint / Shutterstock

Sipas rregullave të mirësjelljes, në ngjarje të veçanta, një çantë e tillë miniaturë nuk rekomandohet të vishet nën krah, është më mirë ta mbani me një ose të dy duart dhe gjithmonë me gishtat poshtë.

Nuk duhet të vendoset në dysheme. Mund të vendoset në një tavolinë apo karrige. Sipas rregullave të mirësjelljes, çantat mund të varen nga pjesa e pasme e një karrige, por jo të ulen në tavolinë. Tufa është një përjashtim nga rregulli.

Për ta bërë atë të dallohet, zgjidhni një pamje pikturë njëngjyrëshe. Një fustan, bluzë dhe pantallona me ngjyrë të ngurtë të kombinuara me një çantë me një model ose zbukurime do të prodhojnë efektin e dëshiruar.

Ristlet

© Depositphotos.com

Ristlet është një çantë me rrip ose “çantë dore”. Rekomandohet ta vishni atë duke futur dorën përmes lakut të dorezës dhe duke kapur vetë çantën nga poshtë. Është e rehatshme dhe shiriti thekson kyçin e dorës.

Falë kompaktësisë së Rristlet, nuk do të jetë problem në një restorant: mund ta vendosni në prehrin tuaj, në një tavolinë ose në xhepin e xhaketës.

Bag-baguette

© Sex and the City / HBO

Baguette është një çantë dore kompakte e projektuar nga kompania italiane e modës Fendi në 1997. Çanta fitoi popullaritet falë personazhit kryesor të serialit Sex and the City – Carrie Bradshaw. Karakteristikat kryesore janë një formë e zgjatur, një rrip i shkurtër, një dizajn origjinal. Një çantë e tillë zakonisht mbahet në dorë ose nën krah. Kur zgjidhni një baguette, kushtojini vëmendje faktit që çanta të mbajë mirë formën e saj.

Çantë rrip

© FashionStock.com / Shutterstock , © Pexels

Kjo kuletë kompakte është e dashur sepse nuk mbahet në duar. Është e vendosur sipër belit, më e relaksuar, ose rreth belit me një rrip të tërhequr fort. Çanta mund të pozicionohet në gjoks, mbi një triko ose xhaketë. Burrat këshillohen të kombinojnë çantën me veshje sportive ose të rastësishme (dhe të shmangin kombinimin e saj me një kostum biznesi, ndërsa ky opsion është tashmë një trend i modës në modën e grave).