Thënie për Jetën që do të Ngrohin edhe Zemrën më të Ftohtë

Jeta mund të jetë një seri sfidash intensive që na bëjnë të pyesim se cili është qëllimi.

Mund të përballemi me stuhi që duken të pafundme dhe male që duken të pakalueshme. Ndër sfidat e jetës, ajo ndihmon të mendojmë për citatet më të mira “të të qenit pozitiv” për të na ndihmuar të rikthehemi në garë dhe të vazhdojmë të luajmë në lojën e jetës.

“Unë gjithmonë kam menduar që ju mund të mendoni negativisht po aq mirë sa mund të mendoni pozitivisht.” –JAMES BALDWIN

Fuqia e jetës tuaj është në mendjen tuaj. Jeta juaj do të jetë një manifestim i mendimeve tuaja, të cilat do t’i drejtojnë veprimet tuaja. Ju mund të zgjidhni ose të mendoni pozitivisht ose të mendoni negativisht. Shumë gjëra në jetë thjesht na ndodhin, dhe ne nuk kemi kontroll mbi to.

Sidoqoftë, ne mund të kontrollojmë sesi i shikojmë këto situata dhe si reagojmë ndaj tyre. Ky është një citat pozitiv për çdo person që ka nevojë të mbajë mendimet e tyre pozitive.

“Besoni se mundeni dhe jeni tashmë në gjysmë të rrugës.” –THEODORE ROOSEVELT

Besimi në veten tuaj është një pjesë e madhe e ekuacionit të suksesit. Kur besoni se mund ta bëni atë, ju keni zotëruar pjesën më të vështirë të sfidës suaj. Shumë njerëz dështojnë jo sepse nuk janë të talentuar apo të zgjuar, por sepse nuk besojnë në veten e tyre.

“Unë nuk mund ta ndryshoj drejtmin e erës, por mund të ndryshoj drejtimin tim për të arritur gjithmonë në destinacionet e mia”. –JIMMY DEAN

Pra, shumë nga ato që ndodhin në jetë janë jashtë kontrollit tonë. Sidoqoftë, ajo që është në kontrollin tonë është aftësia për të korrigjuar kursin dhe për të qëndruar në rrugën e duhur drejt qëllimeve tona. Ndonjëherë jeta kërkon rregullime. Çelësi është që të vazhdoni të shkoni në drejtimin e duhur.

“Jeta është si të ngasësh biçikletën, për të mbajtur ekuilibrin, duhet të vazhdoni të levizni” – ALBERT EINSTEIN

Në jetë, do të ndodhin gjëra që do të na rrëzojnë. Çelësi është që të vazhdoni të ecni, të vazhdoni përpara dhe jo të ndaleni dhe të hiqni dorë. Ky citim na kujton të vazhdojmë, megjithë pengesat në rrugën tonë.

“Limitoni ‘përgjithmonë-t’ dhe ‘kurrë-t’ tuaja”. –AMY POEHLER

Të menduarit në aspektin e absolutëve mund t’ju ​​kufizojë në jetë. Ju nuk”dështoni” gjithmonë dhe as nuk mund të thoni se “kurrë” nuk do të keni sukses në diçka. Të kuptuarit se jeta ka uljet dhe ngritjet e veta është mënyra më e mirë për të vazhduar për të menduar pozitivisht.

“Nuk jeni kurrë të vjetër për t’i vënë vetes një qëllim të ri apo për të jetuar një ëndërr të re. –C.S. LEWIS

Shumë njerëz heqin dorë sepse mendojnë se koha e tyre ka kaluar dhe është vonë për të bërë diçka të jashtëzakonshme. Disa njerëz fillojnë biznese të reja, krijojnë shpikje të reja dhe rindërtojnë jetën e tyre më vonë në jetë. Asnjëherë mos hiqni dorë

“Përpiquni të krijoni ylberin në retë e dikujt “. –MAYA ANGELOU

Të gjithë ju po luftoni me betejat tuaja të brendshme. Mundohuni të jeni një dritë e ndritshme në jetën e të tjerëve, për dikë i cili mund ta konsiderojë një fjalë inkurajuese prej zemre, një buzëqeshje ose një nxitje të humorit.

