Cilësitë që Duhet t’i Keni Nëse e Quani Veten të Pjekur

©shutterstock

Hyrja në pubertetit ose arritja e moshës ligjore nuk ju bën automatikisht të pjekur. Disa njerëz rriten fizikisht, por emocionalisht, ata kanë ende një rrugë të gjatë për të bërë për të qenë të rritur. Që ju të humbni titullin i papjekur, do t’ju duhet të shfaqni tipare të caktuara, si të jeni në gjendje të jeni të lumtur për dikë tjetër.

Ne do të hedhim një vështrim në tiparet që duhet të adoptohen para se të mund ta quani veten të rritur të vërtetë.

Kontrolli mbi emocionet tuaja

Në vend që të zemëroheni lehtësisht me dikë tjetër për diçka që ata bëjnë, një person i pjekur do të ishte i aftë për t’i mbajtur nën kontroll emocionet. Të jesh i pjekur do të thotë që do të kesh më pak gjasa të mbingarkohesh nga emocionet dhe të reagosh në mënyrë shkatërruese.

Marrja e përgjegjësisë për veten dhe veprimet tuaja

© The Pursuit of Happyness / Columbia Pictures

Njerëzit bëjnë zgjedhje çdo ditë dhe ato zgjedhje vijnë me pasoja. Dikush që është i pjekur do të marrë përgjegjësi për veprimet e veta. Ju jeni të pjekur kur kujdeseni në mënyrë aktive për veten tuaj, lumturinë tuaj dhe gjërat që ju shfaqen për shkak të zgjedhjeve tuaja.

Ndjenjë falënderuese për atë që keni

© Amélie / UGC Fox Distribution

Një tipar tjetër i një personi të pjekur është kur ndiheni mirënjohës për atë që keni, në vend që të ankoheni për atë që nuk keni. Ju nuk i merrni gjërat si të mirëqena sepse vlerësoni atë që jo të gjithë janë aq me fat.

Ju jeni në gjendje të pranoni veten për atë që jeni.

© The Perks of Being a Wallflower / Summit Entertainment

Nuk është e thjeshtë të pranosh veten ashtu siç je, veçanërisht kur të tjerët vazhdimisht thonë se duhet të ndryshoni. Por kur jeni të pjekur, përqafoni atë se kush jeni dhe kini besim në veten tuaj. Do të ndiheni rehat me veten në vend që të ndiheni inferiorë dhe të dëshironi të kënaqni të tjerët duke qenë dikush që nuk jeni.

Të kuptuarit se sa nuk dini

© The Intern / Warner Bros. Pictures

Një person nuk mund të dijë gjithçka, por duhet pjekuri që dikush të kuptojë se ka shumë gjëra që ata nuk i dinë. Nëse jeni të pjekur, do të lini mënjanë krenarinë tuaj dhe do të jeni të gatshëm të mësoni, edhe nga dikush që është më i ri se ju.

Të jesh i vetëdijshëm dhe i vëmendshëm ndaj të tjerëve

© Joy / 20th Century Fox

Të kesh dhembshuri është pjesë e të qenurit i pjekur. Do të mendoni për njerëzit e tjerë, në vend që gjithmonë t’i vendosni interesat tuaja në radhë të parë. Sakrifica për të tjerët vjen përpara se të ndjekësh dëshirat e tua. Kur njerëzit e tjerë janë të suksesshëm, ju do të festoni në vend se të jeni xheloz për ta.

Të jesh i përulur dhe modest

© The Princess Diaries 2: Royal Engagement / Buena Vista Pictures

Nëse jeni një person i pjekur, nuk do lejoni që asnjë sukses t’ju bëjë të mendoni se jeni më të mirët. Do t’i trajtoni njerëzit me drejtësi dhe respekt pa marrë parasysh çfarë ndodh. Dhe nuk do ta ndjeni nevojën për të promovuar veten tuaj mbi të tjerët.

Fleksibiliteti

© Christmas Wedding Planner / Netflix

Gjërat nuk shkojnë gjithmonë siç është planifikuar dhe për tu pjekur, do të duhet të jeni në gjendje të përshtateni me situatat dhe të jeni me këmbë në tokë. Të jesh kokëfortë, i ngurtë, sulmues dhe të drejtosh gishtin është diçka që vetëm njerëzit e papjekur bëjnë.

Të qenit mendjehapur dhe jo gjykues

© Eat Pray Love / Columbia Pictures

Do të jeni të hapur për të parë gjërat nga këndvështrime të reja dhe të kuptoni se çfarë do të thotë të vendosesh veten në vendin e tjetrit. Në vend që të etiketoni njerëz që janë ndryshe nga ju, do të jeni të gatshëm të përpiqeni të shihni se nga vijnë dhe të zeroni hendekun midis jush.

Njohja ka gjithmonë hapësirë ​​për t’u rritur dhe përmirësuar

© 3 Idiots / Reliance Entertainment Pvt Ltd

Të jesh i pjekur do të thotë që kurrë nuk do të jesh i vetëkënaqur dhe mendon se tashmë je perfekt apo shumë i vjetër për tu rritur. Ju besoni se gjithmonë ka vend për përmirësime. Jeta ka të bëjë me të mësuarit dhe gjithmonë mund të përpiqeni të jeni një version më i mirë i vetvetes.