“Një jetë e lumtur nuk gjendet. Ajo krijohet.” –CAMILLA EYRING KIMBALL

Jeta nuk shkon gjithmonë siç ishte planifikuar. Nëse doni një jetë të lumtur, duhet ta krijoni vetë. Rrethoni veten me njerëz dhe gjëra që përmirësojnë jetën tuaj dhe e bëjnë atë të lumtur.

“Ju duhet të bëni gjërat që mendoni se nuk mund t’i bëni” –ELEANOR ROOSEVELT

Ndonjëherë, mendjet tona janë armiqtë tanë më të këqij. Nëse ndonjëherë mendoni se nuk mund të bëni diçka, ndryshoni mendim dhe thojini vetes që mund ta bëni absolutisht.

“Ne duhet të jemi të gatshëm për ta lënë pas jetën që kishim parashikuar në mënyrë që të fitojmë jetën që po na pret.” JOSEPH CAMPBELL

Ndonjëherë jeta që kemi planifikuar nuk do të ndodhë. Kjo nuk do të thotë që ne nuk mund të kemi një jetë të pasur. Kur të heqim dorë nga ajo që mund të kishte qenë, mund të shijojmë atë që mban kapitulli tjetër. Shumë njerëz rikrijojnë jetën e tyre pas një pengese dhe vazhdojnë të shijojnë jetë më të mira nga ato që kishin.

“Bëhuni ndryshimi që doni të shikoni në botë”. –MAHATMA GANDHI

Nëse doni të shihni ndryshimin e botës, le të fillojë nga ju. Nëse dëshironi të shihni më shumë mirësi, dashuri dhe butësi, jini personi i sjellshëm, i dashur dhe i butë me ata që ju rrethojnë. Ndryshimi fillon nga brenda, dhe madje edhe nëse nuk mund ta ndryshoni tërë botën, ne mund të ndryshojmë pak gjëra për botën tonë dhe botën e atyre që na rrethojnë.

“Ju jeni mjaftueshëm. Aq sa jeni” –MEGAN MARKLE

Ndonjëherë ndjehemi sikur nuk jemi të mjaftueshëm. Mund të jetë e lehtë të shohim të tjerët që bëjnë më shumë dhe duke qenë më shumë dhe të ndihemi të pamjaftueshëm. Ky është një nga citimet pozitive për të na kujtuar se jemi mjaftueshëm të mirë. Krahasimi i vetvetes me të tjerët mund të na bëjë të ndjehemi më keq me veten. Mos harroni se ne jemi të mjaftueshëm, ashtu siç jemi, pa marrë parasysh se çfarë po bëjnë të tjerët rreth nesh.

 Mos prisni. Nuk do të vijë kurrë ajo koha e duhur -NAPOLEON HILL

Koha nuk do të jetë kurrë e përsosur për të ndjekur qëllimet tuaja. Gjëja më e mirë për të bërë është të filloni, edhe me pak. Në shumë raste, ne i zvarrisim gjërat që duam në jetë sepse ndiejmë se koha nuk është e duhura.

Financat tona nuk janë në rregull. Ne nuk jemi masa perfekte. Ne nuk jemi pjesë e grupit të duhur shoqëror. Realiteti është se koha nuk do të jetë kurrë e duhura, kështu që çelësi është vetëm për të filluar.

“Motivimi vjen nga të punuarit me gjërat për të cilat interesohemi.” -SHERYL SANDBERG

Kur punojmë në gjëra që janë të rëndësishme për ne, gjejmë energji dhe frymëzim. Motivimi vjen nga vënia e energjisë në ato gjëra që na sjellin gëzim. Gjeni pasionin tuaj dhe ushqejeni atë nëse doni të ndjeheni të gjallë dhe plot energji.

 “Mënyra më e mirë për të filluar është që të ndaloni së foluri dhe të filloni të veproni.” –WALT DISNEY

Walt Disney ishte një nga njerëzit më të afërt të biznesit të epokës moderne. Citati i tij na kujton se të ndërmarrësh veprime është më mirë sesa të flasësh për atë që do të bësh. Shumë herë, ne flasim për ato që duam të bëjmë pa ndërmarrë ndonjë veprim. Çelësi është që të filloni të lëvizni dhe të filloni të bëni për të arritur sukses.

“Mos lejoni që dita e kaluar të marrë nga e sotmja.” –WILL ROGERS

Ndonjëherë ne kapemi aq shumë me atë që ndodhi në të kaluarën, sa nuk mund të kënaqemi sot. Ky citim na kujton të mos lejojmë që e kaluara të na pengojë në të tashmen. E kaluara nuk mund të ndryshohet dhe duke jetuar në të kaluarën do të na pengojë të shijojmë të ardhmen dhe të tashmen. Duke lejuar të djeshmen të marrë më shumë nga e sotshmja është një mënyrë e sigurt për t’u siguruar që nuk do të kënaqemi me atë që kemi tani.

“Bari është më i gjelbër aty ku e ujitni.” –NEIL BARRINGHAM

Shpesh duket sikur bari është më i gjelbër në anën tjetër të gardhit. E vërteta është se nëse ujisim barin tonë, do të jetë edhe jeshil. Dhe nëse duam të jetojmë një jetë të gëzueshme, duhet të përqendrohemi të bëjmë një jetë më të mirë në vend që ta krahasojmë veten me të tjerët.

“Unë nuk kam dështuar. Thjesht kam zbuluar 10,000 mënyra që nuk funksionojnë” –TOMAS EDISON

Thomas Edison është i njohur për shpikjen e llambës së dritës, por shumica e njerëzve nuk e dinë që u desh më shumë përpjekje për të përsosur shpikjen. Ai kishte dështuar shumë herë para se t’ia dilte, por kurrë nuk hoqi dorë. Ky citat është një nga citimet më të mira për njerëzit që janë përballur me dështime dhe po mendojnë të heqin dorë.

“Shumë prej nesh nuk po i jetojmë ëndrrat tona sepse po jetojmë frikërat tona”. –LES BROWN

Kur jetojmë në frikë, ne bllokojmë ëndrrat. Ky citim na kujton se frika vetëm sa do të na pengojë të jetojmë një jetë me bollëk. Frika jonë mund të na dëmtojë, të na tregojë se nuk jemi mjaftueshëm të mirë dhe, përgjithësisht, na mban larg nga gjërat që duam dhe na duhen. Të jetojmë ëndrrat tona do të thotë të qetësojmë frikën tonë dhe ta lëmë guximin tonë të marrë situatën në dorë.

“Ju jeni më të guximshëm se sa besoni, më të fortë nga sa dukeni dhe më të zgjuar se sa mendoni”. –KRISTOFER ROBIN, WINNIE THE POOH

Ndonjëherë ne nuk e kuptojmë madhështinë tonë. Ne mendojmë se nuk mund të përballemi me sfida. Ne nuk jemi aq të fortë sa të vazhdojmë luftën dhe nuk jemi aq të zgjuar sa të zgjidhim problemet. Ky është një nga citimet pozitive që na kujton se ne jemi më të mëdhenj nga sa mendojmë dhe se mund të bëjmë gjëra të mahnitshme. Winnie Pooh ishte një optimist i përjetshëm, kështu që nuk është për t’u habitur që një nga citimet më të mira të jetës vjen prej tij.

Kur vjen puna për të shijuar jetën tonë dhe për të jetuar jetët me një qëllim, na vijnë në ndihmë citatet pozitive që do të na motivojnë të jetojmë një jetë më të mirë. Jeta mund të jetë plot sfida që mund të na rrëzojnë dhe të na largojnë nga shtigjet tona. Çështja kryesore është të kujtojmë se prapa reve të stuhisë së jetës, ka prap dritë që na ndihmon të shijojmë jetën plotësisht dhe të lumtur.